NAJNOVIJA STUDIJA Kemoterapija je toksični otrov za svaku živuću stanicu u ljudskom tijelu – istraživači upozorili na mitohondrijsku disfunkciju

.

Kemoterapija nije lijek; to uopće nije niti terapija.

Nova studija objavljena u američkom Journal of Physiology-Cell Physiology razotkriva da kemoterapija uzrokuje mitohondrijsku disfunkciju u mišićima pacijenata.

Izvor: novi-svjetski-poredak.com

Ovo nije neka obična nuspojava. Ovo je izravno oslabljujuća nuspojava na pacijente, stanje koje uzrokuje umor, slabost, oksidacijski stres i gubitak mišića u bolesnika.

Istraživanje, provedeno na Sveučilištu u Vermontu utvrdilo je da je kemoterapija štetila bolesnicima s rakom dojke, kroz kemoterapijske lijekove doksorubicin i paklitaksel. To su takozvani lijekovi koji se obično koriste nakon operacije kod pacijenata s rakom dojke.

Mitohondriji su energetski centri svake stanice. U liječenju raka treba povećati proizvodnju energije u stanicama, a ne ograničiti. Maksimiziranje proizvodnje mitohondrijske energije jedan je od ključeva za oporavak tijela od raka.

Lijekovi protiv raka dojke stvaraju uvjete za razvoj karcinoma u budućnosti.

Kemoterapijski lijekovi uništavaju mitohondrije zdravih stanica, inicirajući kronične bolesti

Kako bi se bolje razumjelo sve ovo, istraživački tim Sveučilišta Vermont usporedio je mišićna vlakna kod žena koje su bile podvrgnute kemoterapiji zbog raka dojke nakon uklanjanja tumora.

U usporedbi sa zdravom kontrolnom skupinom žena, te žene su imale izražen gubitak mišićne mase, što je otkriveno presjekom mišićnih vlakana. Zatim su istraživači primjenjivali kemoterapijske lijekove na stanicama kod miševa i proučavali mitohondrije.

Mitohondriji su se značajno smanjili i otkriven je oksidacijski stres zajedno s atrofijom mišića. Istraživači su otkrili da doksorubicin i paklitaksel nanose teški oksidacijski stres koji oštećuje stanice, ograničava proizvodnju mitohondrijske energije, ubrzava staničnu smrt i inicira uvjete za kronične bolesti.

Prema istraživačima, ova studija objašnjava zašto postoji “velika prevalencija umora i funkcionalne nesposobnosti u svim vrstama karcinoma, uključujući one koji nisu tipično karakterizirane kaheksijom (gubitkom mišića) kao što je kod raka dojke.”

#Nije rak taj protiv kojeg koji su pacijenti bore. Pacijenti se bore protiv izravnih oslabljujućih učinaka kemoterapijskih lijekova.

Srećom, istraživači širom svijeta proučavaju mogućnosti liječenja koje povećava proizvodnju mitohondrijske energije za zdrav oporavak od raka.

Istraživači sa sveučilišta University of Salford otkrili da Mača zeleni čaj učinkovito ubija stanice raka dojke na taj način da prebacuje stanice raka prema „metaboličkom stanju mirovanja.”

Mača zeleni čaj cilja kancerozne matične stanice i smanjuje njihov oksidacijski mitohondrijski metabolizam, ostavljajući zdrave stanice nepovrijeđene.

Isto tako, biljka koja je pronađena u Europi, Aziji i Sjevernoj Africi pokazuje nadu u liječenju karcinoma dojke i prostate.

Istraživači sa na Sveučilištu u Washingtonu otkrili da slatki pelin, u kombinaciji sa željezom, učinkovito cilja stanice raka, ostavljajući zdrave stanice nepovrijeđene. Istraživači su koristili prirodni holotransferin za prenošenje željeza u stanice raka.

Stanice raka dojke imaju do petnaest puta više receptora za željezo od okolnih stanica. Aktivni sastojak slatkog pelina, artemisinin, reagira sa željezom, potičući stanice raka da odumru.


Izvor: Novi-Svjetski-Poredak.com

.


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg
medija i bez obzira na granice.