Maske padaju: Klaus Schwab izjavio kako je Kineski model upravljanja “uzorit” i “atraktivan” za mnoge zemlje

 

Da je Kina posljednjih desetljeća testni poligon za uvođenje potpune tehnološke diktature jasno je godinama unazad. Isto tako, da se taj i takav model upravljanja ljudima planira implementirati diljem kugle zemaljske očito je ako ne prije, onda od samom početku 2020. godine kada su mediji i brojne “demokratske” vlasti hvalile kineski model borbe protiv virusa.

U to vrijeme Kinu se koristilo za propagiranje zabrane kretanja i lockdowna koji su kasnije bili uvedeni u gotovo svim zemljama svijeta.

Masovna testiranja, aplikacije za praćenje kontakata, karantene za potpuno zdrave ljude, covid potvrde… sve nabrojano stiglo je na Zapad iz kineske kuhinje, a sada, Klaus Schwab tvrdi kako je Kineski model upravljanja uzorit i atraktivan.

Uzorit?  Sve bi to bilo OK da ne govorimo o zemlji u kojoj vlada potpuna diktatura. Da ne govorimo o zemlji u kojoj se nadzire i snima svaki korak gotovo milijardu i pola građana, zemlji u kojoj se građane boduje i kažnjava na temelju onoga što govore ili konzumiraju, zemlji u kojoj sloboda i privatnost ne postoje. Tko dovraga u ovakvoj zemlji može vidjeti uzor, osim možda diktatora? Prema Schwabu izgleda da diktatora ima mnogo, samo što se svi skrivaju iza “demokracije”, baš poput i njega samog.

“Mislim da bismo trebali biti vrlo oprezni u nametanju sustava. Ali  kineski model  svakako je vrlo atraktivan model za veliki broj zemalja”, rekao je Schwab.

Iako Schwab u intervju možda više govorio u gospodarskom smislu, razloga za zabrinutost je mnogo, jer upravo Schwab u svojoj knjizi i nastupima zagovara i promiče Kineski model, a koliko vidimo postoje brojne zemlje za koje je taj model atraktivan i uzorit, od Njemačke pa sve do Italije i Austrije, odnosno svih Europskih zemalja koje uvode ili rade na digitalnom identitetu, uvođenju digitalne valute i verziji kineskog sustava bodovanja. Štoviše, izgleda da ovaj model podržavaju gotovo sve vlade svijeta, od Rusije do Amerike ili Indije, sve one rade na sustavima bodovanja, digitalnoj valuti i digitalnim identifikacijama koje čine sam temelj tehnološke diktature, baš poput one u Kini.

Poslušajte Schwaba:


Da se kineski model sprema za cijelu Europu upozoravamo već godinama, a ove godine upozorili su nas i naši hrabri Europarlamentarci:


O digitalnoj diktaturi – tehnokraciji pisali smo još početkom 2020. godine


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.