U vrijeme sveopće laži govoriti istinu revolucionaran je čin

 

“Dok ne postanete svjesni svoje snage, nećete se pobuniti, a sve dok se ne pobunite nećete biti svjesni svoje snage. To je problem.”


Nakon više od godine dana medijske i političke cenzure te blaćenja neistomišljenika kojeg bi se posramila i Sjeverna Koreja, zbog izgovrene sirove istine i dostupnih podataka, a vezanih uz korona cijepljenje, dekan Krešimir Pavelić je smijenjen.

Na što me ono to podsjeća, aaa na najcrnije dane komunizma i jednoumlja, kada se zbog izgovorenog mišljenja išlo u zatvor, a od kojeg nas je, kao, “HDZ” spasio?

Kaže jedan citat da je “Istina koja nije izrečena u pravo vrijeme gora od laži. ” Na svu sreću sada već nažalost bivši dekan Pavelić odlučio se za istinu, istinu koja će nadamo se pokrenuti revoluciju u znanstvenim krugovima, jer ovaj čin je dokaz slabosti i ranjivosti, a ne moći ovog na lažima satkanog korumpiranog sustava.

U nastavku možete pogledati javno obraćanje/upozorenje dekana Krešimira Pavelića zbog kojega je smijenjen

Važno je ne ostati živ već ostati čovjek.

Orwell

“Opasno je biti u pravu kada je vlast u krivu.”

“Što se više društvo udalji od istine, to će više mrziti one koji je izgovaraju.”


prof. dr. sc. Krešimir Pavelić

Krešimir Pavelić rođen je 19. srpnja 1952. godine u Slavonskom Brodu. Znanstveni je savjetnik i redovni profesor u trajnom zvanju. Osnivač je i dugogodišnji pročelnik Odjela za molekularnu medicinu Instituta “Ruđer Bošković” te osnivač i pročelnik Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Obnašao je funkciju generalnog tajnika međuvladine organizacije European Molecular Biology Conference (2008-2013) čiji je bio i potpredsjednik (2004-2008). Redoviti je član European Academy for Sciences and Arts, Redoviti član European Molecular Biology Organization (EMBO akademije). Dopisni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 1992. te redovni član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. Član je upravnog vijeća European Molecular Biology Laboratory (EMBL) a obnašao je i funkciju člana stalnog odbora European Medical Research Council, Europske znanstvene zaklade. Obnašao je dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća za znanost Republike Hrvatske i člana Saborskog odbora za državne nagrade za znanost te predsjednika Odbora za državne nagrade iz prirodnih znanosti RH. Obnašao je i funkciju eksperta za molekularnu medicinu pri parlamentarnim raspravama Europskog parlamenta na inicijativu Transradikalne stranke. Završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1975. godine, magistrirao 1977. a doktorirao 1979. Znanstveni savjetnik postao je 1985. a redovni profesor na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu 1990. godine. U nekoliko navrata boravio je na specijalizaciji ili kao profesor u SAD i Njemačkoj (Roswell Park Memorial Institute, Buffalo, New York, Institut für Physiologische Chemie, Krankenhaus Eppendorf, Hamburg, College of Medicine, Cincinnati, Ohio Mayo Clinic, Rochester, Minnesota). Do sada je objavio 300 znanstvenih radova u uglednim međunarodnim časopisima. Sudjelovao je na preko 200 međunarodnih znanstvenih skupova kao pozvani ili plenarni predavač. Vodio je brojne domaće i međunarodne znanstvene projekte. Odgojio je stručnjake od kojih su neki sada direktori medicinskih iI/ili znanstvenih ustanova. Vodio je preko 50 doktorata i magisterija. Nagrađivan je dvjema nagradama Rektora Sveučilišta u Zagrebu (1973. i 1974.), nagradom Drage Perovića (1973), federalnom nagradom za mlade znanstvenike ispod 30 godina starosti (1978) te nagradom “Vuk Vrhovac”(1980). Godine 1993. dobio je nagradu Yamagiwa-Yoshida koju dodjeljuje International Union Against Cancer, 1997. Nagradu Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, a 1998. godine nagrađen je Godišnjom državnom nagradom za znanost. Dobitnik je Fulbrightove stipendije vlade SAD Najveće međunarodno priznanje za svoj znanstveni rad dobio je postavši redovni član EMBO godine 2002. najjače svjetske akademije znanosti o životu koja broji oko 60 nobelovaca. Dao je značajan doprinos problematici prirode transformiranih stanica te razvoja novih prolijekova i medicinskih sredstava.

Za više podataka: https://mfpu.unipu.hr/mfpu/kresimir.pavelicIzbori u znanstvena zvanjaZnanstveni savjetnik, područje Biomedicina i zdravstvo, Institut “Ruđer Bošković”, Zagreb, ožujak, 1985.Viši znanstveni suradnik, područje Biomedicina i zdravstvo, Institut “Ruđer Bošković”, Zagreb, listopad, 1981.Znanstveni suradnik, područje Biomedicina i zdravstvo, nstitut “Ruđer Bošković”, Zagreb, travanj, 1980.Doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta U Zagrebu s radom “Kombinirana kemoterapija i imunoterapija miševa s malignim tumorima”, 1979.Magistrirao pri Centru za poslijediplomski studij Sveučilišta u Zagrebu s radom “Efekt imunosupresije na rast tumora u miševa”, 1977.Doktor medicine, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, srpanj 1975.Nastavna zvanja- Redoviti profesor u trajnom zvanju, Sveučilišta u Rijeci, 2012.- Redoviti profesor Sveučilišta u Zagrebu, 1990.Članstva u akademijama- Redoviti član European Academy for Sciences and Arts, 2018.- Redovni član EMBO (European Molecular Biology Organization), 2002.- Redovni član Hrvatske akademije medicinskih znanosti, prosinac, 1994Dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, lipanj, 1992.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=eCQVSn14AF4


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.