ŠTETNOST CIJEPLJENJA DJECE (3) – Što se stvarno nalazi u cjepivima?

Cjepiva sastavMeđunarodno medicinsko vijeće o cijepljenju provelo je jedno istraživanje o sastojcima cjepiva uz provjeru sadrže li cjepiva aditiv timerosal ili ne.

Prema popisu posebne liste o aditivima u cjepivima američkog CDC-a nalaze se slijedeće tvari:

1. ALUMINIJ – laki metal koji uzrokuje demenciju i Alzheimerovu bolest. Vjerojatno nikada ne biste sebi dali injekciju aluminija.

2. ANTIBIOTICI – kemijske tvari koje stvaraju tzv. „supermikrobe“ otporne na antibiotike, što ima za posljedicu smrt nekoliko desetaka tisuća ljudi samo u SAD-u!

3. FORMALDEHID – kemijska tvar za balzamiranje leševa, visoko neurotoksična tvar s izrazito štetnim učinkom na živčani sustav, uzrokuje sljepoću, oštećenje mozga i grčenje mišića. Međutim, formaldehid kao sastav cjepiva je „prljava tajna“ proizvođača budući se ne navodi u sastavu cjepiva! Uzrokuje mijeloidnu leukemiju, te karcinom sinusa i nosa te nazofaringsa.

4. MONOSODIUM GLUTAMAT (MSG) – je neurotoksična kemijska tvar, a naziva se još i ‘ekscitotoksin.’ MSG se inače nalazi i u mnogim prehrambenim proizvodima, a uzročnik je migrena i glavobolja, oštećenja endokrinog sustava. Ova tvar uopće se ne bi smjela nalaziti u cjepivima!

5. TIMEROSAL – kemijski, organski spoj metil-žive, uzrokuje teška i trajna oštećenja živčanog sustava, budući je živa visokotoksična za mozak! Ne postoji sigurna, minimalna doza žive! Ona se ne smije gutati, dirati ili aplicirati. Tvrdi se kako timerosala više nema u cjepivima, dok se on još uvijek nalazi na listi američkog Centra za kontrolu bolesti i prevenciju/CDC, čime se priznaje da se ipak nalazi u cjepivima!

Američki „Nacionalni toksikološki programi“ (U.S. National Toxicology Programs) priznaju u svojem dokumentu slijedeće (navodim samo najvažnije činjenice):

 

  • Cjepiva…. uzrokuju malo ali mjerljivo povećanje razine žive u krvi;
  • Timerosal prolazi krvnu barijeru mozga i placente!
  • Timerosal je neurotoksičan i nefrotoksičan (otrovan je za živčani sustav i bubrege!)
  • Organski spoj metil-žive metabolizira se (tj. razgrađuje) u etil-živu i tiosalicilat; itd.

 

Timerosal ima baktericidno i fungicidno djelovanje, odnosno sprječava razvoj štetnih mikroorganizama u cjepivu. Važno je svakako istaknuti da propisi zahtijevaju primjenu aditiva timerosala samo u tzv. višedoznim cjepivima (bočica sa više doza cjepiva), dok kod pojedinačnih doza cjepiva nisu potrebni aditivi. Zašto farmaceutske kompanije proizvode višedozna cjepiva a ne pojedinačne doze cjepiva? Razlog je za njih vrlo jednostavan: višedozna cjepiva su jeftinija, a zauzimaju i manje mjesta na policama!

Mike Adams, jedan od najpoznatijih i višestruko nagrađivanih novinara iz područja humanog zdravlja je izjavio: „Nitko normalne i zdrave pameti ne želi živu u mesu od tunjevine, ne želi MSG u svojem sendviču i formaldehid u piću… Zašto onda dozvoljavamo unos ovih štetnih tvari putem cjepiva“? „ Cjepiva su stvorena da nas truju, jer se u njima nalaze štetne tvari – kemijski aditivi, a nemaju ulogu zaštite populacije“. Liječnici i drugi stručnjaci Međunarodnog medicinskog vijeća o cijepljenju stoga pitaju: „ZNADETE LI DA UČINKOVITOST CJEPIVA NIKADA NIJE DOKAZANA?“

(Svršetak u sljedećem broju)

Izvor: hrvatski-fokus.hr

Marija Kuhar, dr. vet. med.

Comments are closed.