Alibaba planira lansirati ‘Uređaj za praćenje osobnog Karbonskog otiska’

https://pixabay.com/illustrations/footprint-climate-change-co2-4664709/
 

Kineski tehnološki gigant Alibaba razvija digitalni “osobni uređaj za praćenje karbonskog otiska”, najavio je predsjednik te tvrtke u utorak na globalističkom Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu, Švicarskoj.

Govoreći na WEF panelu “Strateški izgledi: odgovorna potrošnja”   u Davosu, predsjednik Alibaba grupe J. Michael Evans rekao je da će njegova tvrtka uvesti više sustava nadzora unutar Kine kako bi uvela takozvanu zeleniju budućnost.

“Kroz tehnologiju razvijamo mogućnost da potrošači izmjere vlastiti karbonski otisak… kamo putuju, kako putuju, što jedu, što konzumiraju…” rekao je Evans.

Bivši bankar Goldman Sachsa projekt je nazvao “traženjem individualnog ugljičnog otiska”, rekavši: “ostanite s nama, još ga nemamo u funkciji, ali to je nešto na čemu radimo.”

Predsjednik Alibaba grupe rekao je da će platforma za e-trgovinu, koja djeluje slično kao Amazon i eBay – pružati podatke trgovcima i pojedinačnim korisnicima.

Evans nije otkrio hoće li se podaci podijeliti s vladom, međutim, kao i sve kineske korporacije, Alibaba je po zakonu dužna dostaviti podatke CCP-u.

Moć koju središnja vlada ima nad tvrtkom također je javno demonstrirana ” nestankom ” milijardera, osnivača Alibabe Jacka Maa 2020. nakon što je uputio kritike na račun komunističkog ekonomskog modela. Iako  se nakratko ponovno pojavio  2021., Maa je ​​navodno izgubio oko 10 milijardi dolara od svoje neto vrijednosti.

Kada smo kod “Karbonskog otiska” valja napomenuti kako je ekipa iz Davosa u Davos stigla sa više stotina aviona, 2019. čak sa 1500 privatnih aviona, toliko o karbonskom otisku, kao i da pojedine zemlje Europe na jesen uvode slične sustave, poput grad Beča koji planira implementirati “digitalni bonus sustav koji nagrađuje ekološki svjesno ponašanje besplatnim pristupom kulturnim događanjima putem aplikacije”.

Dakle ovo više nisu samo naklapanja tamo nekih ludih teoretičara zavjere kako nas uporno žele prikazati.

Ovom temom još se 2016. pozabavio i Krešimir Mišak, gotovo proročanski. Pogledajte.

https://youtu.be/qYN_FogPerk?t=431


www.technocracy.news

FOTOSINTEZA – RAT PROTIV CO2 JE RAT PROTIV ŽIVOTA NA ZEMLJI

Fotosinteza je proces u kojem se sunčeva energija pretvara u kemijsku pohranjenu u organskim molekulama. Osim u biljkama, fotosinteza se obavlja i u nekim bakterijama i algama, dakle organizmima koji u svojim stanicama imaju klorofil i obično su zelene boje. Osnovni biološki “proizvodni” proces koji pokreće sav život na zemlji događa se u kloroplastima, malim organelama u citoplazmi biljnih stanica, pogonska energija je svjetlosna energija, odnosno energija sunca, a “sirovine” koje se troše su jednostavne i sveprisutne: voda i ugljični dioksid. Proizvod su složeni ugljikovi spojevi – ugljikohidrati.

Svojevrstan nusproizvod ovog procesa je – kisik bez kojega na Zemlji jednostavno ne bi bilo života u obliku kakvog ga znamo.”

(CO2 nije problem, globalno zatopljenje ne postoji, klimatske promjene su prirodan neprekidan proces – onečišćenje je stvarno, i jedino što trebamo je prestati kupovati sranja koja nam reklamiraju na televiziji, zasadite vrt, vratite se prirodi…)

VEZANI POSTOVI:


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.