20 000 5G satelita biti će lansirano u nisku orbitu zemlje kako bi slali opasne zrake intenzivnog zračenja širom planeta

5G sateliti milimetarski valovi

.

Koliko god loše zvučalo postavljanje 5G baznih stanica na svakih sto metara u svakom urbanom području svijeta, još je više zastrašujuća ideja o tisućama satelita koji bi nas trebali iz svemira bombardirati novim 5G milimetarskim valovima.

Pažnja javnosti kada je u pitanju 5G uglavnom je usmjerena na planove telekomunikacijskih tvrtki na postavljanje milijuna baznih stanica na električne stupove pored naših domova, na javne zgrade poput bolnica i škola, na stajališta autobusa, u javnim parkovima te na svim javnim površinama.

5G tehnologija koristi milimetarske valove koji se slabo prenose kroz kruti materijal. To će zahtijevati da svaki operator instalira bazne stanice svakih 100 metara u svakom urbanom području svijeta.

No, koliko god to zvučalo kao loša ideja, još je više zastrašujuća mogućnost da će novu tehnologiju milimetarskih valova do korisnika diljem planeta dostavljati tisuće novih komunikacijskih satelita.

U tu svrhu Američki FCC je odobrio SpaceX-u 29. ožujka 2018. da lansira 4.425 satelita u nisku orbitu oko Zemlje.

Ukupan broj satelita za koje se očekuje da će biti lansiran u nisku i visoku orbitu Zemlje od strane nekoliko tvrtki, je 20.000 satelita.

Ovi sateliti koristiti će istu vrstu antena s faznim nizom, kao što će biti korišteni i u 5G sustavima na zemlji.

To znači da će odašiljati precizno fokusirane zrake intenzivnog zračenja na svaki specifični 5G uređaj koji se nalazi na Zemlji.

Fazne antene sastoje se od skupova stotina sićušnih antena koje rade zajedno kako bi odašiljale zrake energije u metu baš poput metka.

Zrake moraju biti dovoljno jake kako bi prošle kroz zidove i ljudska tijela, u suprotnom svatko s 5G telefonom bi morao stajati vani kako bi mogao koristiti uređaj.

Svaki 5G proizvod također će imati više faznih antena koje će služiti za stvaranje dovoljno snažne zrake kako bi se mogla vratiti natrag do 5G bazne stanice  montirane na električnom stupu ili do satelita.

Ovaj snop zraka također mora biti dovoljno jak kako bi prošao kroz zidove i ljudsko meso, kao što je ruka ili glava, da bi došao do željenog odredišta.

To znači da ako ste na lokaciji prepunoj ljudi, kao što je zračna luka, centar grada ili željeznički kolodvor, da će se tamo nalaziti stotine, ako ne i tisuće nevidljivih zraka koje lete kroz prostor brzinom svjetlosti.

Ljudima koji će se kretati tim prostorom, tijela će biti doslovno izrešetana ovim fokusiranim zrakama sa 5G pametnih telefona i baznih stanica.

Svaka 5G bazna stanica će sadržavati stotine ili tisuće antena koje istovremeno i istodobno usmjeravaju više laserskih zraka prema svim mobitelima i korisničkim uređajima u svom području. Ova se tehnologija naziva “višestruki ulaz višestruki izlaz” ili MIMO. FCC pravila dopuštaju da efektivna snaga zračenja 5G bazne stanice bude 30.000 wata na 100 MHz spektra, ili ekvivalentno 300.000 wata po GHz spektru, deset do stotina puta više od dopuštenih razina trenutnih baznih stanica.

5G telefoni će biti daleko jači od prethodnih telefona

Snaga antene s 5G faznim nizom u telefonima bit će 10 puta jača od 4G telefona.

Osim toga, 5G zrake milimetarskih valova će se primati i prenositi iz sve nove računalne opreme, kućanskih aparata i automobila.

Stacionarnoj opremi kao što su Wi-Fi čvorišta u domovima i uredima bit će dopušteno korištenje mikrovalnih zraka koji su 15 puta jače (300 W) od signala iz 5G telefona ili 150 puta jači od 4G telefona.

 

Zašto je 5G mnogo opasniji od prethodnih  komunikacijskih sustava?

Arthur Firstenberg, autor i istraživač  objašnjava:

Elektromagnetska preosjetljivost je već danas globalni zdravstveni problem, koji će se eksponencijalno povećati kada 20.000 5G satelita započne sa emitiranjem frekvencija milimetarskih valova za koje nitko ne zna niti kako se nositi s njima, niti kako se zaštititi od njihovih negativnih utjecaja na zdravlje.

 

Istraživanja su pokazala da će milimetarski valovi doslovce činiti to da ćemo neprestano imati osjećaj kao da imamo opekline od sunca, te će znojne žlijezde raditi prekovremeno, plus što će izazvati ozbiljna oštećenja očiju.

Jesu li ovi trenutni „anonimni“ čimbenici rizika za zdravlje korisnika mikrovalne tehnologije zaista vrijedni korištenja mobitela i mikrovalova koji zagađuju planet, čovječanstvo i okoliš?

Postoji velika mogućnost da će se svi razboljeti od nekog oblika raka, jer mikrovalovi razbijaju lanac DNA – što uzrokuje rak. Ni ljudsko tijelo, niti bilo što drugo na planeti Zemlji, nije bilo podvrgnuto umjetnim mikrovalovima u milimetarskim rasponima od 24 GHz do 90 GHz.

5G sateliti će ispuniti nebo

Najmanje pet tvrtki  nudi uslugu pružanje 5G iz svemira, kombinacijom  20.000 satelita u orbiti  Zemlje koji će pokriti Zemlju snažnim, fokusiranim zrakama.

Svaki satelit emitira milimetarske valove s efektivnom zračenom snagom do 5 milijuna vata. Iako će energija koja doseže zemlju iz satelita biti manja od one s antena na tlu, ona će dosezati područja Zemlje koja nisu pokrivena baznim stanicama te će biti dodatno osiguranje stanicama na tlu za milijarde internet stvari (IoT)  objekata.

Još važnije, sateliti će se nalaziti u Zemljinoj magnetosferi, koja ima značajan utjecaj na električna svojstva atmosfere. Promjena Zemljinog elektromagnetskog okruženja može biti još veća prijetnja životu od zračenja antena na zemlji.

Ovo su tvrtke koje planiraju lansirati/postaviti satelite:

SpaceX: 12.000 satelita
OneWeb: 4.560 satelita
Boeing: 2.956 satelita
Spire Global: 972 satelita

Zemlja, ionosfera i niža atmosfera čine globalni električni krug  u kojem živimo. Dokazano je da biološke ritmove – ljudi,  ptica,  hrčaka i pauka – kontrolira prirodno elektromagnetsko okruženje Zemlje i da  dobrobit svih organizama ovisi o stabilnosti ovog okoliša, uključujući i električna svojstva atmosfereNeil Cherry je, u revolucionarnom radu, objasnila važnost Schumannovih rezonancija i zašto poremećaji u inosferi mogu utjecati na krvni tlak i melatonin te uzrokovati “rak, reproduktivnu, srčanu i neurološku bolest i smrt”.

Lansiranja  5G satelita

Prva dva testna 5G satelita lansirana su od strane SpaceX-a u veljači 2018. godine. Očekuje se da će stotine drugih satelita biti lansirane 2019. godine. Kompletan skup od 20.000 satelita mogao bi se lansirati u orbitu tijekom sljedeće dvije godine.

Za usporedbu, od rujna 2017. u orbitu oko Zemlje bilo je 1.738 operativnih satelita. To znači da će broj satelita  u naredne dvije godine biti 11 puta veći od trenutnog broja.

Danas je moguće živjeti na mjestu koje ima smanjenu razinu izloženosti mikrovalovima. To je moguće odabirom životne sredine koji je daleko od baznih stanica mobitela.

Međutim, ukoliko se ne pobunimo, u bliskoj budućnosti neće biti važno gdje živimo, jer će nas 5G zračiti gdje god da živimo ili radimo.

Ako planovi telekomunikacijske industrije za 5G budu ostvareni, niti jedna osoba, životinja, ptica, kukac i biljka na Zemlji neće moći izbjeći izloženost, 24 sata dnevno, 365 dana godišnje, razine  zračenja koje su desetine do stotina puta veće od onoga što danas postoji, bez ikakve mogućnosti bijega bilo gdje na planeti. Ovi 5G planovi mogli bi ozbiljno ugroziti te nepovratno utjecati na ljude i trajno oštetiti ekosustav Zemlje.

Izvori: strangesounds.org, međunarodni apel znanstvenika

.


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.