Intro

Informacije objavljene na ovom portalu potencijalno mogu promijeniti Vaš život, stoga ako niste spremni staviti po strani sve što mislite da znadete i ostaviti mogućnost da ste možda čitav život bili sustavno zavaravani i lagani, onda ovaj portal nije za Vas. Ne očekujemo da pasivno prihvatite sve što pročitate, ali Vas potičemo da obratite pažnju na ove informacije radi Vas samih.

GMO Monsanto 2Ovaj “čudo-kukuruz” sam stvara otrove koji ubijaju insekte.

Sjeme ovog genetski modificiranog kukuruza američkog biotehnološkog diva Monsanta, koji se navodno povukao iz Europe, već bi se krajem ove godine moglo naći na europskom, a time i na hrvatskom tržištu.

Glasnogovornik europskog povjerenika za zdravlje Toni Borg potvrdio je da bi Europska komisija dopuštenje o uvozu tzv. superkukuruza otpornog na herbicide, mogla donijeti do kraja listopada.

Prema Deutsche Welle, pojedine bi ga zemlje mogle zabraniti samo u slučaju “ugroze nacionalne sigurnosti što je u slučaju superkukuruza teško dokazivo”.

U prilog sve jačem GMO lobiju u EU najbolje govori i nedavna odluka francuskog vrhovnog suda o poništenju zabrane uzgoja Monsantova GM kukuruza MON810 za koju navodno nema legalne osnove jer GMO dopuštaju i zakoni EU.

Nezavisni europski stručnjaci smatraju superkukuruz ozbiljnom prijetnjom potrošačima i okolišu.

Tvrde kako je njegov uzgoj krajnje kontroverzan jer nisu provedena adekvatna testiranja.

– Što o tome misli država koja je preuzela regulative EU, ionako nije bitno – kaže Marijan Jošt, umirovljeni profesor genetike, oplemenjivanja bilja i sjemenarstva. Bitno je da su se sve hrvatske županije izjasnile kao “GMO free”.

No kako RH ima i 17-člano Vijeće za GMO koje savjetuje Vladu te čak dva odbora za uvođenje GMO-a u okoliš i njegovo stavljanje na tržište, to je najbolji pokazatelj da je demokracija u nas na klimavim nogama.

Situacija s GMO-om će se u nas razvijati onako kako u njima budu glasali predstavnici raznih državnih institucija, odnosno kako im se naredi, tvrdi on.

GM kulture nisu čak ni rodnije. Tko je lud da ih sije, a koštaju i nekoliko puta više?– pita Jošt.

Jagoda Munić iz Zelene akcije, članica Vijeća za GMO, kaže da RH sukladno direktivama EU može odbiti sijanje GMO-a kako je to napravila većina EU članica izuzev Španjolske, Portugala, Češke, dijela Danske i Nizozemske.

Da RH ne treba sjetva GMO-a, slažu se, tvrdi ona, i brojni inozemni stručnjaci s obzirom na mala i rascjepkana polja, ekoturizam, ekopoljoprivredu i brojna zaštićena područja…

Pokazalo se i da nametnici brzo postaju otporni na modifikacije u GMO-u, na što se odavno upozorava.

Izvor: alternativa-za-vas.com

Hrana Novac

Vezani Postovi:

GMO – Kraj ili početak gladi?

GMO kukuruz je jedno veliko otrovno nutritivno ništa!

Animirani film o GMO hrani

Na tanjurima političke i korporativne elite nema GMO proizvoda

Dokazano: Monsatnov genetski modificiran kukuruz i herbicid Roundup uzrokuju rak!

NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA: Krajnji rezultat genetski modificirane hrane je smrt

Opasnost od GMO-a – Prof. dr. sc. Marijan Jošt, dr. Lidija Gajski i prof.dr. sc. Valerije Vrček

Dokumentarni film “Budućnost hrane”

Previous postProročanstva o dva sunca Next postŠOKANTNI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: GMO kukuruz i soja uzrokuju smrt