VIDEO: Simulacijske igre pandemije

Paul Schreyer
 

U videu kojeg možete pogledati u nastvku, koji je na njemačkom govornom području za samo mjesec dana postigao blizu 2 miliona pregleda, nezavisni novinar i autor brojnih knjiga Paul Schreyer govori o simulacijskim igrama pandemije, koje su se u posljednjoj deceniji, prije pojave Covida-19, vrlo intenzivno održavale.

Cilj ovog videa je da potakne ljude na razmišljanje, te da preispitaju – da li je trenutna kriza produkt puke slučajnosti ili je pak konstruirana kako bi pripremila temelje za jednu novu eru i svjetski poredak?

Također, ovaj video daje odgovore na mnoga pitanja kao što su: Zašto od samog početka ove krize vlade većine zemalja postupaju koordinirano i ujednačeno, uvodeći iste mjere? Zašto svi glavni mediji izvještavaju (bez izuzetka) identično? Zašto se kritički glas stručnjaka sa drugačijim stavovima guši/cenzuriše/omalovažava/ismijava? Zašto ne postoji javna debata za vrijeme ove velike krize? i sl.


Još za vrijeme takozvane Svinjske gripe 2009. godine, teško mi je sada reći tko, ali netko od neovisnih istraživača je izjavio kako Svinjska gripa nikad nije bila planirana da uspije, već da je svinjska gripa samo proba. Tada mi to nije bilo u potpunosti očito i jasno ali danas bogami jest.

Za vrijeme Svinjske gripe u medijima se otvoreno, pa čak i u dnevniku HRT-a iskazivala sumnja prema cjepivu kao i samoj pandemiji. Srećko Sladoljev je u to vrijeme bio česti gost mainstream medija, kao što su se u vijestima mogle čuti i izjave ministrice Poljske koja je rekla jasno i glasno NE cjepivima, tvrdeći da su cjepiva ne testirana, a samim time opasna po zdravlje, upozoravajući na farmaceutske lobije.

Kako danas izgleda situacija, a po pitanju korone? Blago rečeno, jednoumlje vlada na svim razinama, od medija do znanstvenih krugova, vlasti i oporbe. Gotovo nitko nema hrabrosti progovoriti ili objaviti istinu. Kad sve ovo zbrojim, da, Svinjska gripa je bila samo proba, testiranje sustava, pronalaženje slabih točki/karika sustava te njihovo uklanjanje/eliminiranje, jer kako drugačije objasniti današnju razinu cenzure te medijskog i političkog linča svih onih koji se usuđuju propitkivati smrtonosnu pandemiju? Kako objasniti Faktograf? Cenzuru koju provode društvene mreže poput Facebooka i Twittera?


Vezani postovi: 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.