AKTIVNI UGALJ – Drevni čudotvorni prah

“Aktivni ugljen, poznatiji kao medicinski ugljen apsorbira veliki broj organskih i anorganskih otrova, boja, mikroorganizme i njihove toksine te mnoge lijekove. “

Aktivni ugalj je vrsta uglja koja se tisućama godina unazad koristila u medicinske svrhe. Upoznajte se sa svim ljekovitim svojstvima ovog čudotvornog praha. Kad kažemo ugalj ne mislimo na ostatke posljednjeg roštilja nego na posebnu vrstu koja je potpuno bezbjedna za konzumaciju i ne sadrži nikakve mirise ni ukuse.
Aktivni ugalj se obično pravi od kore kokosovog oraha ili bambusa koje se zgrijqvaju na veoma visokim temperaturama ne bi li promijenile svoju strukturu i dobile visoko upijajuća svojstva.
Ovaj snažni suplement se u drevnim kulturama koristio za liječenje od otrova, bakterija, parazita i drugih toksičnih materija u organizmu. Način na koji funkcionira je veoma jednostavan. Naime sve štetne materije iz tijela se jednostavno zaljepe za površinu uglja pa ih tijelo putem mokraće eliminira iz organizma. Naučno su dokazana mnoga terapeutska svojstva aktivnog uglja.
Danas je ugalj dostupan u mnogo različitih oblika kao što su kapsule, tablete, prah ili tečnost. Često se koristi kao dio detoks tretmana i za čišćenja debelog crijeva. Veoma je važno napomenuti da se aktivni ugalj ni na koji nači ne probavlja u našem organizmu, već samo prolazi kroz digestivni trakt i kao milion malih usisivača čisti sve štetne materije.
Aktivni ugalj će pomoći i ako ste pretjerali s alkoholom. Popijte čašu rastvorenog uglja prije izlaska i poslije. Na ovaj način spiječit ćete glavobolje i mamurluk. Ovo je dobro znati prije sezone slava i praznika.
Kako nam sve pomaže aktivni ugalj:
Otklanja tragove lijekova iz organizma.
Smanjuje oštećenja izazvana kolesterolom i kardiovaskularnim bolestima.
Uklanja parazite i bakterije iz organizma.
Poboljšava zdravlje i izgled kože.
Može se koristiti kao pasta za zube pošto ih izbjeljuje i uklanja neugodan zadah.
Pozitivno djeluje na čir želuca.
Stotinama godina u Severnoj Americi se koristio za liječenje modrica i kožnih upala.
Preventivno djeluje na grip, prehlade i ostale uobičajene viruse.
Može se koristiti za potpunu detoksikaciju tijela.
Čisti organizam od takozvanih rekreacijskih droga (opijum, kokain, morfijum).

Aktivni ugljen, poznatiji kao medicinski ugljen apsorbira veliki broj organskih i anorganskih otrova, boja, mikroorganizme i njihove toksine te mnoge lijekove. Učinkovit je u liječenju crijevnih zaraza. Preporučiv je u terapiji proljeva i nadutosti, jer je potpuno neškodljiv i nema nuspojava.

Zaustavlja proljev na taj način što svojom velikom aktivnom površinom na sebe veže štetne tvari u probavnom sustavu. Posebno je pogodan zbog toga što je apsolutno siguran i neškodljiv jer se uopće ne apsorbira, već se zajedno s tvarima koje je vezao izlučuje iz organizma.
Uzima se 2-3 puta na dan između oborka.
Do trovanja hranom i pićem može doći i zbog njihove prekomjerne primjene tako da se aktivni ugljen može primjenjivati i nakon obilnih obroka koji znatno premašuju normalni kapacitet probavnog sustava.

Izvor: nenadroso