Prvo su uveli obavezno cijepljenje za zdravstvo, socijalnu skrb i školstvo… ali nije bilo nikoga da se pobuni?

 

OBAVEZNO CIJEPLJENJE KOJE TO NIJE?

Danas je Plenković rekao da se vodi rasprava o mogućem uvođenju obaveznog cijepljenja, ali samo za zdravstvo, socijalnu skrb i školstvo.

Vidjevši tu vijest prvo mi je na pamet pala poznata izjava i provokativna pjesma koja se pripisuje pastoru Martinu Niemöller (1892.-1984.) o tromosti i nereagiranju njemačkih intelektualaca nakon dolaska nacista na vlast te politike “čišćenja” pojedinih društvenih skupina. 

Mi smo je malo prilagodili današnjim vremenima sa nadom da se povijest neće ponoviti.

Prvo su došli prisilno cijepiti zdravstvene radnike, a ja se nisam pobunio jer nisam bio zdravstveni radnik.

Zatim su došli cijepiti socijalne radnike, a ja se nisam pobunio jer nisam bio socijalni radnik.

Zatim su došli cijepiti profesore i učitelje, a ja se nisam pobunio jer nisam radio u školstvu.

Zatim su zabranili ulazak u trgovine, bolnice, banke kao i javne ustanove svima onima koji se nisu cijepili, ali mene su već cijepili pa se nisam bunio.

Zatim su došli cijepiti našu djecu, ali tada su već svi bili cijepljeni i više nikom nije padalo na pamet da se buni.

Obaveznog horizontalnog cijepljenja za sve neće biti, to nijedna zemlja ne radi, to nećemo ni mi.

Molim? Znači ako nije obavezno za SVE, to znači da nije obavezno? Profesori, doktori, socijalni radnici, što kažete, da li je cijepljenje obavezno? Ne, ne nije, to je horizontalno cijepljenje, nije obavezno, samo se tako kaže, ako se ne želimo cijepiti ne moramo se cijepiti! Da li ćete moći raditi ako se ne cijepite? Ne! Možda uz negativan test svakih 48 sati, ne znamo…

Kao što smo danas objavili vlada planira “neizravnom” prisilom potaknuti na cijepljenje.

Potaknuti? Prisilom? Neizravnom? Nije govno nego se pas usro. I neizravna, što god to značilo, prisila je prisila. Prisila je prisila.

“To je jedini način da održavate i koncerte i kazališne predstave, svadbe. Onaj tko je cijepljen, tko ima covid-potvrdu, moći će nazočiti i bez maske na takvim brojnim događajima. Onaj tko neće biti cijepljen, tko neće imati potvrdu, on će uvijek predstavljati određenu ugrozu za zarazu koja se može proširiti”

Dale maske, dezinfekcija ruku i sveta distanca najednom više nisu djelotvorni u sprječavanju širenja zaraze kako su se kleli?

Zašto cijepljeni ne bi prisustvovali koncertima ili odlazili u trgovine bez maske i mjera, a necijepljeni kao i do sada, sa maskama držeći se ostalih propisanih mjera, ako su mjere znanstvene utemeljene te štite od zaraze?

Pa, rekli su zašto, zato da se cijepite. Uostalom, i “epidemiološke” mjere su nametnute sa svrhom neizravne prisile… 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.