Činjenice o 5G: Što trebate znati o 5G Wirelessu i 5G baznim stanicama

bazne stanice 5G

.

Diljem planeta telekomunikacijske tvrtke planiraju ugraditi “male bazne stanice” na uličnim rasvjetnim stupovima, pored vaših kuća ili zgrada, kako bi pružili uslugu nove 5G tehnologije koja će omogućiti Internet stvari (IoT).

 Što trebate znati o 5G Wirelessu i 5G baznim stanicama

U ime nove 5G tehnologije biti će postavljeno novih  milijuna i milijuna baznih stanica.

5G tehnologija koristi milimetarske valove koji se slabo prenose kroz kruti materijal. To će zahtijevati da svaki operator instalira bazne stanice svakih 100 metara u svakom urbanom području svijeta, procjenjuju znanstvenici.

5G “male” bazne stanice trebale bi biti postavljene doslovce svugdje.

Na uličnoj rasvjeti
Pomoćnim stupovima
Autobusnim stajalištima
Javnim zgradama i površinama (škole, bolnice, parkovi…)

Zračenje malih baznih stanica nije malo.

Svaka 5G bazna stanica će sadržavati stotine ili tisuće antena koje istovremeno i istodobno usmjeravaju više laserskih zraka prema svim mobitelima i korisničkim uređajima u svom području. Ova se tehnologija naziva “višestruki ulaz višestruki izlaz” ili MIMO. FCC pravila dopuštaju da efektivna snaga zračenja 5G bazne stanice bude 30.000 wata na 100 MHz spektra, ili ekvivalentno 300.000 wata po GHz spektru, deset do stotina puta više od dopuštenih razina trenutnih baznih stanica.

Sadašnje 2G, 3G i 4G zračenje kojem je stanovništvo izloženo je znanstveno povezano sa: smanjenom plodnošću, nesanicom, umorom, depresijom, tjeskobom, velikim promjenama u strukturi mozga kod životinja, oštećenjem stanične strukture DNA, oksidativnim stresom, hormonskim poremećajem, rakom i sa još mnogo toga.

“Postavljanje na desetke milijuna antena bez jednog biološkog testa sigurnosti je najgluplja ideja koju je itko imao u povijesti svijeta.” – Dr. Martin L. Pall

Svaki 5G proizvod također će imati više faznih antena koje će služiti za stvaranje dovoljno snažne zrake kako bi se mogla vratiti natrag do 5G bazne stanice.

 

 5G neće zamijenite trenutno postojeću  2, 3 i 4G tehnologiju

Trenutno postojeće 3 i 4G bazne stanice dolaskom 5G ne odlaze u povijest, što znači da će rezine zračenje dolaskom 5G tehnologije porasti do nekoliko desetaka ili stotina puta u odnosu na one kojima smo izloženi danas.

No, koliko god loše zvučalo postavljanje 5G baznih stanica, još je više zastrašujuća ideja o tisućama satelita koji bi nas trebali iz svemira bombardirati novim 5G milimetarskim valovima.

Ukupan broj satelita za koje se očekuje da će biti lansiran u nisku i visoku orbitu Zemlje od strane nekoliko tvrtki, je 20.000 satelita.

Ovi sateliti koristiti će istu vrstu antena s faznim nizom, kao što će biti korišteni i u 5G sustavima na zemlji.

To znači da će odašiljati precizno fokusirane zrake intenzivnog zračenja na svaki specifični 5G uređaj koji se nalazi na Zemlji.

Neprekidna izloženost zračenju te utjecaj na zdravlje

Implementiranjem 5G na zemlji i u svemiru svi će biti 24 sata dnevno, 365 dana u godini izloženi razinama zračenja  koje su desetke i stotine puta jače od sadašnjih, i to bez ikakve mogućnosti da se od njih sakriju ni u jednom jedinom kutku našeg planeta.

Zasad prikupljeni klinički dokazi i evidencija o oboljelim i ozlijeđenim ljudima, zatim eksperimentalni dokazi o oštećenjima DNK, stanica i organskih sustava kod velikog broja raznih vrsta biljaka i životinja, zajedno s epidemiološkim dokazima prema kojima su najčešće bolesti moderne civilizacije (rak, srčana i šećerna bolest) u velikoj mjeri posljedica elektromagnetskog onečišćenja, već sada čine golemu bazu znanstvene literature s mnogo više od 10.000 recenziranih studija, koje se sustavno negiraju.

Međunarodna agencija za istraživanje tumora (IARC) koja djeluje pod okriljem Svjetske zdravstvene organizacije nedavno je iznijela golemu količinu dokaza, uključujući najnovije studije upotrebe mobilne telefonije i rizika od raka mozga, kojima se utvrđuje da je zračenje RF‑a dokazani kancerogen za ljude, zbog čega bi ga se već danas trebalo klasificirati kao ‘kancerogen skupine 1’ kojoj pripadaju i duhanski dim i azbest.

Arthur Firstenberg pak tvrdi kako postoji velika mogućnost da će se svi razboljeti od nekog oblika raka, jer mikrovalovi razbijaju lanac DNA – što uzrokuje rak.

5G je preduvjet za Internet stvari

Internet stvari (IoT), kao što se prodaje  javnosti, vizija je povezivanja svake moguće “stvari” s internetom – svim strojevima, uređajima, objektima,  pa čak i našim mozgovima. Osim toga, internet stvari uključuje umjetnu inteligenciju (AI), proširenu stvarnost (AR), virtualnu stvarnost (VR), robote, mikročipirane ljude i proširene ljude (ljude s nekom vrstom tehnologije ugrađene ili integrirane u svoju biologiju kako bi “poboljšali” ljudske osobine ili sposobnosti, kako tvrde). IoT senzori i nadzorne kamere će također prekriti naše zajednice. Novi cyber fizički sustav interneta stvari će učiniti sve objekte “pametnima” – tj. Spojenim na Cloud – čime će omogućiti sveobuhvatnu komunikaciju stroj-na-stroj (M2M) i masovno prikupljanje podataka.

Internet stvari doslovce znači da će svaka stvar, dakle sve, posjedovati antenu, ili prevedeno, emitirati određenu razinu zračenja, kao da zračenja novih milijuna 5G baznih stanica i 20 000 satelita nije dovoljno.

5G, internet stvari odnosno pametni uređaji dovode Umjetnu inteligenciju u naš dom. Umjetna inteligencija će putem 5G tehnologije i pametnih uređaja imati pristup svemu.

Već danas u sklopu takozvanog “društvenog kredita” Umjetna inteligencija nadzire milijune ljudi u Kini. Doslovce upravlja njihovim sudbinama.

Internet je vojni projekt

Internet je pokrenut i financiran od strane vojske putem ARPA NET-a 1970-ih. ARPA je kasnije postala DARPA.  Šestog kolovoza 1991. internet se proširio na cijeli svijet i krajem devedesetih je bio naširoko korišten od strane javnosti.

 

Kada  5G jednom zaživi, naša slobodna volja i naša čovječnost bit će radikalno ograničeni ako ne i u potpunosti uništeni.

Kako se suprotstaviti uvođenju 5G na vašem području

Jedan kalifornijski grad je uspio zaustaviti izgradnju 5G baznih stanica koristeći strategije poput onih ispod.

1. Tražite na uvid dozvole za postavljanje “baznih stanica” u vašem gradu, županiji ili općini.

2. Obrazujte svoju lokalnu zajednicu o rizicima po zdravlje, printajte i lijepite letke i plakate, šaljite mailove i dijelite postove putem društvenih mreža.

3. Podijelite važne novinske članke o 5G sigurnosnim rizicima sa lokalnim vlastima – Mnogi lokalni dužnosnici nisu svjesni rizika.

4. Protestiranje u blizini baznih stanica  učinkovit je način podizanja svijesti.

.


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.