Intro

Informacije objavljene na ovom portalu potencijalno mogu promijeniti Vaš život, stoga ako niste spremni staviti po strani sve što mislite da znadete i ostaviti mogućnost da ste možda čitav život bili sustavno zavaravani i lagani, onda ovaj portal nije za Vas. Ne očekujemo da pasivno prihvatite sve što pročitate, ali Vas potičemo da obratite pažnju na ove informacije radi Vas samih.

mooji 10Pitanje, „Tko sam ja?“ je najvažnije pitanje koje ljudsko biće može postaviti. Osjećati neku privlačnost tom pitanju već upućuje na nešto dobro u životu.
Od rođenja ovoga tijela nešto je u tebi govorilo: „ja jesam, ja želim, ja znam, ja volim, ovo sam ja, ovo je moje“, ali kada se postavi pitanje, „tko ili što sam „Ja“?“, nema jasnog odgovora.
Samo „ja“, čini se, zna mnogo toga, ali samo sebe ne poznaje.
Što se točno pojavljuje kao „Ja“? Što je točno sastav toga „Ja“?
To su najsnažnija pitanja koja se mogu javiti u ljudskoj svjesnosti.
Zašto snažna? Jer imaju moć da rastvore i rastjeraju svaku iluziju, te tako uklone stisak ega na nas.
Ego je nestvaran identitet i priroda, te nam pričinjava nelagodu u prisutnosti drugih bića. On vrlo često uzrokuje strah i nesigurnost, zašto se onda i hvatamo za osjećaje odbačenosti, ljubomore, mržnje i želje.
Ipak, prema vlastitoj prirodi, ego nam može pomoći da rastemo u razumijevanju i težimo trajnoj slobodi, tjerajući nas da tražimo ono istinito unutar nas samih.

Neznalici smisao „Ja jesam“ znači „Ja sam tijelo“.
Svecu „Ja jesam“ znači „Ja sam prisutnost“.
Mudracu „Ja jesam“ znači „Ja sam Apsolut“.

Previous postBarij: Poveznica između chemtrailsa, problema sa srcem i svjesnosti Next postGlazba za dušu - Intervju sa India.Arie 1. dio