Ezoterijska mudrost: Pinealna žlijezda i šamanizam

Pinealna žlijezda je zrnasta i u obliku borovog češera smještena na vrhu trećeg klijetka mozga, direktno iza korijena nosa (čakra – treće oko)i pluta u malom jezeru cerebrospinalnog likvora.

Pinealna žlijezda dugo se povezivala s Ezoterijskim znanjima u vezi duhovnih, metafizičkih koncepata o svijesti i sebstvu. René Descartes koji je posvetio mnogo vremena izučavanju pinealne žlijezde nazvao ju je „Sjedištem duše“. Vjerovao je kako ona predstavlja poveznicu između intelekta i tijela.

Pinealna žlijezda je zrnasta i u obliku borovog češera smještena na vrhu trećeg klijetka mozga, direktno iza korijena nosa (čakra – treće oko)i pluta u malom jezeru cerebrospinalnog likvora.

Ona je biološki sat našeg tijela i prozvana je prozorima uma s obzirom da duž cijele dužine strukture mozga graniči s trećim i četvrtim klijetkom mozga; nema krvnu barijeru. Umjesto toga oslanja se na konstantnu opskrbu krvi putem iznimno bogate vaskularne mreže. Mnogo godina smatrana je suvišnom  kao što je crvuljak ali ova teorija strogo dovedena u pitanje jer u beskonačnoj mudrost našeg tijela pinealna žlijezda opskrbljuje se najboljom krvlju, kisikom i miksom hranjivih sastojaka drugačijih od onih koje primaju naši bubrezi!

Ponaša se kao primajući mehanizam sposoban za  nadgledanje elektro-magnetnih polja i pomaže poravnanju tijela u prostoru. Sa svojim centralnim hormonom, MELATONOM, pinealka ne samo da regulira cikluse spavanja i buđenja i proces starenja već se čini da se ponaša i kao Žlijezda Gospodarica (sofia) vodeći orkestar čitavog endokrinog sustava tijela i time, energetski govoreći, čakra sustav. Također je odgovorna i za šamanska stanja, vizije, kundalini buđenje i dr.

 

Pinealna žlijezda jedinstvena je po tome što sjedi sama u mozgu čiji su ostali dijelovi u paru. Ona je prva žlijezda koja se formira u fetusu i ističe se već u dobi 3 tjedna. Kada naša individualna  životna sila uđe u naše fetalno tijelo u dobi 7 tjedana, u trenutku kada uistinu postajemo ljudi,ona prolazi kroz pinealku i aktivira prvu iskonsku poplavu DMT-a (N-dimethyltryptamine). Kasnije, pri rođenju, pinealka ispušta više DMT-a. DMT je također sposoban za središnja iskustva duboke meditacije, šamanska stanja svijesti, psihoze, nastanke duhovnosti i iskustva blizu smrti.

 

Pinealna žlijezda počinje otežavati s kalcificiranim počecima u adolescenciji. Ovi neobično kalcificirani talozi 3 do 5 milimetara nazivaju se „pijeskom mozga“. Oni su asimetrični kristali u pinealnoj žlijezdi koji su „piezoelektrični“ – tj. oni odašilju elektronski napon stvarajući EM valove. Kad god se osoba izloži EMP (elektro-magnetskom polju) kao što je elektro-magnetsko polje zemlje – žlijezda vibrira, odašiljući EM signale ostatku tijela. Kada je pinealna žlijezda  stimulirana geomagnetski ona proizvodi alkaloide slične psihodelicima koje sadrže biljke. Bilo koja jaka promjena u elektro-magnetsko polju zemlje proizvest će jurnjavu psihodelika u našim tijelima omogućujući nam da budemo fizički aktivni u šamanskim stanjima (zemlja/zemljište primjenjivost)

Pinealna žlijezda je pod utjecajem koherentnih EM polja i mijenja svoju produkciju hormona kada se izloži EM na niskim nivoima. Kako Zemlja ima najveći utjecaj os svih sila u našoj psihologiji, ima smisla da stanice u našem tijelu i mozgu se poravnavaju skupa s njom. Sav život unutar omotnice zemljinog vibracijskog utjecaja pokušava se uklopiti u osnovnu frekvenciju (okoliš) sa zemljinim. Do danas, svaka od naših stanica neprestano se mijenja obrasce energije kako bi postigla harmoničnu rezonancu s preporučenim signalom naše zemlje. Naša tijela su uistinu nevjerojatna i ona intimno ovise o zemlji i svim njenim stanovnicima. Naša tijela su čudesni originali fenomenalne kompleksnosti i čudesne sposobnosti. Mi smo načinjeni od mnogostrukih trilijuna molekula, od kojih svaka vibrira vođena svojom vlastitom inteligencijom, sve međusobno povezane poput našeg Svemira koji međusobno umrežava i povezuje. Mi odražavamo cjelinu. Slika možda počinje nadolaziti kako mi dostižemo šamanska stanja kroz mudrost našeg tijela u skladu sa zemljom.

Kada iskusimo šamansko putovanje naš puls će se povećavati dok će nam krvni tlak padati. Ovo se također dešava kada se tijelo priprema za smrt. Dok životna sila napušta naše tijelo kroz pinealnu žlijezdu, otpušta se nova poplava DMT-a. Vjerujem da početna faza šamanskog putovanja imitira iskustva bliska smrti i tako potiče otpuštanje DMT-a u mozak.

(BILJEŠKA: Yagé ili ayahuasca, je čaj načinjen od takozvanog  ‘duhovnog vina` koje služi kao ‘učitelj biljaka` kojeg šamani koriste kako bi postigli šamanska stanja. On je uistinu kemijski ekvivalent DMT-u u ljudima.)

Vjerujem da šamanski rad kombiniran sa ispravnim disanjem donosi velike količine kisika i životne sile u krvotok i zbog izvrsne opskrbe krvlju pinealna žlijezda prima veliku stimulaciju od krvi uronjene u kisik/ pranu čineći da rezonira/vibrira veoma stimulirajuće na otpuštanje DMT-a – veoma moćnog psihodelika našeg vlastitog tijela. Nauka ima pretpostavku da je pinealna žlijezda prolaz u dušu. Energetski vrtlog; mjesto sastanka psyche i soma – duše i tijela.

Drevni ljudi znali su važnost pinealne žlijezde. Magičar, Delores Ashcroft-Nowicki kaže kako je svečeniku Heliopolisa, balzamerima drevnog Egipta (koji su prethodnici današnjih patologa), Isisine Zvjezdana Odaja (Najsvetiji od Svtih) i Halls i Anubis i Thoth nisu samo izmišljeni termini dani mitološkim lokacijama nego su zapravo mjesta unutar živućeg mozga kamo su svećenici i svećenice putovali kako bi bili učeni od bogova.

Sljedeći citat je iz Zvjezdanih Odaja Isis od svećenika nakon prolaska kroz obred Um s Umom:

“ The corridor is long and narrow and gleams like the inside of a shell drawn from the depths of the sea. The curtains that guard the entrance are of the softest gossamer, so fine that they seem like mist on a lake at dawn. As I pass through them I come into the presence of the Gods. The walls are of silver and give off a faint silver light that illuminates this holy place. Beneath my feet is the sandy silt of the sacred Nile, and all about me I hear the heartbeat of Isis . Behold, I dwell in the Star Chamber of the Goddess.”

Ovo iznad zvuči veoma kao psihički opis pinealne žlijezde koja leži duboko unutar glave i predstavlja važnu poveznicu do najdubljeg JA.

Tantričke tehnike pokušavale su postići prosvjetljenje kroz seksualnu ekstazu. Pinealno otpuštanje DMT-a može rezultirati tijekom seksualne ekstaze kao rezultat energičnog naprezanja, intenzivnih emocija i intenzivnog dinamičnog disanja. Poznato je da se psihodelični sadržaji otpuštaju tijekom orgazma. Poveznica između svjesnog stanja i duboke šamanske svijesti je BLAŽENSTVO/USHIĆENJE, osjećaji povezani s interzivnim seksualnim zadovoljstvom.

(BILJEŠKA: Tajne seksualne tehnike šamanke (ženskog šamana) koje se još uvijek prakticiraju u ruralnim područjima Brazila, Meksika i Južne Amerike uključuju tehniku disanja.)

Source : Bridge Of Stars

Izvor: evolucija.net

Sve je stvar izbora. Bez truda, bez rada, bez posla, bez uštedevine i novca.
Samo izbor, ovog trenutka, izmedu straha i ljubavi.

 

Comments are closed.