Dr. Vernon Coleman: ‘Ako ste ljubitelj totalitarizma ili komunizma, onda je sustav društvenog kredita za vas’

 

Temelji totalitarnog društva gotovo su postavljeni, od mreže pete generacije do digitalnog identiteta i digitalne valute koja uz pametne kamere i Umjetnu inteligenciju čini suštinu Tehnokracije. Orwellovog društva potpunog nadzora i kontrole.

Pogledajte video sa prijevodom(Tekst videa)

Političari, novinari, društveni znanstvenici, mazohisti i komunisti govore o društvenom kreditu kao da je ‘dobra stvar’.

‘Ne znam oko čega je tolika gužva’, rekao je jedan. »Neće biti tako loše. Zapravo, ako se budeš dobro ponašao, to će biti dobra stvar.’

TV program koji promiče socijalni kredit u SAD-u navodi da društveni kredit tjera ljude da postanu bolji građani. ‘Nećete biti kažnjeni ako niste učinili ništa loše’, poručili su, ne obazirući se na činjenicu da je Vlada ta koja odlučuje o definiciji lošeg.

Pa, ako ste ljubitelj totalitarizma ili komunizma, onda je društveni kredit dobra stvar.

Socijalni kredit je shema osmišljena da omogući vladama da kontroliraju svoje građane. Svaki novi zakon i pravilo povezuju se sa sustavom socijalnih kredita, što je sada jasno način na koji će se Veliko ponovno postavljanje pretvoriti u praktičnu stvarnost. Vladina je politika posvuda iscrpljivati ​​svoje građane neprestanim salvom novih pravila i propisa (koji su podržani silom i stoga imaju snagu zakona).

Društveni kredit je tu i raste iz minute u minutu.

Pogledajte kako točno funkcionira socijalni kredit u Kini.

Sustav socijalnih kredita uspostavljen u Kini službeno je uveden 2014., iako je bio planiran mnogo godina prije toga i dobio službeno odobrenje još početkom 21. stoljeća kada je Šangaj uveo kreditni sustav osmišljen za procjenu podobnosti za zajmove – na sličan način na način kao što se to godinama radi na Zapadu. Ono što se događa od 2014. godine događa se vrlo brzo.

Ideja sustava je da se podaci o svakom pojedincu prikupljaju zajedno iz svih mogućih izvora – škola, radnih mjesta, banaka, liječničkih ordinacija, bolnica, policije, knjižnica, supermarketa, internetskih platformi, putničkih tvrtki, kamera (obično softver za prepoznavanje lica) i tako dalje.

Softver za prepoznavanje može identificirati ljude po načinu na koji hodaju. Pametna brojila instalirana u privatnim kućama će nadležnima reći u koje vrijeme ustajete, kada jedete, što jedete, kada idete u toalet i kada idete spavati. Ako dobijete kaznu za prekoračenje brzine ili kaznu za parkiranje, bit će zabilježeni i detalji tog prekršaja.

U kineskom gradu Rongchengu postoji sveobuhvatan sustav ocjenjivanja koji dobiva informacije od 142 različita vladina odjela – sa stotinama pozitivnih i negativnih čimbenika koji se koriste za stvaranje konačne ocjene.

Prikupljene informacije koriste se za kompenzaciju i nagradu onima koji se smatraju uzornim građanima i za kažnjavanje onih koji se smatraju prijestupnicima. Sustav socijalnih kredita osmišljen je tako da omogući vlastima da imenuju i posramljuju ponašanje prema ponašanju.

Postoji nekoliko sustava u različitim kineskim provincijama, ali društveni kreditni rejting mjeri se jednostavnim bodovnim sustavom, pri čemu, na primjer, svi građani počinju s 1000 bodova, a zatim gube bodove kad god se ‘ne ponašaju’ ispravno. Ocjena građanina će odrediti hoće li on ili ona biti nagrađen ili kažnjen.

Cilj sustava je dati Vladi opću ocjenu povjerenja svakog pojedinog građanina.

‘Dobri’ građani koji su poslušali upute i besprijekorno se ponašali bit će nagrađeni na mnogo načina – primjerice tako što će im biti dopušteno putovati, koristiti javnu knjižnicu, iznajmiti bicikle ili posuditi novac i da će imati pravo da svoju djecu šalju u bolje škole, da dobiju bolju kvalitetu zdravstvene skrbi ili se prijaviti za (i dobiti) bolje poslove. Kupnjom zelenog povrća, razumne odjeće i pelena podići će se rejting građana. Kupite razumne radne cipele s dobrim potplatom i dugotrajnim potencijalom i vaša će ocjena rasti. Oni koji hvale Vladu vidjet će da im se rejting popravi. Oni koji prijave građane koji su kritizirali Vladu, ili bilo koji njezin dio, bit će nagrađeni za lojalnost državi. Ako darujete krv, obavljate dobrotvorne radove i redovito hvalite Vladu na društvenim mrežama, bit ćete nagrađeni.

‘Loši’ građani, koji su se na bilo koji način pokazali buntovni, prijevarni ili neposlušni, bit će kažnjeni prozivanjem i sramotom na internetu i drugdje te uskraćivanjem pristupa putovanjima, hotelima, restoranima, dobrim školama, dobrim bolnicama i dobre poslove. ‘Lošim’ građanima također se može zabraniti ulazak u trgovačke centre ili dućane s hranom te im stoga može biti uskraćen pristup hrani.

Što vas još čini ‘lošim’ građaninom?

Pa, kupnja čokolade, alkohola ili neozbiljne odjeće oštetit će vašu ocjenu kao i igranje igrica na internetu. Kupite cipele na visoku petu ili neprimjereno skupe tenisice i izgubit ćete bodove. Ako se vaš dom ne smatra energetski usklađenim, bit ćete kažnjeni.

Ako kineski građani napišu ili kažu nešto nepristojno o svojoj vladi, izgubit će bodove. Kažnjavaju se oni koji ne posjećuju svoje roditelje redovito, kao i šetači, oni koji puše u nepušačkim zonama i oni koji šetaju psa a da ga ne stavljaju na povodac. Državni službenici će ukloniti psa ako se njegovi ostaci hrane ne uklone. A bivšem vlasniku psa bit će zabranjeno imati drugu životinju na pet godina. Stariji građani mogu tužiti svoju djecu ako ih ne posjećuju redovito. Nerazvrstavanje osobnog otpada kako treba je grijeh kao i psovanje u javnosti. Špijuniranje vaših prijatelja, rodbine i susjeda bit će nagrađeno; tako, na primjer, prijavljivanje prijatelja, rodbine i susjeda zbog korištenja ružnoga jezika osvojit će vam poene za kolače. Svi internetski podaci (uključujući pretraživanja) koriste se za sastavljanje društvenih kreditnih rejtinga, a igrači koji varaju u online video igrama kažnjavaju se smanjenjem društvenog kreditnog rejtinga. Ako širite glasine internetom, bit ćete klasificirani kao loša osoba. Ako se vaše isprike za vaše prijestupe smatraju neiskrenim, bit ćete kažnjeni. Ako redovito radite PCR testove, bit ćete nagrađeni, ali ako propustite svoje termine za testiranje, izgubit ćete bodove. Ako imate cijepljenja koja vam je rečeno, bit ćete nagrađeni. Ali ako odlučite ne imati određeno cijepljenje, izgubit ćete bodove. Oni koji ne plate račune na vrijeme bit će kažnjeni, iako će se porezi i računi za komunalije plaćati automatski, a odgovarajući iznosi jednostavno se skidaju s računa građana. Ako na računu nema dovoljno novca, građanin će izgubiti još bodova. Oni koji su dužni iz bilo kojeg razloga završit će u silaznoj spirali.

Prije desetak godina napisao sam kolumnu u kineskim novinama velikog tiraža. Jedan tjedan sam napisao kolumnu u kojoj sam kritizirao cijepljenje. U roku od nekoliko sati nakon pojavljivanja kolumne primio sam bilješku od urednika da me otpušta iz novina. I u roku od nekoliko dana nakon toga primio sam e-mail od svog kineskog izdavača u kojem mi je rekao da više ne smiju prodavati moje knjige (od kojih su neke bile dugogodišnji bestseleri u Kini). Također mi je rečeno da ni oni ni bilo koji drugi izdavač u Kini neće smjeti objaviti nijednu moju knjigu.

Godine 2019. 23 milijuna ljudi u Kini bilo je na crnoj listi zbog putovanja vlakom ili zrakoplovom jer su imali nisku socijalnu kreditnu sposobnost. Mnogi učenici su bili spriječeni pohađati škole ili sveučilišta jer su njihovi roditelji imali slab uspjeh ili zato što je jedan roditelj bio na listi dužnika. Poslodavci mogu konzultirati crne liste prije zapošljavanja novih zaposlenika ili predaje naših ugovora – i ohrabruju se na to.

Porezni obveznici s visokim rejtingom brže obrađuju svoje porezne prijave. Osobe s niskim ocjenama moraju plaćati veće premije osiguranja.

Kada se netko nađe na crnoj listi u jednom dijelu zemlje, vjerojatno će biti na crnoj listi u drugim provincijama. A kad se netko nađe na crnoj listi, obično je potrebno između dvije do pet godina da bude uklonjen. Građani na crnim listama moraju dokazati da su promijenili način na koji su pogriješili.

U Kini sada svi žive u računalnoj igrici s bodovanjem. Građani koji svoj način života ne prilagode zahtjevima Vlade bit će strogo kažnjeni. Ako član obitelji ili partnera kineskog državljanina ima niske ocjene onda ih mora izbjegavati – ili će im se bodovni skor smanjiti. Razmislite o tome: sustav osigurava da prijatelji i rođaci pojedinaca koji se ponašaju na način koji država smatra neprihvatljivim gube bodove od svog kreditnog rejtinga.

Ukratko, oni koji rade kako im se kaže bit će nagrađeni, a oni koji ne poslušaju biti kažnjeni. I zapamtite, pojedinci koji se smatraju ‘lošim’ građanima bit će imenovani i osramoćeni na posterima, na televiziji i, naravno, na internetu.

Cilj svega je da se građani potaknu da se ponašaju na ‘prihvatljiv’ način i da će stoga biti stalno svjesni svog ponašanja – stalno svjesni da ako prelaze ulicu kada im nije dopušteno, ili parkiraju vozilo tamo gdje su ne smiju parkirati, izgubit će bodove na kreditnom rejtingu.

Kineski sustav socijalnih kredita (na kojem se temelje sustavi socijalnih kredita koji se uvode u ostatku svijeta) izgrađen je na mreži računala i zahtijeva od građana da sa sobom nose i koriste pametne telefone koji su opremljeni aplikacijama za povezivanje njih središnjoj birokraciji. Pametni televizori, računala, iPadi, mobiteli i tako dalje prikupljaju podatke bilježeći razgovore, pokrete i aktivnosti korisnika. Video igre koriste softver za prepoznavanje lica.

Začuđujuće je da velika većina dobro obrazovanih klasa ne vidi što se događa. Nisu svi oni zavjerenici, upleteni u prevaru, ali mnogi su zatvorili oči i uši pred istinom.

Pa, kakve sve to veze ima sa mnom, mogli biste se pitati. Kineski sustav sigurno neće utjecati na ostatak svijeta.

Pa, u rujnu 2020., kada se većina stanovništva još uvijek pitala je li se usudila otići u jednu otvorenu lokalnu trgovinu i kupiti konzervu graha, i pitajući se bi li bilo legalno kupiti i štrucu kruha, UK Vlada je objavila nešto pod nazivom ‘Dokazi i scenariji za globalne podatkovne sustave – budućnost podatkovnih sustava građana’.

Kineska je vlada do tada koristila svoj sustav socijalnih kredita kako bi dala prioritet svom nacionalnom gospodarstvu i preuzela kontrolu nad svojim građanima, a britanska vlada, ne želeći biti izostavljena, ali ne želeći zastrašiti stanovništvo koje je već sustavno i namjerno preplašen napola na smrt, obećao je da će ‘upregnuti podatke za poticanje rasta i produktivnosti, za poboljšanje javnih usluga i informirati novi val znanstvenih istraživanja’.

To je obećanje koje zvuči divno dok ga ponovno ne pročitate i ne razmislite što znači.

Slični sustavi onom koji sam opisao u Kini već su u akciji u drugim zemljama diljem svijeta.

Na primjer, Novozelanđani koji odu u Australiju imaju pravo tamo živjeti i raditi doživotno osim ako ne polože test ‘dobrog karaktera’ u kojem slučaju će biti deportirani. O testu dobrog karaktera odlučuje isključivo dužnosnik. Postoji i socijalni program ‘ParentsNext’ koji osigurava isplate samohranim majkama, ali da bi se kvalificirala za novac, samohrana majka mora pokazati da je poduzela određene aktivnosti sa svojom djecom – poput posjeta narodnoj knjižnici ili pohađanja satova plivanja.

U talijanskoj Bologni vlasti su uvele ‘pametni novčanik građana’. Vlasnici dobivaju digitalne bodove za trošenje ili korištenje za dobivanje popusta za dobro ponašanje (kao što je entuzijastično recikliranje).

Dok su vlade na Zapadu nedavno izjavile svoju oduševljenu potporu Ukrajini, Ukrajina je tiho objavila da je prva zemlja koja je implementirala Great Reset Svjetskog ekonomskog foruma postavljanjem aplikacije za socijalni kredit koja kombinira univerzalni temeljni dohodak, digitalni identifikacijski dokument i putovnicu za cjepivo u jedna aplikacija.

U Francuskoj je, u roku od dva dana nakon ponovnog izbora, predsjednik Macron uveo jamstvo digitalnog identiteta kako bi građani Francuske mogli imati digitalnu osobnu iskaznicu u skladu s europskim paketom digitalnog identiteta EU-a. Putovnica za cjepivo rodila je digitalni ID i to, povezano s digitalnim valutama koje proizvode središnje banke, daje zavjerenicima potpunu kontrolu.

U Kanadi vlada ima novu savjetodavnu skupinu za provođenje cenzure i reguliranje onoga što smatraju štetnim sadržajem. Vlada je sebi dala isključivu ovlast odlučivanja što je dezinformacija, a što se može smatrati teorijom zavjere. U Quebecu je uveden poseban porez za one koji su bili dovoljno mudri da ne dobiju ubod Covid-19.

U Beču u Austriji, gdje su ne-ubodeni bili podvrgnuti posebnim mjerama zatvaranja i gdje je postojao pritisak na ‘bez uboda, bez posla’ svakom građaninu bit će ponuđena aplikacija koja će nagraditi dobro ponašanje s ‘Bečkim tokenima’. Nije bilo službene obavijesti o tome što predstavlja ‘dobro’ ponašanje, a što ‘loše’ ponašanje, ali će aplikacija sigurno prepoznati ponašanje svakog pojedinca na putovanju – bilo da putuje pješice, biciklom ili javnim prijevozom. Shemu financira Europsko istraživačko vijeće (koje ima veze sa Svjetskim ekonomskim forumom). Plan je pretvoriti Beč u pametan grad s podacima koji će zamijeniti novac kao gradsku valutu. Cilj je da ubuduće sve odluke donosi umjetna inteligencija kako ne bi bilo potrebe za izborima. Drugim riječima, podaci o ponašanju zamijenit će demokraciju.

U Njemačkoj građani imaju SCHUFA rezultat koji je neophodan za kupnju ili najam kuće ili primanje robe na kredit. SCHUFA sustav prati cjelokupnu kreditnu povijest svakog građanina. Tvrdilo se da će netko tko živi u siromašnom području, ili ima susjede s lošim rezultatom, otkriti da je njegov rezultat snižen. Bodovi se također mogu sniziti ako rođaci imaju loše rezultate.

U Rusiji je 2018. godine Moscow Times izvijestio da će do 2025. četiri od pet Rusa dobiti ‘putu osobnog razvoja – digitalnu datoteku koja će sadržavati sva postignuća u životu osobe – ‘promašaje, pogreške, veliki projekti’ . Cilj je digitalizirati rusko gospodarstvo i uvesti digitalne tehnologije diljem zemlje.

U Zimbabveu ‘ljudi koji prodaju informacije koje vlada smatra lažnim prijeti do 20 godina zatvora, pozamašne novčane kazne ili oboje.’

U Tajlandu je Vlada upozorila da bi se ‘svatko tko se šali na račun virusa mogao suočiti s do pet godina zatvora’.

U Nizozemskoj, nizozemska banka povezuje potrošačke navike s njihovim emisijama CO2.

Danska je razvila digitalnu putovnicu covid-19 kako bi danski državljani mogli slobodno putovati svijetom. Posljedica je da oni bez putovnice ne mogu slobodno putovati svijetom.

U Irskoj je Vlada izjavila da će država ‘ograničiti pravo na privatno vlasništvo tamo gdje je to potrebno za osiguranje općeg dobra’.

Iran je uveo digitalno ocjenjivanje hrane na temelju biometrijskih ID-ova.

U Walesu će odabrani građani dobiti nacionalnu prosječnu plaću. Bit će im dopušteno zadržati novac (vjeruje se da je oko 20.000 funti godišnje) povrh svega što zarade. Ali ako ne žele raditi nikakav posao ne moraju. Ovo je apsurdno velikodušna verzija univerzalnog osnovnog dohotka.

Indija ima program poznat kao ‘Aadhaar’ što znači da svaki stanovnik ima 12-znamenkasti broj. Svaki pojedinac ima pohranjene svoje otiske prstiju i skeniranje šarenice. Sustav je uveden radi provjere prava na programe socijalne skrbi, ali se koristi u svrhe provođenja zakona.

Američko ministarstvo domovinske sigurnosti otvoreno je izjavilo da su takozvani teoretičari zavjere i svi koji sumnjaju u ono što Vlada kaže o covidu “ekstremisti”.

Istraživači Međunarodnog monetarnog fonda pozvali su da se povijest pretraživanja interneta veže uz kreditne rezultate.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, Vlada (koja je medijima dala milijune funti novca poreznih obveznika za širenje laži u svoje ime) ima ‘jedinicu za poticanje’ (službeno poznatu kao Tim psihologa za uvid u ponašanje) koja postoji da stvara strah i sramiti i promovirati grupno razmišljanje. Vladini savjetnici redovito su se zalagali za više terora i straha. Vijeća sada upozoravaju vlasnike kuća da ‘neuspjeh u registraciji (za glasanje) može imati negativan utjecaj na vašu kreditnu ocjenu’. Okvir povjerenja za digitalni identitet i stavove Ujedinjenog Kraljevstva, dio nacionalnog pokretanja digitalnog ID-a, omogućio je građanima da dokažu svoj osobni dokument digitalnim metodama umjesto da se moraju oslanjati na tradicionalne fizičke dokumente. U kolovozu 2021., Vlada Ujedinjenog Kraljevstva objavila je da će nova aplikacija pratiti kupovne navike i poticati zdravu prehranu. Kupnja u supermarketima bit će ocjenjivana novim softverom, a građani će biti nagrađeni ako kupe zdravu hranu i kažnjeni ako kupe hranu koja se smatra lošom za njih. Banka Engleske uvodi kriptovalutu koja se može kontrolirati tako da njome ne možete kupiti ‘loše’ stvari.

Također u Velikoj Britaniji, velika banka pod nazivom Santander, učinila je gotovo nemogućim bankarstvo putem interneta bez korištenja mobilnog telefona. Onima koji su se žalili, bilo zato što nemaju mobitel ili su imali loš signal, rečeno je da posjete poslovnicu. Ali, naravno, većina poslovnica bila je zatvorena.

Vladina odjela, uključujući HMRC, uvela su đavolski komplicirane sustave provjere koje je mnogima nemoguće koristiti. Sve je to dio plana vezanja građana u sofisticirani program digitalne identifikacije.

Život za ‘dobre građane’ bit će kao život u SSSR-u i Kini. Bit će to kao život u komunističkoj državi. Bit će to kao život u divovskom zarobljeničkom logoru. ‘Dobri’ građani koji rade ono što im se kaže imat će pravo kupiti jeftinu hranu, iznajmiti jeftine stanove, jeftino ljetovati i dobiti posao uz lagani posao. Imat će pravo na besplatno školovanje za svoju djecu i besplatnu medicinsku skrb. ‘Dobri’ građani će dobiti sigurnost i utočište u zamjenu za njihovu slobodu, njihovu neovisnost i slobodnu volju.

U sada već ozloglašenim riječima vezanim uz Klausa Schwaba i Svjetski ekonomski forum, ‘dobri’ građani neće posjedovati ništa i bit će sretni.

Planovi za Veliko resetiranje uvelike su uznapredovali – a principi društvenog kredita dotiču svaki aspekt naših života.

Za sada kažu da je sve to dobrovoljno, naravno.

Obećavaju da nećete biti kažnjeni ako ne učinite ništa loše.

Prvi problem je što je teško definirati nečinjenje ništa loše.

Drugi problem je što neki ljudi ove sheme ne bi smatrali potpuno dobrovoljnim. Upravo se zbog digitalizacije zatvaraju poslovnice banaka i usluge liječnika opće prakse. Kakva je potreba za bankama ili prostorima ordinacije kada se sve može obaviti online, preko nekakvog stalno nadziranog računala?

Osnovni problem s društvenim kreditom je što se više ne bavimo običnom procjenom što je ispravno, a što pogrešno. (Pri čemu je dobrota u pravu, a ubojstvo ili krađa pogrešna.) Govorimo o ‘dobrom’ i ‘lošem’ o kojima proizvoljno odlučuju birokrati koji će, na primjer, tvrditi da su ljudi koji svoje smeće sortiraju na zadovoljavajući način ‘dobri’, dok ljudi čiji vještine recikliranja se ne smatraju adekvatnima ‘loše’.

Svijet društvenog kredita se nalazi apsolutno posvuda; nametljiviji je i teže ga je ukloniti od svilene biljke.

Ako živite u kući koja je veća nego što vam je potrebno, bit ćete smanjeni i porezi će vam porasti. Ako imate slobodne sobe, bit ćete kažnjeni. Ako obavite koristan posao i date novac u dobrotvorne svrhe, dobit ćete dodatne bodove. Ako kritizirate Vladu, izgubit ćete bodove.

Kad ste daleko od kuće, nadležni će, naravno, cijelo vrijeme znati gdje se nalazite.

Doista, ako se ponašate loše, nećete smjeti otići daleko od kuće. Ako niste poštovali sve zdravstvene propise, nećete smjeti putovati javnim prijevozom, letjeti bilo gdje ili otići u inozemstvo.

Ako vaš društveni kreditni rejting padne, nećete moći posuditi novac, kupiti kuću ili rezervirati pristojnu sobu u hotelu.

Ako vam ocjena padne predaleko, nećete smjeti otići u bolnicu, a ako slučajno uđete, zalupit će vam obavijest o neoživljavanju oko vrata prije nego što možete reći ‘za što je to?’

Dobit ćete bonus bodove ako živite u malom, modernom, loše građenom stanu s tankim zidovima i apsolutno bez privatnosti, ali ćete te bodove izgubiti ako držite kućnog ljubimca ili se žalite na apsolutno bilo što.

Ako previše trošite na odjeću ili obuću, rejting će vam pasti, a ušteda novca označit će vas kao krivca za nešto ili drugo i nećete moći unajmiti automobil, dobiti unapređenje na poslu, koristiti teretanu ili uvedite svoju djecu u pristojnu školu.

Ako imate puno problema i nepristojni prema vlastima, otkrit ćete da će vam se brzine interneta usporiti i ako imate vlastiti posao i razgovarate s vijećničkim dužnosnicima, nećete dobiti nikakvu pomoć oko problema s planiranjem ili moći dobiti bilo kakve službene državne ugovore.

Ako se ne odijevate prikladno dok ste u javnosti ili vas uoče kako prelazite cestu kada su svjetla usmjerena protiv vas, bit ćete fotografirani i vaša slika prikazana na internetu. Ako se posvađate sa susjedom onda će vaše slike biti postavljene na reklamni pano u blizini vašeg doma i bit ćete posramljeni. Ako kasnite s porezima, bit ćete označeni za redovite revizije, vaše poslovanje će se pregledavati jednom tjedno i vaša će se slika pojaviti na ploči za sramotu na internetu. I bit će vam nemoguće dobiti licence, dozvole i zajmove koji bi vam mogli zatrebati.

Posljednjih godina postalo je nužno da gotovo svi imaju licencu prije nego što mu se dopusti da dobije posao. Taksisti i dentalni higijeničari trebaju dozvole. U nekim zemljama čak i frizeri, frizeri i kozmetičari moraju kupiti dozvolu. Jedini ljudi koji ne moraju imati licence (ili bilo kakvu obuku) su političari. I oni su jedini ljudi koji ih stvarno trebaju. Zahtijevanje da radnici kupe dozvolu čini ih ranjivim. Država koja izdaje licencu može je lako oduzeti ako imatelj licence ima nizak društveni kreditni rejting. U restoranima će kamere proučavati vaše ponašanje i prehrambene navike te količinu hrane koju ostavljate na tanjuru – što će vjerojatno oštetiti vaš društveni kreditni rejting.

Donašice, šuljanje, policajci i državni službenici koji su previše usklađeni s pravilima ocjenjivat će vas za svaki grijeh počinjenja ili propusta.

Do sada vjerojatno mislite da ovo izmišljam i volio bih da jesam, ali nisam. Ne govorimo o dalekoj budućnosti. Govorimo o stvarima koje se događaju sada ili će se dogoditi u vrlo bliskoj budućnosti.

Nedostatak točnog broja djece, prekomjerna težina i posjedovanje zemlje rezultirat će gubitkom socijalnih kreditnih bodova (osim ako posjedujete vrlo velik dio zemlje). U Velikoj Britaniji Ured za nacionalnu statistiku već je tvrdio da će žene bez djece biti teret državi jer se neće imati tko brinuti o njima. Tako će i oni biti kažnjeni.

Kronična bolest, mentalna bolest, starost i invaliditet će izgubiti bodove kao i uhićenje (nije važno hoćete li biti proglašeni krivim ili ne).

Preveliki ugljični otisak, srednja klasa ili postavljanje previše pitanja rezultirat će gubitkom bodova, kao i previše zaštitnički nastrojeni prema svojoj obitelji.

Izgubit ćete društvene kreditne bodove ako nanesete neku ‘ozljedu identitetu’, kažete nešto zbog čega se netko osjeća neugodno o tome tko je, odakle je ili kako izgleda – ili ne kažete nešto zbog čega se osjeća dobro .

Ako pokažete bilo kakvu mikroagresiju, pokažete bijelu privilegiju ili raspirujete mržnju, bit ćete kažnjeni. Ako se ponašate prijeteći ili zlostavljajući ili vrijeđajući, bit ćete u nevolji, kao i ako drugoj osobi komunicirate prijeteći uvredljivi ili uvredljivi materijal ili ako se druga osoba boji da biste joj mogli prijetiti ili joj se ne svidjeti. U Ujedinjenom Kraljevstvu je već kazneno izvođenje psa u šetnju bez povoda ako netko tko vas vidi kaže da mu je bilo neugodno zbog prisutnosti vašeg psa ili da ga je uzbunila njegova prisutnost. (Detalji na drugom mjestu na ovoj web stranici.)

Vaša namjera će biti nebitna. Podnositelj pritužbe samo mora reći da je bio povrijeđen ili uplašen ili uplašen.

Scenaristi, glumci ili filmski ili scenski redatelji bit će ranjivi ako bilo tko smatra bilo koji njihov materijal uvredljivim.

Vjerojatno mislite da se sada stvarno šalim. No policija u nekim područjima sada definira zločin ili incident kao ‘mržnju’ na temelju percepcije žrtve (a ne namjere počinitelja). I naravno, policija i političari ohrabruju građane da cinkare one koji krše zakone.

Možete upasti u ozbiljne probleme zbog puštanja glasne glazbe ili drveća u svom vrtu. Drveće se smatra lošim jer može ometati komunikaciju i nema nikakvu praktičnu svrhu (iako nam je prije godinu ili dvije rečeno da su neophodna za spašavanje polarnih medvjeda). Možete upasti u ozbiljne probleme s hranjenjem ptica u vlastitom vrtu ako se netko protivi.

Jedenje u javnom prijevozu, propuštanje liječničkog termina, parkiranje na krivom mjestu, propuštanje razgovora za posao i šetnja će izgubiti bodove i otežati vam život.

Ako mislite da sam poludio, trebali biste znati da su stručnjaci za kibernetičku sigurnost otkrili da je 32% odraslih između 25 i 34 godine u 21 zemlji (ukupno 10.000 pojedinaca) već imalo poteškoća s dobivanjem hipoteke ili zajma zbog aktivnosti na društvenim mrežama .

Prilično zastrašujuća anketa pokazala je da je dvije trećine pojedinaca spremno podijeliti informacije o sebi ili drugima kako bi dobili popust pri kupnji, dok je polovica spremna to učiniti ako im to pomogne da preskoče redove u zračnim lukama. Svaki drugi pojedinac kaže da je sretan što će Vlada nadzirati svačije ponašanje na društvenim mrežama ako to znači čuvati sigurnost javnosti.

Naravno, bit će nemoguće saznati koliki je vaš društveni kreditni rezultat, kako se točno sastavljaju rezultati ili ispraviti bilo kakvu pogrešku. I rezultati će se mijenjati u stvarnom vremenu. Dakle, možete se pridružiti redu misleći da imate pravo unajmiti automobil ili se ukrcati na vlak i otkriti, kada dođete na početak reda, da se vaša ocjena promijenila i da ne možete učiniti nijednu od tih stvari.

Vlade, velike tvrtke i lokalne vlasti već prikupljaju informacije o vama putem kamera za prepoznavanje lica, DNK testova uzetih s PCR testova, biometrijskih studija u zračnim lukama, dronova, nadzornih zrakoplova i društvenih mreža. Ovo je tehnokratska država u punom poletu. Korištenje glupog imena ili avatara na društvenim mrežama neće vam pružiti apsolutno nikakvu zaštitu. Oni točno znaju tko je zapravo smrdljiva Weymouthova smrdljiva stopala i znaju ime, adresu i unutarnju mjeru nogu bumfluffa iz Colorada.

Možete zaboraviti na privatnost, slobodu ili prava.

Ako jedna osoba u obitelji prekrši zakon, cijela obitelj će biti kažnjena.

Aktivno sudjelovanje u vjerskoj ceremoniji rezultirat će kaznom. Možete, na primjer, biti poslani u centar za obrazovanje i obuku gdje zatvorenici proučavaju političku propagandu.

Svaki put kada date informacije na mreži, oni pohranjuju informacije o vama, vašim stavovima, vašoj osobnosti i tako dalje. Do sada oko 4,5 milijardi ljudi diljem svijeta koristi internet, a većina ima račune na društvenim mrežama.

I postoji, istina, toliko mnogo načina na koje vaš društveni kreditni rezultat može negativno utjecati.

Sve je to poznato kao društveni inženjering. To je nešto što političari pokušavaju učiniti dugi niz godina jer, kada to radi, što i radi, daje im potpunu kontrolu nad stanovništvom. Više se ne treba brinuti zbog protivljenja ili kritike.

U Kini građani koji čine ‘dobre’ stvari za državu i svoju zajednicu nagrađeni su tako što će njihove fotografije i imena biti na lokalnom zidu. Upravo to se sjećam da sam vidio u Istočnoj Njemačkoj 1970-ih. A tada su se ljudi natjecali jedni s drugima kako bi ugodili Državi i izborili mjesto na zidu.

Ako želite znati u kakvom ćete društvu vi i vaša djeca živjeti, pogledajte sada Kinu – gdje se stalno prati ono što ljudi rade, govore i misle.

Brzo se krećemo u distopijsku, digitalnu diktaturu.

Dobro ponašanje bit će nagrađeno, a loše kažnjeno. Ali tko definira što je dobro, a što loše?

Geotracking je sada nova normala. Vaši financijski dosijei kombinirani su s vašim kaznenim dosijeom, akademskim dosijeom, zdravstvenim kartonom i obrascima kupovine. Paze na vrstu prijatelja koje imate, videe koje gledate, ljude s kojima izlazite, vjenčate se ili upoznajete.

Ovo je Big Brother na brzini

U Hrabrom novom svijetu, oni s niskim kreditnim rezultatom neće se moći pomaknuti ni inča.

Ljudi koji govore o korupciji ili dovode u pitanje propagandu bit će kažnjeni. Ako budu kažnjeni onda će im kazna biti veća jer se na njih gleda kao na loše ljude.

I već se sve događa.

Računalne igre nas obučavaju za našu budućnost.

Upamtite, u Kini sam potpuno zabranjen jer sam napisao kolumnu za kineske novine koja je sadržavala činjenično točne informacije o cijepljenju. Kolona se smatrala neprihvatljivom. Moje knjige na kineskom odmah su uklonjene iz prodaje.

Ostavljam vam sljedeću činjenicu.

U Kini postoje javni toaleti koji vas ne puštaju unutra, a da prije toga ne provjerite lice i ne identificirate vas. Tek kada budete odobreni, uređaj će izdati malu količinu papira za pranje koja vam je dopuštena.

Dvije plahte ako si dobra osoba. Jedan ako niste.

Možda se sada smiješ.

Ali provjerite smijete li se još za dvanaest mjeseci.

Vodimo najveći rat u povijesti. Ako želite saznati više o tome što se događa, što vam točno znači društveni kredit, kako će vam promijeniti život i što možete učiniti, pogledajte moju novu knjigu pod nazivom ‘Social Credit: Nightmare on Your Street.’ Sve je tu i mogao sam vam dati samo detalj u ovom videu. U okviru ispod nalazi se poveznica na knjigu.

Svi mi možemo puno učiniti.

Morate reći svima da znate što se događa. Podijeli video. Bojkotirati neprijatelja. Pripremite se za još nestašica. Ne preuzimajte aplikacije. Uvijek plaćajte gotovinom. I podijelite ovaj video dok se gumb za slanje ne istroši.

Ima nade: nikada ne podcjenjujte moć male skupine promišljenih, predanih građana da promijene svijet. Doista, to je jedino što je ikada bilo.

Hvala ti što gledaš starca u stolici.

Pretplatite se na moj kanal na Brand New Tubeu i širite moje videozapise o drugim platformama kao što je Bitchute. Hvala, kao i uvijek, Muhammadu Buttu i BNT-u.

Izvor: https://vernoncoleman.org


 


 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.