Hrana je zdravlje: Istina o farmaceutskoj i prehrambenoj industriji

hrana je zdravlje Šokantan film koji otkriva koliko malo značaja dajemo hrani, a koliko je ona značajna za naše zdravlje. Stotine milijardi se troše na istraživanja lijekova koji nisu efikasni i ne liječe ljude. Film otkriva najjeftiniji i najdelotvorniji lijek koji je svima dostupan, hranu.

Hrana koju svakodnevno konzumiramo služi ne samo da apunimo želudac ili da zadovoljimo jezik. Od samog početka svoga postojanja čovječanstvo koristi hranu kao  lijek. Mnoge drevne medicinske tradicije govore o tome da izbor, kombiniranje i pripremanje namirnica direktno utječe na naše zdravlje.

Ironično je kako u modernom društvu nešto toliko važno kao pravilna prehrana, postaje zanemareno. U ime udobnosti ili zbog užurbanog ritma života biramo mikrovalne pećnice, brzu hranu, instant lijekove i jedenje „na brzak“, iako  hrana igra najvažniju ulogu u očuvanju dobrog zdravlja i zbog toga se smatra lijekom.

Neka tvoja hrana bude tvoj lijek i neka tvoj lijek bude tvoja hrana.
– Hipokrat

.

.

Vezani postovi:

Sunčeva Hrana – Dvije Godine Kasnije

Prošle su dvije i pol godine otkako sam prestao jesti kuhanu i pečenu hranu i zamijenio ju prirodnom, sirovom hranom koja se sastoji isključivo od voća, povrća, sjemenki i orašastih plodova. Kao takvu, najbolje ju opisuje izraz sunčeva hrana, jer to je ono što ona u svojoj suštini jest – hrana nastala međudjelovanjem energije Sunca i Zemlje, za razliku od nekih drugih namirnica koje se također nazivaju “sirovima”, stoga ću u daljnjem tekstu koristiti taj naziv. Opširnije…

 

Sirova hrana – siguran put prema zdravlju i dugovječnosti

Sve dok nije otkrio vatru, čovjek je zajedno s ostalim životinjskim carstvom slijedio razvojni put jedeći prirodnu, sirovu hranu. Međutim, nakon otkrića vatre ljudi su, bez mnogo razmišljanja, počeli stavljati prirodnu hranu na vatru uništavajući njezine bitne sastojke, upropaštavajući je, da bi nakon toga njome hranili svoja tijela. Odatle su kao izravna posljedica nastale sve bolesti koje danas muče čovječanstvo.

Opširnije…

 

 

 

Comments are closed.