Intro

Informacije objavljene na ovom portalu potencijalno mogu promijeniti Vaš život, stoga ako niste spremni staviti po strani sve što mislite da znadete i ostaviti mogućnost da ste možda čitav život bili sustavno zavaravani i lagani, onda ovaj portal nije za Vas. Ne očekujemo da pasivno prihvatite sve što pročitate, ali Vas potičemo da obratite pažnju na ove informacije radi Vas samih.

150 godina je prošlo od ideje koja je promijenila svijet. Nakon ‘Podrijetla vrsta’ više ništa u ljudskoj civilizaciji nije bilo isto.

No, već sa pojavom Mendela i genetike Darwinova teorija je dobila ozbiljan udarac, ali je i spašena kada je genetika integrirana u teoriju evolucije i stvorena sintetička teorija evolucije koja je danas vladajuća teorija u biologiji. No, nije i jedina. Osim već poznatog kreacionizma i inteligentnog dizajna, postoje i brojne druge evolucionističke alternative, kao i alternative koje su potpuno nekonvencionalne, u rasponu od devolucije, morfogenetskih polja ili ideje o Geji, ali i neke poput izvanzemaljske hipoteze ili pak nove biologije Brucea Liptona.

Koliko god neke od njih zvučale neobično, iza svake stoje brojni poznati i priznati znanstvenici koji nude spektar razmišljanja o pitanju razvoja života na Zemlji.

.

Previous postIma li života prije smrti?