EMA odobrila Modernino i Pfizerovo cjepivo za djecu od 12 do 17 godina

 

Nakon što je u petom mjesecu ove godine Povjerenstvo za humane lijekove (CHMP) pri EMA-i preporučilo proširenje indikacije za primjenu cjepiva Comirnaty proizvođača BioNTech i Pfizer u djece u dobi između 12 i 15 godina, EMA je odobrila i Modernino cjepivo Spikevax za djecu od 12 do 17 godina.

Možda i ne bi ove informacije bile toliko šokantno i iznenađujuće, kada ne bismo znali da koronavirus ne predstavlja apsolutno nikakvu opasnost po djecu i mlade.

Djeca ovim virusom nisu ni na koji način ugrožena, a tvrdnje kako je važno cijepiti djecu u svrhu sprječavanja širenja zaraze padaju u vodu zbog jednostavne činjenice, cjepiva ne zaustavljaju širenje zaraze iz razloga što ne štite od zaraze. Zašto onda ugrožavati zdravlje i živote djece?

Podaci govore da manje od 2% od ukupno oboljelih čine djeca te je kod njih bolest blaža, a oporavak brži, što znači da je njihova ulogu u transmisiji i širenju bolesti mala, skoro pa beznačajna.

Stoga, zašto cijepljenje djece?

Da li su koristi cjepiva kod djece višestruko veće od mogućih štetnih posljedica cjepiva?

Uostalom, koje su koristi ako uzmemo u obzira da djeca čine manje od 2% ukupno oboljelih, te imaju blaže simptome i brži oporavak. Koje su koristi kada znamo, a što je potvrdila i dr. Vadla, da nijedno cjepivo ne štiti od zaraze. Koje koristi od cijepljenja djece kada se i dalje mogu zaraziti, i zaraziti druge?

Cjepivo Spikevax kod djece će se koristiti i primjenjivati jednako kao i kod odraslih. Znači morat će primiti dvije doze s četiri tjedna razmaka.

ZA VIŠE INFORMACIJE MOLIMO VAS POGLEDAJTE VIDEO URATKE U NASTAVKU

Dr. Jane Ruby: “Iako FDA i CDC znaju još od prosinca 2020. godine da ti pripravci mogu dovesti do srčanih problema (miokarditisa i perikarditisa), ne odustaju od cijepljenja djece.

Izvor: kaleidoskop


Liječnik Scott Jensen, kandidat za guvernera Minnesote: “Cjepivo protiv COVID-a uništit će živote mnoge djece. Izazivam medije da stave na naslovnice 14-godišnjaka koji leži u krevetu priključen na aparate i umire od miokarditisa izazvanog tim nepotrebnim cjepivom.”


Pedijatarica dr. Angelina Farella svjedoči pred teksaškim Senatom o obustavi testiranja cjepiva protiv COVID-a na životinjama i njegovim opasnostima za djecu i odrasle


Evo nekoliko činjenica o proizvođačima cjepiva, a koja su od strane EMA-e odobrena za djecu, bez neovisnih studija i bez dugoročnih ispitivanja, samo na temelji podataka dostavljenih od strane samih proizvođača cjepiva

Moderna / Spikevax – 12 do 17 godina

Za modernu je dovoljno reći da od osnutka 2010. godine do danas nije uspjela staviti na tržište niti jedno cjepivo, unatoč radu na nekoliko cjepiva, i onda je u tome uspjela za svega nekoliko mjeseci.

PFIZER / Comirnaty

Pfizeru 2,3 milijarde dolara kazne za mito liječnicima i prikrivanje nuspojava lijekova

Američki farmaceut imao ustaljenu praksu prijevara, podmićivanja i obmanjivanja

Američka farmaceutska tvrtka Pfizer morala je platiti rekordnih 2,3 milijarde dolara odštete zbog lažnog promoviranja, podmićivanja i prikrivanja nuspojava od uzimanja lijekova. Taj najviši iznos kazne u farmaceutskom sektoru oštar je udarac Pfizeru, ali ujedno i upozorenje američkim kompanijama da ne pribjegavaju neetičkom poslovanju.

Naime, optužbe koje se stavljaju na teret Pfizeru zbog ustaljene prakse prijevara odnose se na promidžbu trinaest lijekova, među kojima su Bextra, Viagra, Zoloft i Lipitor.

Lijek protiv bolova Bextru, koji može izazvati srčani udar, američki je farmaceut lažno promovirao, a liječnike poticao da ga propisuju i za tegobe koje nisu od artritisa. Pfizer se tereti i da je liječnicima davao pogodnosti da bi oni poslije promovirali lijekove i za stanja koja nisu navedena u uputama i u većim dozama nego što je bilo propisano unatoč mogućim fatalnim nuspojavama. “I dok su u Pfizeru pregovarali o prijašnjim prijevarama, i dalje su kršili iste zakone u promidžbi nekih drugih lijekova”, rekao je odvjetnik Mike Loucks, a doktore koji su na to pristali častili su ljetovanjima, golfom, masažama, prenosi poslovni.hr
 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.