Vlasti donose zakon kojim namjeravaju kažnjavati kritičare TIRANIJE koju uvode!?

 

Ovakvo nešto postojalo je samo za vrijeme najcrnijih dana totalitarnih vlasti prošlog stoljeća. Žrtve tiranije nisu smjele kritizirati i prosvjedovati protiv tiranije jer su vlasti to smatrale tiranijom.

“Ne može me nitko uvjeriti u to, pogotovo oni koji potiču na prosvjed i ignoriranje potvrda, a primili jednu, dvije ili tri doze. Znači zaštitili se kao lički medvjed, a pozivaju na ignoriranje odluka Stožera. Zato smo naložili ministrima MaleniciBožinoviću i Berošu da vide kako ćemo promijeniti zakone koje god treba da uvedemo sankcije i to financijske i prekršajne za ove koji će se ponašati tako da odluke Stožera bagateliziraju i pozivaju na građanski neposluh”

Plenković

Da se čovjek naježi: “…promijeniti zakone koje god treba da uvedemo sankcije i to financijske i prekršajne za ove koji će se ponašati tako da odluke Stožera bagateliziraju i pozivaju na građanski neposluh…”

Ljudi, ovo je direktan udar na samu demokraciju, slobodu mišljenja i govora, ovo je direktno uvođenje jednoumlja kažnjavanjem svih koji misle i govore drugačije, pa i znanstvenika, svih koji kritiziraju mjere poput zabrane stajanja za šankom ili onih koji govore protiv covid potvrda, koje, cijepljenima, a zaraženima omogućuju nesmetano širenje zaraze sustavom.

Totalitarna vlast označava suzbijanje i ograničavanje slobode govora i slobode tiska. Isto tako, vlast u totalitarnim državama kontrolira gospodarstvo, slobodu govora, a po potrebi se koristi i terorom pomoću svoje policije ili poluvojnih organizacija.

Koja je ono svrha parapolitičkog tijela, stožera? Koliko vidimo teroriziranje nacije nezakonitim i protuustavnim mjerama koje nisu polučile rezultat, jer brojevi zaraženih su nekoliko puta veći, dok su nas uvjeravali da će biti manji u odnosu na prošlu godinu. Ono što je nekad za vrijeme totalitarnih vlasti radila policija ili poluvojne organizacije, danas radi stožera i korporativni mediji.

Protuustavne mjere nisu izbrisale virus i ograničile zarazu ali su ograničile slobodu i izbrisale osnovna ljudska prava, poput prava na rad.

Članak 54.

Svatko ima pravo na rad i slobodu rada.

Svatko slobodno bira poziv i zaposlenje i svakomu je pod jednakim uvjetima dostupno svako radno mjesto i dužnost.

Portugal koji je procijepio 87,56% populacije bilježi rast broja zaraženih i hospitaliziranih

I ovdje nije riječ samo o Portugalu, i Irska i Danska i Island i Njemačka i Austrija koje imaju daleko veći postotak cijepljenih od Hrvatske, neke gotovo 90% populacije, bilježe rast broja zaraženih i hospitaliziranih, što je dokaz da cjepiva kao i same mjere itekako treba preispitivati i kritizirati jer očitu nisu učinkovite, odnosno temeljene na dokazima i znanosti..

I tako smo se zbog bahatosti i ega vladajućih našli u situaciji da se cijepljene uvjerava da ih prve dvije doze nisu zaštitile, te da se moraju cijepiti sa trećom i četvrtom dozom, kako bi se zaštitili, dok se necijepljene uvjeravaju da će ih prve dvije doze, koje nisu zaštitile cijepljene, zaštititi.

Štoviše, na to ih se prisiljava uvođenjem covid potvrda koje ne garantiraju ništa drugo osim da ste se cijepili.

Da li su cjepiva svrha sama sebi? Da li su covid potvrde svrha sama sebi? Kako izgleda jesu. jer covid potvrde nisu u mogućnosti zaustaviti širenje zaraze iz razloga što cjepiva nisu to u mogućnosti, pa kako će onda covid potvrde to učiniti?

I mi sada ne bi smjeli kritizirati cjepiva i covid potvrde, rad stožera?

Kao što cjepiva nisu svrha sama sebi, tako nisu niti vlast niti stožer, i ne smiju biti, jer u tom slučaju događa se upravo ono što se dogodilo nama. Vlast i stožer pokušavaju nametanjem jednoumlja i tiranije zaštititi same sebe, opravdati svoje postojanje i neučinkovite, štetne i nehumane mjere koje će za razliku od virusa, nastavimo li putem tiranije i urušavanja industrije i ekonomije, odnijeti ne tisuće, već stotine tisuća života.

VIDIMO SE U ZAGREBU


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.