Intro

Informacije objavljene na ovom portalu potencijalno mogu promijeniti Vaš život, stoga ako niste spremni staviti po strani sve što mislite da znadete i ostaviti mogućnost da ste možda čitav život bili sustavno zavaravani i lagani, onda ovaj portal nije za Vas. Ne očekujemo da pasivno prihvatite sve što pročitate, ali Vas potičemo da obratite pažnju na ove informacije radi Vas samih.

Hrana doo HRANA d.d. je dokumentarni film koji objašnjava kako se kontrolira tržište hrane i na koji način velike kompanije direktno utječu na naše zdravlje. Mali proizvođači hrane diljem svijeta se uništavaju kako bi krupni kapital zagospodario vitalnom granom ljudskog opstanka, HRANOM.

Dokumentarni film “Hrana d.d.” upoznaje nas s postepenom centralizacijom industrije hrane i s premještanjem kompletne proizvodnje iz ruku seljaka u ruke nekolicine ogromnih industrijskih kompanija, kojima je briga o vašem zdravlju posljednja stvar na svijetu, što je i cilj. Film prikazuje plansko uništavanje sela, kako bi se izvori hrane preselili u ruke  i pod kontrolu centara moći koji će vas potom hraniti, kada žele, kako žele i čime žele. Što će se sve nalaziti u vašoj hrani i kako će ona biti uzgajana, kao i tko će dobiti hranu a tko ne, odlučit će elita. Film razotkriva prehrambenu industriju, izlažući podatke sakrivene od prosječnog konzumenta, a sve uz pristanak vlade. Razotkriva šokantnu istinu o tome kako se proizvodi naša hrana, koja je cijena zdravlja i baca sasvim novo svjetlo na globalnu prehrambenu industriju.

Svima nam je jasno da velike korporacije upravljaju proizvodnjom (a ne uzgojem!) hrane, jer njihovi logotipi i reklame nasrću na nas svakodnevno. No nevjerojatno je koliko mi u biti pojma nemamo što se događa iza zavjese, prije nego što se ti upakirani sastojci pojave pred nama. A kad se ta zavjesa razgrne, suočavamo se s beskrupuloznim zloupotrebama ljudi, životinja, kemije i biotehnologije koje nas ostavljaju u nevjerici i šoku. Na to se nadovezuju stravični uvjeti rada uz minimalne nadnice i bez sindikalne zaštite radnika. Usto, naravno, ide i devastacija okoliša te iscrpljivanja prirodnih resursa bez razmišljanja o posljedicama. Ukupni rezultat dovodi do toga da je povrće skuplje od hamburgera, o zdravoj prehrani se ne može niti razmišljati tako da zdravstvo dobiva svoj dio utega u vidu bolesti koje proizlaze od konzumacije nekvalitetnih i zdravstveno upitnih proizvoda.
Što u konačnici zapravo jedemo i zašto sve veći broj ljudi oboljeva od teških bolesti? Ovaj angažirani film nastoji dati odgovore na ova i brojna druga pitanja.
.

Poljoprivredne regulatorne agencije direktno su kontrolirane od onih istih korporacija koje bi trebale kontrolirati, skupa s vladinim službenicima i sucima koji bukvalno mijenjaju položaje od vlade i agencija do korporacija i natrag.

Izvor: pozadinastvarnosti.blogspot.hr

Vezano: http://2012-transformacijasvijesti.com/category/zdravlje-i-prehrana

Previous postSjediti na guzici nadajući se da će sve samo od sebe nestati više nije opcija. Nikada nije ni bila. Next postUgasi TV uključi mozak - Revolucija bez revolucije