Znanstvenik izjavio kako “Ne imati implantat će biti takav hendikep, da u osnovi nećemo imati izbor”

mikročip mikročipiranje 5G umjetna inteligencija

Kako svijet sve više tehnološki napreduje, tako se javlja i sve više inicijativa koje zadiru u naša osnovna ljudska prava. Čini se da smo na putu da postanemo društvo bez novca u obliku u kakvom postoji danas i, bez bankomat i ostalih kartica. Samo se sjetite se kada naše kreditne i debitne kartice nisu imale čip, morali smo se potpisati za kupnju, pa, dobile su čip, a sljedeći korak bi mogao biti čip unutar našeg tijela, koji bi trebao zamijeniti sve kartice kao i novac.

U stvari, mikročipovi i više nisu neka novost, već su odavno na tržištu. Američka tvrtka zvana Applied Digital Solutions (ADS) razvila je čip otprilike veličine zrna riže, a već ga je odobrila za distribuciju i primjenu američka Uprava za hranu i lijekove. (izvor)

Ne tako davno, direktorica DARPA-e i Google Executive (sada Facebook izvršna direktorica), Regina Dugan, promovirala je ideju o mikročipiranju ljudi. Isječak možete pogledati ovdje.

Zapitajte se, što ako to postane uvjet za autentifikaciju i identifikaciju? Da biste podigli novac ili otišli u trgovinu, dobili pristup zdravstvenoj njezi, podacima o socijalnom osiguranju ili putovnici. Bi li to učinili?

Primjerice, prošle godine je tvrtka iz Wisconsina održala ‘čip party’ kako bi mikročipirala svoje radnike, kako Chicago Tribune piše:

“Ukratko, svi su zaposlenici dobili u ruku implantat koji će im omogućiti otvaranje vrata, prijavljivanje na računala ili kupovinu hrane jednostavnim pokretom ruke.”

41 od 85 radnika trgovine Three Square, također poznate kao 32M, složilo se da se dobrovoljno mikročipiraju tijekom “čip partya” u sjedištu tvrtke u River Fallsu. “

Sljedeći primjer bila bi švedska tehnološka firma Epicener. Preko 100 njihovih zaposlenika prihvatilo je da im se ugradi mikročip unutar ruke, što im omogućava otvaranje vrata i učinkovitiju uporabu elektroničkih uređaja.

Iako se tvrdi da su podaci u tim mikročipovima šifrirani i ne koriste GPS (ne zaboravimo da se trenutno radi na implementaciji 5G i interneta stvari, dakle tehnologiji za praćenje), tko zaista zna je li to istina. Uz svo curenja informacija preko Edwarda Snowdena, a sada i vijesti o Facebooku i koliko su se uvukli u privatne živote svojih korisnika pohranjujući podatke, je li to nešto čemu zaista možemo vjerovati? Ono što je zabrinjavajuće je to što se krećemo prema normi, jer tehnologiju polako koristi i razvija sve više zemalja širom svijeta.

Zapravo, sve je započelo prije mnogo godina, čipiranjem kućnih ljubimaca.

Izvanredni profesor sociologije na Sveučilištu Wisconsin-Milwaukee, Noelle Chesley, izjavio je da mnogi od onih koji su na rubu razvoja tih tehnologija „vjeruju da ćemo tu vrstu tehnologije spojiti – povezati s našim tijelima.“

Znanstvenik kibernetike, dr. Mark Gasson sa Sveučilišta u Readingu u Britaniji, izjavio je za Sydney Morning Herald,

“To ima potencijal promijeniti samu suštinu onoga što znači biti čovjek. Danas u društvu nije moguće komunicirati na bilo koji smisleni način, bez korištenje mobilnog telefona. Mislim da će implantati za ljude ići u tom smjeru. Ne imati implantat će biti takav hendikep, da u osnovi nećete imati izbor. “

kina digitalna diktatura

Postoji li ovdje zavjera?

Mikročipiranje je oduvijek privlačilo pažnju kao dio skrivenog plana za kontrolu i oduzimanje ljudskih prava. Okosnica ideologije američke vladajuće elite dugo je bio neoliberalizam i neokonzervativizam, država koju je dobro opisao George Orwell u svojoj knjizi “1984.”

Nedavno se masovni nadzor nad globalnim stanovništvom smatrao pukom zavjerom, ali to više nije. A čini se da se razlozi za opravdavanje tih radnji temelje na lažnim premisama.

1984.-ta Georgea Orwella je klasična knjiga koja prikazuje populaciju kojom vlada politički režim koji progoni individualizam i neovisno kritičko mišljenje kao “misaoni zločin” koji mora provoditi “misaona policija”. Ova stranka prije svega traži vlast i putem propagandističkog Ministarstva istine, predstavljajući ljudima svoju verziju istine. Zvuči poznato?

U posljednjih nekoliko godina, pojavilo se toliko informacija koje su u potpunoj suprotnosti s mainstream retorikom. Izborna prijevara, kako je to očito dokazao WikiLeaks, jedan je primjer, a terorizam pod lažnom zastavom, s obzirom da je 11. rujna savršen primjer, je drugi.

Izvor: https://www.collective-evolution.com

Sve objave sa web sajta “Transformacija Svijesti” dozvoljeno je kopirati,  raspačavati, objavljivati na drugim web stranicam i blogovima kao i društvenim mrežama.

Informacija, znanje iliti istina nema vlasnika ili vlasništvo, ona je sama bit – ono što Jest i, kao takva ne može biti posjedovana. 


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.

Tagged