Intro

Informacije objavljene na ovom portalu potencijalno mogu promijeniti Vaš život, stoga ako niste spremni staviti po strani sve što mislite da znadete i ostaviti mogućnost da ste možda čitav život bili sustavno zavaravani i lagani, onda ovaj portal nije za Vas. Ne očekujemo da pasivno prihvatite sve što pročitate, ali Vas potičemo da obratite pažnju na ove informacije radi Vas samih.

kavaŠto je moždani udar?

“Moždani udar označava naglo nastali neurološki poremećaj uzrokovan poremećajem moždane cirkulacije. Poremećaj cirkulacije dovodi do nedovoljne opskrbe određenih dijelova mozga kisikom i hranjivim tvarima.”

Moždani udar je prvi uzrok smrtnosti u Hrvatskoj, treći uzrok smrtnosti u zemljama zapadne Europe, prvi uzrok invaliditeta u svijetu i kod nas.
Najčešći uzrok oštećenja krvnih žila u mozgu koja dovode do moždanog udara je ateroskleroza. Ateroskleroza je bolest koja dovodi do stvaranja naslaga masnoća (prekomjerno konzumiraje mesa i šećera), ugrušaka, kalcija i drugih tvari u stjenci krvne žile što uzrokuje sužavanje, začepljenje i/ili slabljenje stjenke krvne žile. Što se najčešće manifestira kao visoki krvni tlak.

Ako su vam zbog nezdrave prehrane krvne žile sužene za 40%, i vi svaki dan pijete šalicu ili dvije kave koja smanjuje dotok krvi u mozak za još 40%, sami izračunajte kolike su vam šanse da dobijete moždani udar i zaključite sami zašto je moždani udar jedan od prvih uzročnika smrti u svijetu.

Ponovimo još jednom: Moždani udar (moždana kap, apopleksija mozga) je rapidni gubitak moždane funkcije/funkcija zbog poremećaja dotoku krvi u mozak. Šalica kave dnevno smanjuje dotok krvi u mozak za nevjerojatnih 40%!

DA JE KAVA ZDRAVA BILA BI ZABRANJENA

 

Opširnije: Kava – Istine i Laži

Previous postAluminij – kancerogeni neurotoksin kojeg jedemo, ubrizgavamo i nanosimo na tijelo Next postNa Rubu Znanosti: Voda