Intro

Informacije objavljene na ovom portalu potencijalno mogu promijeniti Vaš život, stoga ako niste spremni staviti po strani sve što mislite da znadete i ostaviti mogućnost da ste možda čitav život bili sustavno zavaravani i lagani, onda ovaj portal nije za Vas. Ne očekujemo da pasivno prihvatite sve što pročitate, ali Vas potičemo da obratite pažnju na ove informacije radi Vas samih.

Mooji 6Promatraj svoj um, kako se pojavljuje, kako djeluje. Kako  promatraš svoj um, ti otkrivaš svoje sebstvo kao promatrača. Kada si nepokretan, samo promatraš, ti otkrivaš svoje sebstvo kao svjetlo iznad promatrača.
Odbaci sve ideje o sebi i jednostavno  budi.
Da bi bio, ti moraš biti nitko. Misliti da si nešto, ili netko, jeste smrt i pakao.
Nauči da gledaš bez razmišljanja, da slušaš bez iskrivljivanja, to je sve. Prestani davati imena i oblike onome što je u suštini bezimeno i bez oblika, uvidi da je svaki oblik percepcije subjektivan, da sve što je viđeno ili što se čulo, dotaknulo ili mirisalo, osjećalo ili mislilo, očekivalo ili zamišljalo, jest u umu a ne u stvarnosti, i ti ćeš doživjeti mir i slobodu od straha.
Nikada ne napustivši kuću ti pitaš za put kući. Oslobodi se pogrešnih ideja, to je sve. Sakupljanje ispravnih ideja te isto neće nigdje odvesti. Jednostavno prestani zamišljati. . . Ne oslanjaj se na svoj um za oslobođenje. To je um koji te je doveo u okove. Idi iznad toga u potpunosti.

“Ja sam” je konačna činjenica; “Tko sam ja?” je konačno pitanje na koje svatko mora pronaći odgovor.

.

 

Mooji – Skype Satsang Hrvatska -1.dio

 

Previous postOdaziv Mističnom Pozivu Next postJa Sam To - Razgovori sa Sri Nisargadattom Maharajom