Prirodno liječenje RAKA – Imela

Imela se od davnina koristi kao ljekovito sredstvo. Već su i stari Grci znali za njezino ljekovito djelovanje, a u Sjevernoj Europi se imela koristi od 16. stoljeća protiv različitih tegoba.

Korištenje imele u terapiji raka počinje Rudolf Steiner, koji je 1917. god. zajedno s liječnicom dr. Idom Wegmann objavio rad o ljekovitim svojstvima imele.

Najučinkovitiji sastavni dijelovi imele su: visco-toksini i lektini imele. Visco-toksini djeluju ponajprije citolitski, tj. pobliže, oni rastvaraju staničnu membranu tumorske stanice i tako je razaraju. Lektini imele djeluju sporije i ponajprije citostatski, tj. oni dovode rast tumora do izvjesnog mirovanja. Značajnije djelovanje lektina očituje se u jačanju imunološkog sistema.

Imele bjelogoričnog drva (npr. imela jabuke, jasena) imaju, čini se, viši cito-toksični efekt od imela crnogorice (npr. jela, abies i bor, pinus), što je objašnjivo, jer sadržavaju veću koncentraciju visco- toksina koji djeluju toksički na stanice tumora.

Zanimljivo je da imela ljeti sadrži više visco-toksina, dok je zimi znatno viši sadržaj lektina. To je razlog da se imela bere dva puta godišnje i urod pomiješa, kako bi se optimalno iskoristila djelotvornost imele.

Imela raste na različitom drveću kao polu-parazit. Polu-parazit stoga, jer drvu domaćinu uzima mineralne soli i vodu, ali je u stanju domaćinu staviti na raspolaganje ugljikohidrate bogate energijom, koje stvara putem fotosinteze. Zanimljivo je također, da se imela posebno obilno pojavljuje ako drvo domaćin raste u geopatskim zonama.

U antropozofskoj medicini svako drvo domaćin, na kojem se smjestila imela, ima poseban značaj. Jer različiti ekstrakti imele djeluju bitno na tumore, spol i konstituciju. To se preko MORA- testiranja može jasno dokazati.

Iz toga proizlazi, da se najdjelotvorniji preparat imele može odrediti samo putem testa. Na preparate, kod npr. firme Weleda, se ne može uvijek pouzdati kod navedenih indikacija, jer se tamo oslanjaju na iskustava, koja individualno ne moraju odgovarati pojedinačnom slučaju. Iscador™- preparati potiču s 4 drva domaćina:

Viscum mali (imela s jabuke) – Iscador M
Viscum pini (imela s bora) – Iscador P
Viscum quercus (imela s hrasta) – Iscador Qu
Viscum ulmi (imela s brijesta) – Iscador U

Da među različitim domaćinima imele zaista postoje relevantne razlike, mogla su potvrditi novija istraživanja, jer su količine, sastavni dijelovi i sadržaji npr. imele s hrasta i imele s jabuke bili potpuno različiti, što onda objašnjava različite profile (načine) djelovanja imele s različitih domaćina.

Vrstu imele, prema njenom domaćinu i firmi proizvođaču, treba u pravilu ispitati za svakog pacijenta individualno!

Navedena, preferirana primjena imele s jabuke za žene, i one s hrasta za muškarce, u velikom postotku nije odgovarajuća. Ukoliko se ne izvrši optimalni odabir, izostat će terapijski učinci!

Slijedeći učinci imele mogu se očekivati u okviru terapije tumora:

• imunološka stimulacija opće jačanje obrambenih mehanizama, npr. protiv virusa
• regulacija topline protiv čestog osjećaja zimice kod oboljelih od tumora
• poboljšanje općeg stanja i radne sposobnosti
• poboljšanje apetita i sna
• ublažavanje bolova kod tumora
• poticanje rada koštane srži
• bolja podnošljivost kemoterapije

Jednom studijom provedenom u više centara, na pacijentima iste dobi dokazano je izvanredno djelovanje preparata imele Eurixor™biosyn na reduciranje nuspojava kemoterapije odnosno zračenja, nakon operacije karcinoma dojke.
U odnosu na kontrolnu grupu postignuta je redukcija do 80 % kod slijedećih nuspojava:
• mučnina, nedostatak apetita
• tegobe u želucu / gornjem dijelu trbuha
• umor / umor, depresija / nedostatak poticaja
• smanjeno pamćenje / koncentracija

Zbog tih uvjerljivih rezultata niti jednom pacijentu se već iz etičkih razloga ne bi smjela uskratiti ova terapija!
Kod slijedećih tumora imamo potvrđenu učinkovitost terapije imelom:

– karcinom grla
– karcinom jajnika
– karcinom rodnice
– karcinom dojke
– karcinom debelog crijeva
– karcinom bronhija
– karcinom želuca
– karcinom mjehura

Neosporno djelovanje imele na smanjenje bolova, pogotovo u uznapredovanom stadiju, određuje njezino korištenje u terapiji. Taj njezin učinak zasnovan je na tome, što imela stimulira izlučivanje endorfina. Endorfini, kao što znamo, omogućuju bolje podnošenje bolova i uz to izazivaju osjećaj sreće.
Prije operacije tumora nije uvijek moguće provesti terapiju imelom, ali bi bilo poželjno nakon operacije osigurati dvije serije (= 14 injekcija Iscador™), kako bi se smanjio imunološki stres i opasnost od metastaza.

Čini se potpuno opravdanim, odgoditi termin operacije na neko određeno vrijeme zbog prethodne terapije imelom. Jer do dijagnosticiranja npr. karcinoma dojke, tumor je imao već nekoliko godina vremena za svoj razvoj.

Nije baš vjerojatno, da će razvoj metastaza započeti baš u tom trenutku, pa treba odvagnuti, nije li bolje prethodno započeti terapiju za podizanje imunološkog sustava. Reagiranje različitih vrsta tumora na terapiju imelom sasvim je različito, tako da rutinska primjena ne dolazi u obzir.
Kod slijedećih tumora pokazalo se nedovoljno reagiranje na terapiju imelom ili je ono potpuno izostalo:

– akutna leukemija
– limfom
– HNO- tumori
– karcinom gušterače
– karcinom želuca
– karcinom jednjaka
– osteo-sarkom
– maligni melanom
– Ewing-sarkom
– Burkitt- sarkom

Ovaj popis ne znači, da je terapija imelom djelotvorna kod tumora koji nisu navedeni.

Za reduciranje nuspojava kemoterapije trebala bi se terapija imelom, nakon ispitane učinkovitosti, provoditi prije i za vrijeme kemoterapije. Eventualno čak i povisiti dozu na 3 x na tjedan, jer je imunološki sustav u to vrijeme posebno opterećen. Enormno opterećenje vidi se po znatno smanjenom broju limfocita i leukocita.

Terapija imelom ima povoljan i ugodan učinak na pacijenta, jer imela djeluje poput piretika, tj. povisuje tjelesnu temperaturu pacijenata, koji uglavnom osjećaju zimicu.

Iako je imela, kao biljna vrsta, danas apsolutni rekorder po broju obavljenih kliničkih ispitivanja, davno prije su je Hipokrat i Plinije smatrali djelotvornim lijekom protiv vrtoglavice, tumora i epilepsije. U srednjem vijeku Sv. Hildegarda preporučivala ju je protiv srčanih bolesti. poznati fitoterapeut, župnik Kneipp koristio ju je protiv krvarenja i smetnji krvožilnog sustava, te kod ženskih tegoba. Dokazano je da dobro djeluje protiv visokog krvnog tlaka ateroskleroze, poboljšava rad čitavog linfnog sustava, liječi dijabetes, a djelotvorna je i kod liječenja poremećaja hormonalnog sustava, te preventivno i kod skleroze.

Smatra se uz glog, najboljim prirodnim sredstvom za srčane i krvožilne tegobe jer sadržava sastojeke koji reguliraju tlak; sniženi krvni tlak podiže, a povišeni snižava.  Osim toga, imela intenzivira izmjenu tvari i pojačan rad žlijezde čitavog probavnog trakta, pa ozklanja kroničnu začepljenost i nadutost, normalizira menstruaciju, pomaže protiv zujanja u ušima, proširenih vena i dr.

Za liječenje se koriste svi djelovi biljke, osim bobica, koje mogu uzrokovati snažne grčeve u trbuhu i proljev, a u iznimnim slučajevima jedenje bobica može biti kobno.

 

OSNOVNA RECEPTURA

Prah od osušene i usitnjene biljke ili lišća uzima se dvaput dnevno, koliko stane na vrh noža. Uzima se s vodom ili u jelu. Ako se 1 čajna žličica praha od imele ostavi 3 sata u 2 dl tople vode, dobit će se ekstrakt koji se pije u dva obroka, pola ujutro a ostatak navečer prije spavanja. Ili 6 čajnih žličica imele staviti u 6 dl hladne vode i pustiti da odstoje  6 do 8 sati. Nakon toga procijediti. Piti tijekom dana bez šečera

 

Bez obzira na sadržaj ljekovitih tvari u vršnim listovima i grančicama imele, nije zgorega znati da ova biljka još uvijek nije dovoljno istražena (ili je?).  Sadrži viskotoksin, inozitol, flavonske heterozide, vosak, sluz, holin i druge tvari a njezin kemijski sastav i toksičnost ovisi o drvetu na kojem živi. Stoga bi bilo dobro da se prije konzumacije imele prvo konzuktirate sa svojim liječnikom i pokušate usvojiti jednostavno pravilo – samo umjereno da bi bilo čudotvorno.

 

PRIMJENA IMELE INJEKCIJOM – PREPARATOM Escador™ i dr

Injekciju treba dati duboko pod kožu. Ako se injektira previše plitko pod kožu, mogu se pogoditi živci osjetljivi na bol koji tuda prolaze. U tom je području povećana i opasnost od alergija.
Paziti: Primjena imele može dovesti do gubitka cinka. Cink treba kontrolirati i po potrebi nadomjestiti!

Ako je moguće, mjesta uboda injekcije trebala bi biti što bliže tumoru, u razmaku od najmanje 3 cm. “Injekcijski sat” pokazao se osobito dobrim na trbuhu oko pupka. Injektira se u udaljenosti širine ruke od pupka, pri čemu se kod svake ponovne injekcije mjesto uboda pomiče svaki put za dva sata.
Kod Iscador™- preparata potrebno je nakon 14 injekcija (= 2 pakiranja po 7 komada) načiniti pauzu od tjedan dana, a zatim ponovo nastaviti terapijom.

Ako su kod visoko rizičnih pacijenata injekcije potrebne svaki drugi dan, nakon 7 dana učini se trodnevna pauza.
Kad bolest poprimi zadovoljavajući tijek, intervali se povećavaju: u 2. godini na dva tjedna i u 3. godini na 3 do 4 tjedna. Godišnje se ipak ne bi smjelo dati manje od deset serija po 7 ampula.
U međuvremenu je terapija imelom kod Iscador™- preparata napredovala. Preparati sadrže uvijek istu određenu količinu lektina s oznakom Iscador™ M 5mg i Iscador™ Qu 5 mg Spezial. U našoj praksi daje se prednost novim preparatima.

• Anti-hormonska terapija kod tumora osjetljivih na hormone ne pokazuje kontraindikacije na terapiju imelom.

IMELA I PROFILAKSA METASTAZA

Klasična medicina trudi se također terapijom obuhvatiti sve metastaze. Taj cilj, unatoč agresivnim terapijama, ostaje nažalost često samo nerealna želja.

Kroz terapije visokog rizika i sa znatnim nuspojavama smanjuje se doduše često veličina i broj metastaza, ali se time ne produžuje ukupno vrijeme preživljavanja.

Jer zbog supresivnih (agresivnih) mjera obrambene snage organizma toliko oslabe, da bi pacijent sigurno dulje poživio bez ikakvih (klasično-medicinskih) tretmana.

Tu nastupa terapija imelom, jer je sprečavanje nastanka metastaza, njihovog rasta i broja, upravo njezina domena. Metastaze, tj. njihova profilaksa tretiraju se u principu kao primarni tumori. Tehniku primjene imele treba proučiti u uputama koje navode farmaceutske firme.

Pacijenti si uglavnom sami daju injekcije i to 2 x tjedno u predjelu trbuha, uz stalno mijenjanje mjesta uboda. Početno djelovanje je gotovo neprimjetno. Lagani porast tjelesne temperature je dobrodošao, pacijenti je u pravilu osjećaju kao ugodu, jer često pate od zimice. Povišena temperatura rijetka je pojava..

• Kod imele se radi o biljnom ekstraktu s mnogo čestica bjelančevine. Teška reakcija u smislu anafilaksije mora se uzeti u obzir, unatoč savjesno provedenom MORA- testiranju. U ordinaciji moraju zato biti na raspolaganju slijedeći preparati: adrenalin, preparati kortizona i antihistaminici. Na raspolaganju bi trebao stajati i aparat s kisikom.

Terapija imelom preporuča se pacijentima nažalost često samo za jačanje imunološkog sistema i kod stanja iscrpljenosti. To ne bi smio biti slučaj, jer terapija imelom predstavlja visokovrijednu terapiju, koju bi trebalo koristiti samo u slučaju prave potrebe.

Razlog za suzdržanost prema terapiji imelom leži u okolnosti, što se učinkovite tvari imele sastoje od biljnih bjelančevina, koje mogu izazvati alergije. Kroz nepromišljeno korištenje može se s vremenom razviti preosjetljivost, tako da se imela više ne može koristiti u svoju pravu svrhu, tj. u terapiji tumora. Treba svakako napomenuti, da je alergija na imelu prilično rijetka. Ona nastupa češće kod pacijenata alergičnih na glavočike i pelud, kao i kod pacijenata s poli-alergičnom dijatezom (pacijenata koji naginjaju različitim alergijama).

Prije primjene terapije pacijente treba ispitati, odnosno testirati.

ALERGIJSKE REAKCIJE NA IMELU

Ukoliko nakon injekcije imele nastupe trenutni simptomi kao vrtoglavica, tahikardija, osjećaj tjeskobe ili slabosti, dovoljna će biti injekcija mješavine kalcija / magnezija (npr. Sandoz™ 10%, Magnesiocard™). Ako se simptomi i dalje pogoršavaju, tako što nastupaju teškoće s disanjem i izbija znoj, onda je potrebna intravenozna injekcija nekog antihistaminika (npr. Fenistil™).

Ako se kod kućne primjene kod pacijenta pojevi svrbež, crvenilo ili oteklina, u pravilu si sam može pomoći kalcijem u šumećim tabletama i stavljanjem hladnih obloga na pogođena mjesta.

Prije nego što se krene na pojedinosti u vezi s imelom, treba promotriti ograničenja.

KONTRAINDIKACIJE IMELE

Kod slijedećih tumora ne smije se koristiti imela:
– primarni tumori mozga,
– Hodginkova bolest (limfogranulomatoza),
– primarni tumori leđne moždine
– Non-Hodgkin limfomi
– leukemije
– plazmacitom
– metastaze u mozgu

Terapije imelom treba izbjegavati kad je stanje tumora povezano s povišenom temperaturom i upalnim procesima, jer imela ima upalno djelovanje s povišenjem temperature. Takva situacija se može pojaviti kod gore navedenih tumora, a isto može biti npr. i slučaj kod karcinoma bronhija.
Kod tumora mozga treba odustati od terapije imelom iz razloga jer postoji opasnost od povećanja pritiska u mozgu koji izaziva imela pojačavajući prokrvljenost (cirkulaciju) u mozgu.

Isto tako, od terapije imelom treba odustati kod tumora krvožilnog sustava, jer djelovanje imele na stimuliranje imunološkog sistema može još više potaknuti napredovanje (progresiju) tumora.

Daljnje kontraindikacije pojavljuju se kod aktivne tuberkuloze kao i kod hyperthyreose (hipertireoza-pojačani rad štitnjače).

Pored korištenja u tumorskoj terapiji, imela se u novije vrijeme dokazala i u terapiji reumatskih oboljenja, gdje utječe na poboljšanje stanja kod tih bolesti – tipičnih pogoršanja CD4 / CD8 Ratio.

 

Vezani postovi:

Dr. Leonard Coldwell – Svaki Karcinom Se Može Izliječiti U Nekoliko Tjedana !

Promjenite stanje tijela iz ” Kiselog ” u ” Lužnato “, prema specijalisti za rak, Dr. Leonard Coldwell. Lužnato stanje organizma će zaustaviti razvoj rak-a. Da li je to činjenica ili teorija zavjere, prosudite sami.

Lužnato-kisela uravnoteženost organizma

Zdravlje i bolest ljudskog organizma ovise o biološko-fiziološko-kemijskim ravnotežama koje imaju ulogu važnoga regulacijskog mehanizma u svim tjelesnim funkcijama. Kad se poremete te funkcije, one su mjerljive kao promjena koja nam može dati “signal” da smo ušli u stanje bolesti, što se može primijetiti pomakom prema kiselosti. Uspjeh bilo koje terapije mnogo je veći ako se tijelu pomogne da se oslobodi kiselina, što uključuje promjenu životnih navika i uzimanje namirnica koje nam daju potrebnu lužnatost organizma.

 


Sjemenke kajsije (marelice) ubijaju stanice raka bez štetnih nuspojava

Jesu li sjemenke kajsije prirodni izvor supstance koja ubija stanice raka bez uništavanja zdravlja i udarca po džepu pacijenata? Esencijalni sastojak zove se l e a t r i l ili vitamin B17. Ako u ovom ima istine, zašto se za tu informaciju ne zna? Zašto su izjave ljudi koji su izliječeni ili koji su izliječili druge cenzurirane ili su oni čak i zatvarani. Možda ima nešto u njihovim tvrdnjama?

Imajte na umu da industrija koja se bavi rakom, prema realnim procjenama, raspolaže godišnje sa preko 200 bilijuna dolara širom svijeta. Postoji mnogo različito pozicioniranih udruženja u sklopu te industrije koji bi ostali bez posla kad bi presušili izvori novca zajedno sa objavom vijesti da su se pojavili jeftiniji, mnogo manje štetni i mnogo efikasniji lijekovi koji su uz to i lako dostupni.

 

 

Umirati da bi saznali – Gerson terapija

Režiser Steve Kroschel započinje putovanje od 52 dana kako bi pronašao dokaze koji podržavaju učinkovitost Gerson terapije – dugo potiskivani prirodni lijek protiv raka. Njegovo ga putovanje vodi iz Aljaske u Meksiko sa zaustavljanjima u San Diegu, New Yorku, Japanu, Nizozemskoj i Španjolskoj. Predstavljaju se iskazi pacijenata, znanstvenika, kirurga i nutricionista koji potvrđuju učinkovitost terapije u liječenju raka i ostalih degenerativnih bolesti, i predstavljaju čvrste znanstvene dokaze koji podupiru njihove tvrdnje. Iskazi uključuju: Japanski profesor na medicinskom fakultetu koji se izliječio od raka jetre prije 15 godina, pacijent koje je prije 50 godina dijagnosticiran s terminalnim rakom limfe kao i utjecajni kritičari te svjetske glasovite prirodne metode liječenja koji je odbacuju kao čisto nadriliječništvo. Znači pitanje koje još stoji jest: Zašto je ova moćna ljekovita terapija još uvijek potisnuta, više od 75 godina nakon što je jasno dokazano da liječi degenerativne bolesti?

 


Rick Simpson – Bijeg od lijeka VIDEO

Nakon teške ozljede glave 1997., Rick Simpson tražio je olakšanje za svoje zdravstveno stanje korištenjem ljekovitog ulja konoplje. Rick je otkrio da konopljino ulje ( s visokom koncentracijom THC-a ) može izliječiti rak i slične bolesti. Pokušao je svoje otkriće podijeliti sa što više ljudi, kako bi oni mogli koristiti besplatno za liječenje i kontrolu stotine bolesti. Ali kada je priča izašla u javnost, zakon je oteo medicinsko otkriće Simpsonu, ostavljajući potencijalno tisuće ljudi bez njihovog liječenja raka i ostavljajući Simpsona sa ustavnim optužbama za posjedovanje i trgovinu marihuane.

 

 

Vitamin B17

Vitamin B17 (amygdalin ili laetrile) je lijek za rak.

Amygdalin je prvi put otkriven 1830.g. u gorkom bademu. Ernst. T. Krebs, Jr. (1912 – 1996) je bio kemičar koji je prvi promovirao amygdalin kao lijek protiv raka početkom 1950 godine. Od amygdalina je napravio polusintetički destilat nazvavši ga vitaminom B17 ili Laetrile. Danas se često pod imenom leatrile ili vitamin B17 smatra i sam amygdalin u prirodnom obliku nađen u košticama kajsije, jabuke i ostalim prirodnim izvorima ovog vitamina. Teorija liječenja raka s vitaminom B17 se zasniva na tome da je rak odnosno pojava tumora posljedica neishranjenosti, konkretno nedostatka važnih vitamina (B17) i ostalih minerala, kao što je slično skorbut bio posljedica nedostataka vitamina C.

 

Rak je gljivica i izlječiv je

Brojke su fantastične. Oko osam milijuna ljudi svake godine umire od raka širom svijeta a samo u Sjedinjenim Državama umre preko pola milijuna. Predviđa se da će do 2030. globalne brojke narasti na dvanaest milijuna. Rak je vodeći uzrok smrti za ljude mlađe od 85 godina, a u SAD-u svaka četvrta osoba umre od raka, svaka četvrta.

Svakodnevno nam oduzimaju slobode u ime “zaštite javnosti od terorizma”, dok svi ti ljudi svake godine pate i umiru od bolesti koje obitelji stanovite krvne loze i njihov farmaceutski kartel sustavno odbijaju izliječiti. Dr. Richard Day, direktor organizacije za eugeniku Planned Perenthood (Planirano roditeljstvo) koji kontroliraju Rockefelleri, na sastanku liječnika u Pittsburghu 1969. govorio o dolazečoj preobrazbi svjetskog društva. Zatražio je od liječnika da isključe uređaje za snimanje i da ne pišu bilješke, nakon čega je iznio dug popis planiranih promjena. Međutim jedan od liječnika ipak je pisao i kasnije je javno progovorio o onom što je rečeno. Danas, 40. godina kasnije, možemo vidjeti kako je Day bio izvanredno precizan.

Comments are closed.