Kako su obavezne maske utjecale na suzbijanje virusa u Hrvatskoj?

maske korona
 

Kada su uvodili obavezu nošenja maski, govorili su da će to pomoći u suzbijanju širenja zaraze koronavirusom. Novinari su 100% sigurni da maske štite od zaraze. U tom smislu, mjera obaveze nošenja maski u trgovinama i javnom prijevozu bi bila opravdana.

Naravno, bila bi opravdana KAD bi rezultirala suzbijanju širenja virusa. Ona je na snazi sada već dulje od mjesec dana. Kakvi su rezultati?

PIŠE: MARIO NAKIĆ

Izvor: liberal.hr

Obavezno nošenje maski je uvedeno 25. lipnja za javni prijevoz, a 14. srpnja za trgovine. Na taj način država je prebacila teret represije na autoprijevoznike i vlasnike trgovina. Ako ne nosite masku u autobusu ili u trgovini, vi nećete biti kažnjeni. Ali ako vas vidi državni inspektor, kaznit će vlasnika autobusa ili trgovine. Na taj je način država podmuklo dovela privatnike u neugodnu poziciju da moraju provoditi represivne mjere nad svojim kupcima, da ih moraju tjerati iz svojih prostora zato što ne poštuju neku mjeru stožera čija je ustavnost upitna.

Ali sve to bi bilo izdržljivo i razumljivo kad bi ta represivna mjera urodila plodom, odnosno suzbila ili barem smanjila raširenost zaraze. To se očito nije dogodilo. Upravo suprotno, nakon uvođenja mjere obaveznog nošenja zaštitnih maski na licu, zaraza koronavirusom u Hrvatskoj dostiže rekordne razine, u što se lako možete uvjeriti ako otvorite bilo koji hrvatski mainstream portal.

Postavit ću pitanje koje se nekako nameće samo od sebe: čemu onda služi ta mjera?

Cijeli tekst pročitajte na liberal.hr

Evo što kaže znanost o imunološkom sustavu i mjerama zatvaranja, distanciranja i nošenja maski

Da li su nedavne mjere zatvaranja, distanciranja i nošenja rukavica i maski uzrok trenutnog porasta oboljelih?Evo što kaže znanost o imunološkom sustavu i mjerama zatvaranja, distanciranja i nošenja maskiDr. Dan Erickson Dr. Artin Massihi

Objavljuje 2012 Transformacija Svijesti u Nedjelja, 12. srpnja 2020.
David Icke o posljedicama mjera distanciranja i nošenja maski na dječju psihu

David Icke o posljedicama mjera distanciranja i nošenja maski u školama na dječju psihu

Objavljuje 2012 Transformacija Svijesti u Nedjelja, 9. kolovoza 2020.

 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.