Škole u Teksasu kažnjavaju učenike koji odbijaju mikročipiranje!

Vladajuća elita započela je s privođenjem kraju svoje ideje za mikročipiranjem stanovništva. Nakon što su prošle godine započeli s pilot-projektom mikročipiranja školske djece u Brazilu, sada je to slučaj i u Teksasu, gdje ne prezaju od ničega da natjeraju učenike da nose RFID čipove za praćenje. (Portal svijesti)

Školski distrikt u Teksasu našao se pod pravom vatrom nezadovoljnih roditelja kada je ranije ove godine najavljeno da će se od učenika zahtijevati nošenje osobnih iskaznica s ugrađenim RFID čipom. Sada, učenici koji to odbijaju snose određene posljedice.

Od 1. listopada ove godine učenici u školama John Jay High School i Anson Jones Middle School u San Antoniu, zamoljeni su da prisustvuju nastavi s osobnim iskaznicama opremljenima RFID čipovima kako bi mogli pratiti lokaciju svakog učenika. Nastavnici ovih škola inzistiraju na tome da se čipiranje učenika provodi u svrhu rješavanja posljedica markiranja učenika koja, kako kažu, “razaraju školski buđet”. Ako se ovaj program pokaže uspješnim, RFID čipovi uskoro bi se mogli implementirati u dodatnih 112 škola i utjecati na gotovo 100.000 učenika.

Iako su učenici “zamoljeni” da nose čipirane kartice, oni koji to odbijaju imaju zabranu sudjelovanja u određenim školskim aktivnostima i trpe maltretiranje od strane nastavnika. Nekim učenicima zabranjen je čak i ulazak u kantinu i knjižnicu.

Andrea Hernandez, učenica škole John Jay, kaže da su nastavnici ignorirali njezine molbe da se poštuje njena privatnost, te su joj zbog nepoštivanja programa elektroničkog praćenja zabranili sudjelovanje na školskim izborima.

“Učitelj mi je rekao da ne smijem glasovati zato što nemam odgovarajuću iskaznicu”, kaže Hernandez. “Imala sam uz sebe važeću, staru, učeničku iskaznicu, no nastavnik mi je rekao da mi je potrebna čipirana iskaznica kako bih glasala.”

Ubrzo nakon što je Hernandez odbila nositi RFID čip, zamjenik načelnika Ray Galindo priopćenjem se obratio djevojčinim roditeljima:

“Molimo Vas da upozorite svoju kćer da nosi novu osobnu iskaznicu kao i svaki drugi učenik na kampusu.” Ako to odbije biti trpjeti će veće posljedice nego odbijanje prava glasovanja, jednom kada čipiranje bude obavezno, tvrdi Galindo.

“Pozivam Vas da prihvatite ovo rješenje kako nastavni program vaše kćeri ne bi snosio posljedice. Kao što smo već razgovarali odbijanje nošenja nove iskaznice biti će kažnjavano od trenutka kada se krene s potpunom implementacijom ovog programa.”, stoji u priopćenju.

Steve Hernandez, djevojčin otac rekao je da ne želi “pristati na prestanak kritiziranja ovakvog programa”.

“Odgovorio sam mu da je to neprihvatljivo, jer bi to impliciralo prihvaćanje politike Distrikta, i moja kći i ja ne bi se trebali odreći svojih ustavnih prava da govorimo protiv programa za koji osjećamo da je pogrešan.”, kaže Hernandez.

Kirsten Bokenkamp iz ACLU izjavila je za San Antonio Express – News, ranije ove godine, da njena organizacija očekuje da će osporiti navedeni program, no škola ga je ipak neometano implementirala. Kada se Steve Hernandez obratio odboru ACLU-a, jedinoj organizaciji koja se u početku usprotivila implementaciji programa, odbor organizacije je odbio predstavljati njegovu kćer u ovom slučaju jer kako kažu, “ne zadovoljava kriterije te organizacije”.

Izvor: RT.com

Prenosi: Portal svijesti

 

Comments are closed.