NOVA STUDIJA: Preboljeli razvijaju antitijela koja ih štite najmanje dvije godine

 

photo: pixabay.com

Vodeći medicinski časopis JAMA objavio je jučer rad istraživača sa sveučilišta Johns Hopkins koji su gotovo dvije godine mjerili količinu protutijela u krvi onih koji su preboljeli COVID-19.

Zaključak je: Preboljeli razvijaju količinu antitijela koja ih štiti najmanje dvije godine.

U videu kojeg možete pogledati u nastavku govori jedan od autora studije, dr. Marty Makary

Ukratko, dr. Marty kaže kako su zaraženi stekli prirodni imunitet visokog stupnja zaštite… Kako je studija tek objavljena pa treba dati vremena vlastima da je “probave”, te ako doista vjeruju u znanost i slijede znanost, da će detaljno proučiti istraživanje, jer u suštini istraživanje poslodavcima i dužnosnicima govori kako se pouzdano možemo osloniti na činjenicu da su registrirano pozitivni u 99,3% slučajeva, stekli prirodni imunitet koji je trajao za vrijeme cijelog istraživanja, gotovo dvije godine. (dakle imunitet traje i duže, ako ne i doživotno, što ne znači da se ne možete zaraziti, već da vjerojatno nećete imati teški oblik zaraze.)


Opet, ovi podaci samo potvrđuju prijašnja saznanja, odnosno kako je imunitet stečen prebolijevanjem višestruko superiorniji i dugotrajniji od imuniteta stečenog cijepljenjem.

Tako je Izraelsko istraživanje objavljeno u kolovozu prošle godine jasno zaključilo kako je prirodno stečeni imunitet čak je 13 puta jači i dugotrajniji u odnosu na onaj stečen cijepljenjem.

Podaci iz studenog prošle godine, a koje je objavio HZJZ sugeriraju kako je prirodni imunitet i do pedeset puta jači, odnosno preboljeli su činili svega 0.54 % od ukupnog broja zaraženih u razdoblju od početka pandemije do 13.10.2021., dok su cijepljeni činili i više od 25%.

Podaci iz Hrvatske govore kako danas cijepljeni čine 42% novozaraženih, odnosno 40% hospitaliziranih i 31% umrlih od covida, dok u visokoprocijepljenim zemljama poput Danske, Ujedinjenog Kraljevstva ili Izraela cijepljeni čini i do 91,5% zaraženih, odnosno 80% hospitaliziranih, kao u Izraelu.

Naime, prema riječima ravnatelja covid odjela bolnice Ichilov u Izraelu, prof. Yaakova Jerrisa, 80% teških slučajava covida u toj bolnici čine upravo cijepljeni, i to cijepljeni sa najmanje tri doze, prenosi Israel National News

Valja napomenuti kako je u Izraelu 55% populacije već cijepljeno trećom ili četvrtom booster dozom.

“Trenutno je većina naših teških slučajeva covida cijepljena.” “Cijepljeni su sa najmanje tri injekcije. Između sedamdeset i osamdeset posto teških slučajeva je cijepljeno. Dakle, cjepivo nema nikakvog značajan utjecaj na razvijanje teškog oblika bolesti, zbog čega je samo dvadeset do dvadeset pet posto naših pacijenata necijepljeno.” izjavio je ravnatelj covid odjela bolnice Ichilov.

PODACI HZJZ-a u razdoblju od 10. 01. do 23. 01. 2022.


Zašto vlasti ustraju na cijepljenju onih koji su preboljeli covid? Zašto covid potvrde za preboljele vrijede svega 6. mjeseci? Ili još bolje, koja je svrha covid potvrda ako cijepljeni čine 42% novozaraženih, odnosno, ako je od ukupnog broja cijepljenih njih gotovo 80% podložno zarazi?

U videu niže Dr. Edwards, Dr. Yeadon i Dr. Wodarg objašnjavaju značaj i ulogu T-stanica prilikom stjecanja prirodnog imuniteta na određeni patogen, s opaskom da isti traje najmanje 17 godina, a vjerovatno i doživotno.

Pogledajte video.


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.