Ivica Šola za Slobodnu Dalmaciju: Veliki globalni reset ili zašto će se Orwell ispričati

veliki reset
 

Na rubu pandemije koronavirusa globalističke elite smišljaju plan radikalnog prekrajanja svijeta, od politike, preko ekonomije do same naravi čovjeka.

Sredinom ovog mjeseca u Davosu je održana panel-diskusija Svjetskog ekonomskog foruma na kojoj su najavili “veliki (globalni) reset”, radikalnu promjenu svijeta i društva kakve smo poznavali prije koronavirusa.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Dvije su točke na kojima inzistiraju globalni moćnici. I jedna i druga idu u smjeru fuzije, neke vrste protuprirodnog bluda.

Prva je spajanje do sada (pa i inače) nespojivog, a to je spajanje kapitalizma i socijalizma u jedan sustav. Inspiracija su im ni manje ni više nego američki socijalisti, poput Bernieja Sandersa i Alexandra Ocasio-Corteza, ljudi koji kao da su ispali iz kloake davno, u praksi, ne samo propalih, nego i neizvedivih ideja pravde i pravednosti, koje su i počinjale i završavale u rijekama krvi.

Druga točka njihova plana je spajanje čovjeka i stroja, poznato pod imenom transhumanost, ili, kako je rekao osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab, da će četvrta industrijska, digitalna revolucija u sklopu “velikog reseta” “dovesti do spajanja našeg fizičkog, digitalnog i biološkog identiteta”.

Na nekoliko stvari valja ukazati.

PRIJEZIR PREMA DEMOKRACIJI

Nesumnjivo je da sam naziv “veliki reset” govori o brisanju svega prijašnjeg, da, kao svaka revolucija, gaji prijezir prema prethodnim naraštajima čije naslijeđe treba izbrisati, potamaniti, pardon, resetirati.

Zato, kao kod svake revolucije, “resetiranja”, treba uskoro očekivati masovno, režirano nasilje na ulicama. Američki analitičar Justin Haskins (Heartland Institute) objašnjava da će se svijet 2021. godine morati pripremiti za masovne prosvjede lijevih pokreta koje će aktivirati članovi Svjetskog ekonomskog foruma i kaže: “Naravno, ti vladini službenici i influenceri ne mogu sami provesti sustavnu promjenu ove veličine. Iz tog su razloga već započeli aktivirati velike mreže lijevih aktivista iz cijelog svijeta koji će tijekom 2021. pozivati ​​na promjene u skladu s velikim resetiranjem.”

To su razne lijeve aktivističke falange koje smo već vidjeli na prosvjedima protiv klimatskih promjena i koji su, prema Haskinsu, dobro obučeni u širenju kaosa u svrhu nametanja sumnjivih, pa i zelenih politika. Oni i u ovom slučaju stoje u pričuvi (gdje je nestala mala Greta?).

Cijeli tekst možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr


KOMENTAR

Sljedeće faza korona agende je ekonomski krah, kojih razmjera, možete izračunati na temelju činjenice da bi isti trebao navesti ljude da se odreknu imovine, u korist države/tehnokrata, a u zamjenu za mjesečni dohodak (Univerzalni temeljni dohodak), nalik ovom kojeg država daje svima onima koji su u nemogućnosti raditi zbog korona mjera.

Dakle, kriza će biti epskih razmjera, ne samo kako bi transformirala bankarski sustav (digitalizacija), već i cijelu industriju (robotizacija), društvo i ono što zovemo čovjekom u potpunosti. “NEĆETE IMATI NIŠTA I BIT ĆETE SRETNI”


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.