PRESUDA TALIJANSKOG SUDA: Mobiteli izazivaju tumor mozga

mobitel zračenje frekvencija rak

.

Talijanski sud  presudio da je Roberto Romeo dobio tumor na mozgu zbog korištenja službenog mobitela te odredio da će zbog toga dobivati mjesečnu naknadu od tvrtke za koju radi.

Prisjetimo se, još 2010. godine u Bresci je prvi put u svijetu sudski utvrđeno da je dugotrajna uporaba bežičnog telefona odnosno mobitela uzrok tumora, odnosno karcinoma. (jutarnji)

Romeo je dobio mobitel od Telecoma Italije i svakodnevno ga koristio po tri sata tijekom 15 godina. Tijekom vremena dobio je dobroćudni tumor i izgubio sluh na jedno uho.

Sud u sjevernotalijanskom gradu Ivreu odlučio je da mu Telecom mora plaćati godišnju naknadu u iznosu od 7000 eura. Romeovi odvjetnici kažu kako je na presudu vjerojatno utjecalo to što sud nije prihvaćao studije o korištenju mobitela koje su financirale telekomunikacijske tvrtke kao dokaz.

„Sat vremena korištenja mobitela na dan smatra se intenzivnim, a ja sam išao debelo preko toga. Nisam protiv mobitela, ali trebalo bi voditi više računa o sigurnosti“, rekao je Romeo, koji nije tužio Telecom Italia, već državnu tvrtku za socijalno osiguranje u kojoj još uvijek radi.

Njegov odvjetnik kaže kako bi se mogle uvesti sigurnosne mjere poput ograničavanja vremena upotrebe mobitela i korištenja slušalica koje smanjuju količinu zračenja.

Agencija za zaštitu potrošača Codacon već je najavila kako će na temelju Romeova slučaja tražiti da na mobitelima u Italiji budu sigurnosna upozorenja poput onih na duhanskim proizvodima te da agencije za zdravstveno i socijalno osiguranje prepoznaju i korištenje mobitela kao zdravstveni rizik, prenosi portal 100posto.hr

5G – Tornjevi smrti

Znanstvenici širom svijeta upozoravaju da bežično zračenje može izazvati (i izaziva) rak, neurološke probleme, poremećaje imunog sustava te štetu kod reproduktivnog sustava. Nova 5G tehnologija koristi ultra visoke frekvencije ultra visokog intenziteta, od 24 GHz do 90 GHz, za razliku od trenutne tehnologije koja koristi frekvencije od 1 GHz do 4 GHz – 90 GHz su 90 milijardi elektromagnetnih valova u sekundi koji pogađaju vaše tijelo!

Objavljuje 2012 Transformacija Svijesti u Nedjelja, 24. lipnja 2018.

.


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg
medija i bez obzira na granice.