“Vrlo snažan dokaz o tumorima:” Zabrinuti senator poziva federalne vlasti, traži odgovore o vezi između 5G i raka

Richard Blumenthal 5G

.

Novi 5G bežični internet obećava veće brzine i bolju povezanost za korisnike, ali je li zdravstveno siguran?

Prema riječima senatora iz Connecticuta, još uvijek ne znamo.

5G donosi “nepoznate i neistražene” zdravstvene rizike, upozorava senator

Ponavljajući riječi dr. Joela Moskowitza, poznatog stručnjaka za javno zdravstvo sa Sveučilišta u Berkeleyu, koji je 5G tehnologiju milimetarskih valova nazvao “masivnim zdravstvenim eksperimentom”, senator iz Connecticuta, Richard Blumenthal pozvao je Federalnu komisiju za komunikacije (FCC) da osigura i zajamči sigurnost milijuna Amerikanaca.

Pravi učinci 5G-a su “nepoznati” i “nedovoljno istraženi”, rekao je senator na konferenciji za novinare koju se može vidjeti u cijelosti u nastavku.

“To je nedopustivo zanemarivanja i ignoriranje od strane Federalne komisije za komunikacije”, dodao je.

Senator Blumenthal, koji je nedavno pozvao i na stvaranje nove agencije za hranu, koja bi zamijenila korumpiranu FDA, već je dugo vremena usmjeren na zdravlje, i on ne vjeruje da FCC slijedi odgovarajuće znanstvene metode i protokole o sigurnosti kada je u pitanju 5G, što dokazuje i govor predsjednika FCC-a, Toma Wheelera.

“Da bismo došli do zaključka o zdravlju i sigurnosti ove nove tehnologije, potrebne su nam činjenice”, kazao je. “Trebamo dokaze.”

Dokazi o rizicima od raka 5G još nisu dostupni zbog nedostatka istraživanja, ali manje frekvencije koje emitira 2G i 3G  već su povezane s rakom u studiji o štakorima vrijednoj 30 milijuna dolara.

Istraživanje koje je trajalo deset godina, a objavljeno je 1. studenoga, za Blumenthala je znak za crveni alarm.

U prilog tome ide i presuda talijanskog suda kao i znanstveni dokazi da zračenje mobitela izaziva stres i promjene DNK.

Postojeći sigurnosni standardi za bazne stanice temelje se na zastarjeloj tehnologiji iz 1996., napominje senator Blumenthal. Ako su te “slabije” tehnologije sposobne za takvo nešto, kakav će učinak tek imati nove 5G bazne stanice na ljude i životinje, za koje se planira da budu raspoređene na svakih 100 metara?

Očekuje se da će gotovo 20 milijuna baznih 5G stanica biti instalirano samo diljem SAD-a do 2026. Ako su podaci o sigurnosti tako tanki kako senator Blumenthal i znanstvenici vjeruju da jesu, ljudi i životinje podjednako će postati dio ovog masivnoga zdravstvenog eksperimenta, prenosi althealthworks.com

“Ne želim minimizirati  napredak koji bi mogao internet učiniti bržim i možda pouzdanim”, rekao je Blumenthal na konferenciji za novinare, raspravljajući o pismu koje je napisao FCC-u.

– Ali uz koju cijenu je pitanje. I sve što tražim od FCC-a je da radi svoj posao i proučava opasnosti po zdravlje. “

Kako se suprotstaviti uvođenju 5G na vašem području

Jedan kalifornijski grad već je uspio zaustaviti izgradnju 5G baznih stanica koristeći strategije poput onih ispod.

1. Tražite na uvid dozvole za postavljanje “baznih stanica” u vašem gradu, županiji ili općini.

2. Obrazujte svoju lokalnu zajednicu o rizicima po zdravlje, printajte i lijepite letke i plakate, šaljite mailove i dijelite postove putem društvenih mreža.

3. Podijelite važne novinske članke o 5G sigurnosnim rizicima sa lokalnim vlastima – Mnogi lokalni dužnosnici nisu svjesni rizika.

4. Protestiranje u blizini baznih stanica  učinkovit je način podizanja svijesti.

.


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.