EU polaže temelj za sustav potpune kontrole – Digitalni Identitet

 

Od kada je u Kini implementiran takozvani sustav “Socijalnog bodovanja” iliti “Društveni kredit“, upozoravamo kako će Zapad uskoro postati preslika komunističke Kina, ako ne otvorimo oči. I nismo morali dugo čekati, još početkom lipnja prošle godine predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen, kazala je kako će EK predložiti uvođenje Europskog Digitalnog Identiteta (eID), samog temelja sustava “Društvenog kredita”.


Na temelju Uredbe o jačanju sigurnosti osobnih dokumenata, osobnih iskaznica koja je donesena na razini EU-a 20. lipnja 2019. u RH su od 02. kolovoza 2021. dostupne nove elektroničke iskaznice, iskaznice nove generacije, na temelju kojih je zaživio takozvani “Mobilni Identitet”.

Mobilna aplikacija Mobile.ID je digitalna vjerodajnica najviše razine kojom svaka osoba koja je aktivirala svoju e-Osobnu u RH stječe mobilni identitet i mogućnost pristupanja svim dostupnim e-uslugama putem mobilnih uređaja.

https://www.eid.hr/hr/mobilni-identitet#

Osobna, zdravstvena i putovnica u jednom

“Građanima se olakšava sloboda kretanja, bolja i brža provjera dokumenata na graničnim prijelazima, osigurava se učinkovitije sprječavanje krivotvorenja identiteta te se olakšava pristup digitalnim uslugama i to ne samo na portalu e-Građani, nego u najširem smislu”

Koliko je teško nadograditi i proširiti uporabu novih elektroničkih iskaznica ili mobilnog identiteta? Možda će u budućnosti, po uzoru na Kinu, korištenje interneta biti moguće jedino uz “Mobilni Identitet” (eID).

Da li će eID postati sredstvo plaćanja nakon što EU uvede digitalnu valutu?

Poslušajte što je o eID na razini EU govorila Ursula von der Leyen, kao i Europarlamentarac Cristian Terheș koji kaže kako najgore tek dolazi, objašnjavajuci kako se sustavno radi na dovršetku plana za uvođenje Europskog Digitalnog identiteta (eID), a koji bi trebale zamijeniti covid propusnice, na što nas je prilikom uvođenja covid potvrda upozorila i Dr. Naomi Wolf. 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.