Liposomal C – Najbolje izdanje najmoćnijeg vitamina

vitamin c

Većina bolesti nastaje zbog manjka osnovnih nutritivnih gradivnih materija od kojih su građene naše stanice. U pitanju je nedostatak vitamina, minerala i aminokiselina. To ne podrazumijeva samo kronične bolesti već sve akutne virusne i bakterijske. Uobičajena današnja prehrana ne pruža dovoljnu količinu vitamina, minerala i aminokiselina za održavanje optimalnog zdravlja.

Svi znamo koliko je vitamin C bitan za naš organizam. Oduvijek slovi kao moćno oružje protiv zaraznih bolesti, infekcija i pada imuniteta te nudi dugački niz drugih zdravstvenih dobrobiti. Vitamin C poznat je po svojim  antibiotskim, antivirusnim, protugljivičnim i antialergijskim svojstvima, a posebno je djelotvoran u liposomalnom obliku.

Liposomalni vitamin C posljednjih godina postao je vodeći oblik ovog vitamina jer omogućuje njegovu visoku apsorpciju, a samim time i veću djelotvornost za ljudski organizam.

Izvor: alternativa-za-vas

Neophodan vitamin u najboljem obliku

Samo čovjek, primati, zamorci i jedna vrsta šišmiša nemaju sposobnost stvaranja vitamina C u vlastitom tijelu. Stoga je neophodno da vitamin C unosimo hranom ili dodacima prehrani.

Poteškoća leži u tome što je vitamin C topiv u vodi, pa teško prolazi kroz stanične membrane, koje se sastoje od masnih kiselina.

Zbog toga se u organizmu apsorbira u vrlo malim količinama (svega 20%), dok ostatak ostaje neiskorišten.

Liposomalni oblici vitamina i minerala postaju sve popularniji upravo zato što  omogućuju visoku iskoristivost i apsorpciju u tijelu.

Apsorpcija liposomalnog vitamina C iznosi oko 90%. Nakon njegova uzimanja stanice se doslovno “kupaju” u ovom vitaminu, koji ih hrani, štiti i revitalizira na najbolji način.

Što su liposomi?

Liposomi su “nosači” aktivnih tvari proizvedeni uz pomoć tehnologije liposomalne enkapsulacije.

To su mikroskopske čestice u obliku mjehurića koje tvore membranu sastavljenu od molekula zvanih fosfolipidi.

Fosfolipidi su po kemijskoj strukturi vrlo slični membrani koja okružuje svaku stanicu u našem tijelu.

Budući da je liposomalni oblik vitamina C napravljen na istoj bazi kakvu imaju stanične opne, on kroz njih prolazi puno lakše nego bilo koji drugi oblik istog vitamina.

Upravo je zato stopa apsorpcije ovakvog oblika vitamina C u tijelu nevjerojatno visoka, što ga čini višestruko djelotvornijim od drugih oblika ovog vitamina.

Kompletna zaštita u jednoj žlici dnevno

Vitamin C ima presudnu ulogu u radu našeg imuniteta. Zahvaljujući njemu bijela krvna zrnca mogu preživjeti i izdržati napad patogena i slobodnih radikala.

Budući da sudjeluje u proizvodnji kolagena, vitamin C također ima važnu ulogu u zaštiti ligamenata, kostiju, kralježaka, tetiva i naše kože.

Djeluje i kao prirodni antihistaminik, što znači da smanjuje alergijske reakcije u organizmu.

 

Visoke doze vitamina C ubrzavaju proces zacjeljivanja opeklina, posjekotina, rana, uganuća i slomljenih kostiju.

Dobrobiti liposomalnog vitamina C:

  • izvrsno se apsorbira u organizmu
  • štiti od gripe i prehlade
  • jača imunitet
  • ublažava simptome alergije i astme
  • čisti organizam
  • usporava starenje i propadanje stanica
  • štiti zdravlje srca i krvnih žila
  • poboljšava rad mozga
  • pomlađuje kožu

Dvostruki dobitnik Nobelove nagrade, dr Linus Pauling je bio među prvima koji su shvatili ogromnu  ključnu važnost vitamina C u održavanju zdravog imunološkog sustava. Kasnije su mu se pridružili i dr. Krebs, dr. Burk, dr. Nijeper, dr. Sakai i mnogi koji su shvatili pravi značaj unosa velikih količina vitamina C, ne obazirući se na farmakološke preporuke od besmislenih 80 do 300 mg.

Kalifornijska studija pokazala je da osobe koje konzumiraju više od  2 gr vitamin C na dan smanjuju rizik od prerane smrti  za 60 – 70 posto

Liposomalni vitamin C 250ml (prah) možete kupiti u alternativa webshop-u LINK

Liposomal Vitamin C pakiranje 100 kapsula možete kupiti  putem iHerba LINK

Pakiranje 180 kapsula LINK