RUSIJA UVODI DIGITALNU VALUTU NOVOG SVJETSKOG PORETKA: Banka Rusije objavila je u srijedu da ubrzava uvođenje svoje digitalne valute

 

Pozivajući se na uvođenje zapadnih sankcija, Banka Rusije objavila je u srijedu da ubrzava uvođenje digitalne valute središnje banke.

Prva faza testiranja za digitalnu rublju započela je u siječnju i prvotno je trebala završiti 2024. godine, no, prema novoobjavljenom planu prema kojoj će programibilni, sljedivi digitalni token biti integriran, spominje se travnja 2023. 

Ruski Vedomosti ima detalji:

“S obzirom na tempo kojim sada idemo, pretpostavljamo da ćemo od travnja sljedeće godine moći pokrenuti pilot sa stvarnim klijentima i stvarnim operacijama”,  rekla je prva zamjenica predsjednika Središnje banke Olga Skorobogatova na sastanku regulatora s bankarima. […]

Krajem ove godine regulator će poslati dokumente o reguliranju digitalne rublje Odboru Državne dume za financijsko tržište kako bi mogao pokrenuti drugu fazu pilot projekta u travnju 2023., rekla je Skorobogatova.

Izrada prototipa platforme digitalne rublje završena je u prosincu 2021. U prvom pilot-programu sudjeluje 12 banaka: Ak Bars, Alfa-bank, Dom.RF, VTB, Gazprombank, Tinkoff Bank, Promsvyazbank (PSB), Rosbank, Sberbank, SKB-bank, Soyuz i TKB.

Testiranje platforme digitalne rublje započelo je u siječnju 2022., a u prvoj fazi izdavanje digitalne rublje, otvaranje digitalnih novčanika od strane banaka i građana, kao i C2C prijenosi (između pojedinaca) i C2B prijenosi (od fizičkih osoba do poslovanje – plaćanje od strane pojedinaca za robu i usluge). Već 15. veljače PSB i VTB prvi su uspješno prenijeli digitalne rublje između svojih klijenata.

Čelnica Središnje banke Elvira Nabiullina izvijestila je 18. veljače da pet kreditnih institucija sada testira sustav, a ostale će se povezati prilikom podešavanja svoje IT strukture. […]

Za drugo tromjesečje 2023. regulator također planira razviti protokole za interoperabilnost digitalne rublje s nacionalnim digitalnim valutama drugih zemalja, posebice Euroazijske ekonomske unije i ZND-a.  Razvojem ovakvih protokola omogućit će se prekogranična plaćanja i otvoriti drugi komunikacijski kanal između banaka,  uz sustav prijenosa financijskih poruka Središnje banke, a također će biti moguće zaobići SWIFT u takvim operacijama.

Nova financijska infrastruktura koja će biti oslobođena uplitanja Zapada: vrlo cool. Ali je li stvarno cool ili je samo izgovor za implementiranje globalističkih zapadnjačkih ciljeva?

U nastavku stoji:

Digitalna rublja također će osigurati transparentnost uvjeta platnih usluga jer će omogućiti praćenje ciljanog trošenja sredstava građana, napominju predstavnici Promsvyazbank, Sberbank i Russian Standard Bank. […]

Blockchain konzultant i istraživač kriptovaluta Denis Smirnov kritičan je prema ideji Središnje banke:  “Za ljude je uvođenje digitalne rublje ostvarenje najstrašnijih scenarija koje opisuju pisci znanstvene fantastike u distopijskim romanima.”

Prema mišljenju stručnjaka, dolaskom digitalne rublje zavladat će apsolutna transparentnost u području osobnih financija, što znači da  će na udaru biti ljudsko pravo na privatnost.

Da li vam još nije jasno tko i u čijem interesu vlada Rusijom? Zašto je Rusija baš sada napala Ukrajinu? Zašto zapad uvodi sankcije koje neće skratiti rat sekunde ali će baciti na koljena industriju i ekonomiju Europe?

Ruski predsjednik podržava i razvoj i implementaciju Umjetne inteligencije te smatra da države moraju na tom području dijeliti iskustva i znanje:

“Umjetna inteligencija je budućnost, ne samo za Rusiju, već za cijelo čovječanstvo”, prenosi Russia Today,

Putin je dodao kako ne želi vidjeti tehnologiju “monopoliziranom”, te dodao kako će Rusija, ukoliko razvije napredniji sustav Umjetne inteligencije, isti podijeliti sa svijetom – što je zapravo i cilj globalne agende  tehnološkog porobljavanja, pošto se radi o monopolu (totalnoj kontroli) od strane UI, a ne nad Umjetnom inteligencijom.

Sjetite se da je još 2020. u rusiji je donesen zakon o elektronskom profilu građana koji će obuhvatiti apsolutno sve.

Naime, u doba korone, kako neki kažu – ispod žita, ruska je Duma nakon drugog čitanja prihvatila zakon o digitalnom profilu građana, podužeg naziva – Zakon o jedinstvenom saveznom informatičkom registru (EFIR), koji sadrži podatke o građanima Ruske Federacije. Tim zakonom omogućit će se da na jednome mjestu, u digitalnom dosjeu, e-građaninu, budu prikupljeni svi važni podaci i dokumenti o svakom čovjeku od njegova rođenja do smrti, pa i o njegovim rodbinskim vezama.

Kada uzmemo u obzir ruski elektronski profil građana, implementaciju digitalne valute, razvoj Umjetne inteligencije, zar ne kako sve to podsjeća na digitalni novčanik i identitet na kojem radi EU, te na Kineski sustav nadzora i kontrole znan kao “Društveni ili socijalni kredit” koji neke zemlje EU planiraju implementirati na jesen?

Klaus Schwab je jasno rekao kako je Putin bio član “Mladih globalnih lidera” Svjetskog ekonomskog foruma.

Ali ne, Putin je pozitivac!


Od Rusije do Kine i Zapada digitalna valuta, digitalni novčanici i digitalni identitet je tu, i tu je ne sa svrhom da vam olakša život već da olakša šačici psihopata kontrolu vašeg života, a ako ne prije shvatit će te to kada vam vlasti blokiraju digitalni novčanik samo zato što se niste pristali cijepiti tridesetom dozom cjepiva protiv nove pandemijske pošasti ili zato što ste propitkivali vlasti.

Izvor: off-guardian


Kako zaustaviti ovo ludilo? Pa tako što ga nećemo prigrliti te ga time omogućiti. A, informacija je ključan čimbenik. Od informacije dolazi percepcija, od percepcije dolazi svijest o nekom ili nečem što čini temelj djelovanja ili ne djelovanja, izbora. Prihvaćanja ili odbijanja. Stoga, dijelite informacije, informirajte druge i sebe. 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.