DJECA I MOBITELI – Znate li što je digitalna demencija?”Dijelovi mozga atrofiraju, djeca ne mogu čitati ni računati, svaka generacija je sve gora…” PROVJERENO

digitalna demencija

 

 

Provjereno novetv – utjecaj mobitela na djecu.

Dok se kod nas priča o uvođenju tableta u škole, u zapadnim zemljama se izbacuju iz škola zbog zabrinjavajućih rezultata! Pametni telefoni zapravo oduzimaju pamet! Znanstvenici progovaraju o štetnim posljedicama na mozak. Ozbiljno smanjenje kognitivnih sposobnosti, smanjenje koncentracije, u konačnici: digitalna demencija!

Izvor: youtube

Najistaknutiji simptom demencije su teškoće u pamćenju, posebno nedavnih događaja. Drugi simptomi su loša prosudba – osoba ima teškoća u razumijevanju osobnih situacija, planiranju ili odlučivanju, osobe gube vlastite standarde i kontrolu nad porivima, sposobnost apstraktnog mišljenja opada, uobičajene su emocionalne smetnje, uključujući i preslabi afekt i povremene emocionalne ispade. (wikipedija)

U filmu “Matrix” agent Smith (Umjetnu inteligencija) je u vezi porobljavanja ljudi od “mašina”  izjavio: “Onog trenutka kada smo počeli misliti umjesto vas, postali smo superiorniji od vas.”

 

Za što su takozvane pametne tehnologije dizajnirane, nego li da misle i pamte umjesto nas?

Cilj je da tehnologija toliko smanji intelektualnu sposobnost čovjeka, da čovjek više ne može živjeti bez pomoći tehnologije.

VEZANI POSTOVI:

TEHNOLOGIJA NAS ZAGLUPLJUJE – Možda ćemo imati pametne gradove, automobile, zamrzivače, hladnjake i mobitele, ali ćemo imati i zaglupljene ljude

Virtualni autizam – opasnost za djecu (Nexus – Svjetlost)

 

Sve objave sa web sajta “Transformacija Svijesti” dozvoljeno je kopirati,  raspačavati, objavljivati na drugim web stranicam i blogovima kao i društvenim mrežama.

 

Informacija, znanje iliti istina nema vlasnika ili vlasništvo, ona je sama bit – ono što Jest i, kao takva ne može biti posjedovana. 

 

 


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.