OŠTEĆENI MOZAK – Epidemija oštećenog mozga V I D E O

osteceni mozak

Dokumentarni film “Oštećeni mozak” otkriva kako smo došli do epidemije oštećenih mozgova te nudi iznenađujuća rješenja koja vam mogu pomoći u liječenju.

U prvoj  epizodi pod nazivom “Epidemija oštećenog mozga” dr. Hyman okuplja neke od vodećih svjetskih stručnjaka za mozak i zdravlje kako bi razgovarali o sve češćem oštećenju  mozga.

U drugoj epizodi dokumentarnog filma  stručnjaci raspravljaju o tome što je možda jedan od ključnih dijelova slagalice pri liječenju poremećaja mozga te o povezanosti crijeva i mozga.

Da li ste znali da crijeva često nazivaju našim drugim mozgom. Zašto?

Alzheimerova bolest i demencija su razarajući poremećaji mozga. Nažalost čak i mladi pate od gubitka pamćenja. Što je uzrok i što možemo učiniti u vezi s tim…

Jesu li autizam i ADHD samo imena koje dajemo ljudima s popisom sličnih simptoma? Možda ćete biti iznenađeni kada čujete da liječenje pacijenata s ADHD-om ili autističnim spektrom ne izgleda toliko različito od liječenja pacijenata koji imaju demenciju ili druge bolesti. U četvrtoj epizodi smo duboko zaroniti u ADHD i autizam.

Depresija je vodeći uzrok invalidnosti u Americi. Anksioznost zahvaca sve više i više ljudi svaki dan. Pogledajte oko sebe, vjerojatno ćete uociti nekoga tko pati od depresije ili tjeskobe.

Saznajte kako funkcionalna medicina tretira te razorne poremećaje mozga u epizodi pet.

Kada patite od traumatske ozljede mozga, konvencionalna medicina često ne pruža odgovarajuću podršku. Funkcionalna medicina ima drugačiji pristup. Saznajte više o ovom pristupu u epizodi šest u kojoj donosimo čudesnu priču o oporavku slomljenog mozga.

U sedmoj epizodi govorimo o četiri koraka do “Ultra uma”. Optimiziranje prehrane, uravnoteženje hormona, suzbijanje upala i izliječenje crijeva.

Donosimo savjete stručnjaka koje možete pretvoriti u praktične korake prema zdravijem mozgu.

Većinu nutrijenata spomenutih u dokumentarcu ili dobivamo putem hrane ili ih naše tijelo samo proizvodi, međutim, zbog sve lošije prehrane i samog načina života većina pati od pomanjkanja osnovnih nutrijenata, što naravno dovodi do raznih poremećaja ili bolesti.

Uz malo truda, kopkanja po internetu, pronašao sam većinu spomenutih vitamina, minerala i aminokiselina. Linkove možete pronaći u nastavku.

Vitamin D3 10,000 IU LINK
Cink LINK
Omega 3 LINK
Vitamin K LINK
Vitamin A, 25,000 IU LINK
B-100 Complex (B2, B3, B12 itd.) LINK
Selenium, 200 mcg LINK
Magnezij klorid LINK
NAC (N-Acetylcysteine) LINK
Acetyl L-Carnitine LINK
Alpha-Lipoic Acid LINK
NADH LINK
5-HTP LINK
GABA LINK
L-Tyrosine LINK
Coenzyme Q10 LINK
Glycine LINK