Intro

Informacije objavljene na ovom portalu potencijalno mogu promijeniti Vaš život, stoga ako niste spremni staviti po strani sve što mislite da znadete i ostaviti mogućnost da ste možda čitav život bili sustavno zavaravani i lagani, onda ovaj portal nije za Vas. Ne očekujemo da pasivno prihvatite sve što pročitate, ali Vas potičemo da obratite pažnju na ove informacije radi Vas samih.

anarhija 2Već najmanje šest tisućljeća ljudi žive pod nekim oblikom vladavine. Tijekom povijesti kraljeve-bogove smjenjivali su carevi, kraljevi, diktatori i demokratski izabrane vlade, ali svim sustavima jedno je bilo zajedničko – netko je vladao i upravljao, kroz sustave zvane raznim imenima, od carstva do republike. Tijekom povijesti mnogi idealisti i filozofi razmišljali su kako napraviti pravednu vladavinu, ali tek mali broj razmatrao je pravu alternativu – može li ljudsko društvo postojati bez ikakve vlasti. U dvadesetom stoljeću takva razmišljanja etablirala su se kroz pojam anarhizma, ali riječ je s vremenom postala bremenita različitim značenjima. Danas je nepravedno sinonim za nered i kaos, ali temeljna ideja anarhizma i dalje se može sročiti u jednom pitanju: može li ljudsko društvo postojati, funkcionirati i razvijati se bez ikakvog organiziranog oblika vladavine? Jesu li postojala ili postoje takva društva?
.

.

Za više informacija još pogledajte:

Larken Rose – Državizam Najopasnija Religija

.

.
Larken Rose: ŠTO KADA NE BI BILO VLASTI

Ne pomaže čovječanstvu to da si ti rob. Ne pomaže čovječanstvu da itko drugi bude rob. Čovječanstvu pomaže da kreneš razmišljati kao odraslo, odgovorno ljudsko biće.
.

Previous postSanjam li?