GMO kukuruz je jedno veliko otrovno nutritivno ništa!

istina o GMO u

Pogledajte sliku ispod i zapitajte se: Ako poljoprivrednici trebaju biti ovako obučeni kada kontroliraju rod usjeva GM kukuruza, kada on, od ovog trenutka na slici, postoje siguran za ljudsku upotrebu u našem tanjuru?

Moms Across America, dobile su nedavno izvještaj usporednih analiza GM i običnog kukuruza, sa rezultatima koji su… pa, prilično upozoravajući. Naime, količina formaldehida i glifosata u GM kukuruzu je visoko toksična i jako opasna za ljudsko zdravlje, a GM kukuruz je bukvalno očišćen od svojih vrijednih nutritivnih sadržaja, što u ozbiljnoj mjeri mijenja cijelu sliku ove žitarice u tradicionalnom prepoznavanju njenih svojstava.

Studiju provedenu tijekom 2012. godine, pod imenom The Corn Comparison Report, dostavila je organizacija Profit Pro, a objavila grupacija Moms Across America, grupa posvećena podizanju svijesti o opasnostima GMO-a.

Usporedna analiza kukuruza detaljno prikazuje nutritivne nedostatke GM kukuruza u usporedbi sa običnim, organskim kukuruzom. Izvještaj otkriva visok nivo glifosata u GM kukuruzu, kao i točne količine vitalnih nutrijenata koji su bukvalno isisani iz genetski modificiranog kukuruza.

GMO kukuruz: jedno veliko nutritivno NIŠTA

Na uspoređenom uzorku GMO i tradicionalnog kukuruza u težinama od oko 27 kg (oko 60 lb), utvrđeno je da:

Pravi kukuruz ima čak 7 puta više mangana od genetski modificiranog.

Pravi kukuruz ima čak 437 puta više kalcija od genetski modificiranog.

Pravi kukuruz ima čak 56 puta više magnezija od genetski modificiranog.

Pravi kukuruz ima čak 16 puta više kalija od genetski modificiranog.

Corn_Comparison_1

1 ppm (part per million) = 0.998859 miligrama

Ako pogledate ovaj tekst u kojem je kratko opisano kako i zašto kukuruz čuva naše srce, onda ćete shvatiti da u GM kukuruzu nema niti jednog nutritivno vrijednog elementa koji bi opravdao tradicionalno zdravu ulogu kukuruza u našoj ishrani.

U kukuruzu se nalaze dobre masti i dobra ulja, fitosteroli koji reguliraju krvni tlak i čine da naše srce bude jako i zdravo. Kukuruz sadrži i željezo, bakar, mangan, fosfor, magnezij ali i vitamin E. Uz ovakvu kombinaciju minerala, vitamina i vlakana, kukuruz se nalazi na na visokom mjestu liste namirnica koje preventivno djeluju na rak debelog crijeva.

Formaldehid i glifosat

Količina formaldehida pronađena u GM kukuruzu je značajno velika (crvenim slovima u gornjoj Prskanje glifosatom, i dobro pitanjetabeli).

Formaldehid je svrstan u otrove i ne smije se dodavati hrani, ali se u nekim namirnicama (na primjer u ribi) može naći prirodno, u manjim količinama. Iako prema WHO kancerogeni efekt formaldehida unošenjem preko hrane nije utvrđen, primjera radi, u našoj zemlji, prema propisima dozvoljena količina formaldehida u vodi je 0,5 mikrograma/l. Neke studije su pokazale da je 0.97 mg formaldehida otrovna za životinje i da će one, osjete li ga, odbiti jesti hranu koja ga sadrži.

Glifosat, otrovni herbicid, pokazao je u nekim testovima provedenim u EU, da uzrokuje ozbiljno oštećenje jetre kod životinja čak i u količinama od 0.0001 mg u vodi.

Jedno novije istraživanje dokazalo je da glifosat uzrokuje autizam, Parkinsonovu i Alchajmerovu bolest.

Monsanto, glavni proizvođač i distributer ovog herbicida reklamirao je svoj patentirani proizvod pod nazivom Round Up (na našem tržištu se nalazi herbicid pod nazivom Total) kao biorazgradiv i ne štetan za biljku, zemlju i cijeli ekološki sustav, ali je na sudu izgubio protiv onih koji su dokazali da sve to nije točno, te mu je zabranjeno da se lažno reklamira.

Ovo je još jedna studija o  štetnosti i nutritivnoj manjkavosti genetski modificiranih organizama, koju mediji glavne struje ignoriraju ili zataškavaju.

Izvor: mooshema.com