Hrana koja dokazano ubija stanice raka

voće i povrće

.
Kako bi pobijedili rak te sprječili njegov povratak, tijelo morate dovesti u ravnotežu, a imunološki sustav ponovno izgraditi i poboljšati. Kako ćete, dakle, ovo postići? Detoksikacijom tijela dok ne postignete lagano bazičnu PH vrijednost, u međuvremenu konzumirajte najbolju organsku i najnutrivniju hranu koja vam je dostupna. Vaš je cilj izgraditi ubojiti imunološki sustav „kupajući“ prehranom svaku nekancerogenu stanicu svog tijela.

Preveo i uredio: F. Mudri

Izvor: naturalnews.com

Za određene namirnice koje dokazano ubijaju stanice raka, pogledajte sljedeći popis:

Omega 3

Plava riba, riblje ulje, sjemenke lana, ulje od konoplje i zdrave mješavine ulja u obliku dodatka prehrani sadrže omega 3 masne kiseline (kao i ostale zdrave masne kiseline), koje pomažu u borbi protiv upala i čine tijelo manje gostoljubivim za stanice raka. Vitamin D također je poznat kao sredstvo za borbu protiv raka, a možete ga pronaći u mnogim ribljim uljima i određenim veganskim mješavinama ulja.

Kupusnjače (krstašice)

Kupusnjače uključuju brokulu, cvjetaču, kupus, prokulice, potočarku, kelj, raštiku, kineski kupus, repu, rotkvice, rikolu i slično povrće.
Ova povrća sadržavaju sulforafan  i ostale korisne spojeve koji pomažu u borbi protiv raka dojke, prostate, debelog crijeva, tumora na mozgu te leukemije. Kombinacija prokulice i zrele brokule daje izvrstan spoj hranjivih vrijednosti za borbu protiv raka.

Bobičasto voće

U ovoj skupini predvonik je crna malina, iako sve vrste bobica sadrže fitonutrijente i velike količine elagične kiseline koja sprječava razvoj tumora.

Maitake i shiitake gljive

Ukoliko u tražilicu utipkate ove vrste gljiva, zasigurno će vam se prikazati Američko društvo za borbu protiv raka na vrhu stranice. Na jedan trenutak činilo se kako ova institucija obavlja svoj posao, ali nije tako. Oni tvrde kako nema istraživanja koja pokazuju da maitake ili bilo koja druga vrsta gljiva pomažu pri borbi protiv raka. Ako nastavite svoju istragu vrlo brzo ćete naići na različita istraživanja koja dokazuju upravo suprotno.

Kurkuma

Kurkumin, kojega se može naći u kurkumi, suzbija širenje raka (metastaze), ublažava upale te sadrži antioksidanse. Kurkumu možete pronaći na tržnici u obliku korjena. Možete ju koristiti kao začin (izvrsna je za salatu kao i u kuhanim jelima) bez ikakvih posljedica.

Rajčice

Aktivni sastojci koji se nalaze u rajčicama, karotenoidi i likopeni (posebice likopeni) vrlo su korisni u borbi protiv raka prostate te raka debelog crijeva kod muškaraca. Preporuča se konzumacija od sedam do deset puta tjedno, bilo kuhane bilo sirove. Kako bi iskoristili zdravstvene blagodati soka, pokušajte ga napraviti sami. Sok iz trgovine je pasteriziran.
Likopin je snažan antioksidant.

Folat

Žumanjci, avokado, marelica, zeleno lisnato povrće i bundeva spadaju među hranu bogatu folatima. Za one koji više vole meso, pileće jetrice sadrže visok udio folata. Istraživanja koja uključuju folate ili njihov sintetički oblik, folnu kiselinu, pokazala su znatno manji rizik od razvoja raka debelog crijeva. Folati ili folna kiselina nužni su za pravilno kopiranje DNK u stanicama.

Bijeli luk

Čak i Nacionalni institut za borbu protiv raka priznaje bijeli luk kao lijek „…smanjuje rizik od razvoja nekoliko vrsta raka, posebice u probavnom traktu“. Bijeli luk ublažava upale, bori se protiv slobodnih radikala te raka. Možete ga jesti sirovog ili ga nasjeckajte i ostavite stajati 10-15 minuta prije dodavanja u kuhana jela. U suprotnom, njegov najkorisniji sastojak, alicin, neće doći do izražaja.

Grožđe

Spojevi koji se mogu pronaći u crnom grožđu, resveratroli, snažni su antioksidansi koji čuvaju stanice od smrti uzrokovane oksidansima. Sjemenke grožđa imaju mnoge koristi. Preporuča se da ne jedete grožđe bez sjemenki.

Zaključak

Prehrana koja se temelji na bazičnoj prehrani sa što više hranjivih vrijednosti i sa što manje toksina čini tijelo vrlo negostoljubivim staništem za rak. Šećer hrani rak. Tvornički obrađena hrana hrani rak. Sirovo, organsko povrće, posebice ako je uzgojeno na prirodan način (suprotno uzgoju za supermarkete) treba biti temelj svake zdrave ishrane. Također preporučamo da svatko tko ima rak provede potpunu detoksikaciju tijela koja uključuje dodatke prehrani i koja je specifčno dizajnirana za vaše zdravstveno stanje.

Preveo i uredio: F. Mudri

Izvor: naturalnews.com

 


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg
medija i bez obzira na granice.