Laminine – Prirodni dodatak prehrani koji pomaže vašem tijelu da se vrati u stanje prirodne ravnoteže

„Mi smo građeni od aminokiselina ( proteina), minerala, vitamina, oligoelemenata..  Kada dođe do poremećaja u optimalnoj koncentarciji tih normalno prisutnih hranjivih tvari u našem tijelu, dolazi do poremećaja u radu naših orgama, sintezi patoloških kemijskih spojeva  što dovodi do ubrzanog starenja, bolesti i na kraju do prerane smrti…“.. dr.Linus Pauling, dobitnik dvije Nobelove nagrade.                                                           

Laminine

Savršeno zdravlje nije nemoguće pronaći. U stvari, to je bliže nego što mislite.  Laminine je  prirodni  dodatak prehrani  koji  pomaže vašem tijelu da se vrati u stanje prirodne ravnoteže i normalizira funkcije svih organa. Laminine je prirodni najsavršeniji  oblik hrane i savršena kombinacija koja  daje zdrav i dugovječan život.  Aminokiseline od kojih  se grade  peptidni lanci kojima se izgrađuje  i svakodnevno  obnavlja naše tijelo  su nezamjenjive  za sve  funkcije našeg organizma, od mentalnih gdje aminokiseline sudjeluju u sintezi nootropika, do fizičkih gdje sudjeluju u obnovi tkiva…
Naše tijelo ima vlastiti  mehanizam  za oporavak  i regeneraciju  oštećenih tkiva  Taj  mehanizam radi osobito dobro dok smo mladi. No kako ulazimo u stariju dob, dakle već od 25-te godine, zbog načina života, osobiti načina prehrane i fizičke  ( ne )aktivnosti, on sve više i više slabi. Laminine sa svojim jedinstvenim sastavom upravo aktivira naš organizam  kao u doba mladosti..

 Povijest Laminine

1929. god. Kanadski liječnik Dr John Ralston Davidson je prvi istraživao kako se mogu iskoristiti hranjive tvari ekstrahirane iz oplođenog ptičjeg jajeta za liječenje raznih poremećaja i bolesti pa čak i raka. Dr. Davidson  je umro 1943. god. i tada je njegovo istraživanje zaustavljeno.

50 godina kasnije dr Bjonde Eskeland  nastavlja dalje sa istraživanjima. Izumio je ekstrakciju i sušenje posebnom tehnikom zamrzavanja. Istraživači su shvatili da oplođeno ptičje jaje sadrži puno više od visokokvalitetnih proteina. Počeli su sa vađenjem hranjivih tvari devetog dana nakon oplodnje. Lako je shvatiti zašto taj ekstrakt sadrži toliko visokokvalitetnih hranjivih tvari. Devetog dana nakon oplodnje jaje mora sadržavati sve što je potrebno za održanje života i rasta pilića. Zato su tu vitamini, proteini, minerali, faktori rasta i biološki faktori obrane. I sve se to nalazi u Laminine uz dodatak mješavine esencijalnih aminokiselina   iz morskih algi ( koje su najsavrsenija hrana za nas ).

Jedan od najvažnijih sastojaka Laminine je faktor rasta Fibroblasta(FGF)

U oplođenom ptičjem jajetu pronađen je faktor rasta fibroblasta koji ubrzava zacjeljivanje tkiva i poboljšava stanično zdravlje. Kombinacija faktora rasta fibroblasta, aminokiselina i vitamina u Laminine daje iznenađujuće zdrastvene učinke.  Ova zaštićena mješavina u Laminine poznata je kao OPT9.   Svaka Laminine kapsula sadrži 620 miligrama OPT9(kombinaciju esencijalnih aminokiselina, oligopeptida i glikopeptida).   Sve ove hranjive tvari i mikroelementi mogu se naći u oplođenom ptičjem jajetu.  Osim OPT9  Laminine je dodatno obogaćen dodatkom vrlo korisnih biljaka i morskih nutrijenata.

Kliničke studije pokazuju da faktor rasta fibroblasta djeluje pozitivno na staničnoj razini pomlađujući tijelo i pomažući mu da popravi štete.

Laminine potiče rast i popravak stanica u našem tijelu koncentrirajući se u dijelovima tijela koji su oštećeni. Jednostavno rečeno FGF ide tamo gdje je to najpotrebnije!

Laminine – povoljni učinci na zdravlje

Laminine se oslanja na moć kvalitetnih sastojaka pronađenih u oplođenom ptičjem jajetu te u biljnim i morskim proteinima. On sadrži 22  ( esencijalnih i neesencijalnih ) aminokiselina, minerale, vitamine i tzv faktor rasta fibroblasta (FGF).

Moćna kombinacija sastojaka povećava potencijal Laminine i daje zapažene rezultate nakon, samo, 48 sati. Većina ljudi, nakon što su počeli uzimati Laminine, iskusili su bolje raspoloženje, poboljšanu probavu, poboljšan vid i bolje funkcioniranje eliminacijskih organa.

Istraživanja potvrđuju da Laminine djeluje učinkovito kod:

  • Održavanja normalne (zdrave) razine kortizola prilikom stresa što dovodi do umjerenosti u odgovoru na stres
  • Regulacije proizvodnje serotonina
  • Poboljšanja kvalitete sna
  • Zategnutije kože zbog poboljšane proizvodnje kolagena
  • Poboljšanja izdržljivosti i daje više energije kod najtežih bolesti
  • Povećava libido
  • Poboljšava tonus mišića, čvrstoću kostiju i vezivnog tkiva
  • Poboljšava funkciju mozga, fokus i memoriju
  • Emocionalne ravnoteže
  • Općeg osjećaja ugode

Prema istraživanjima koje je proveo tim dr Alex Martin, Laminine može smanjiti proizvodnju kortizola za gotovo 50%. To je jedan od ključeva za postizanje emocionalne ravnoteže i obrane od kroničnog stresa.

FGF u Laminine usmjerava aminokiseline i peptide onim dijelovima tijela i stanicama kojima je to najpotrebnije. On igra vitalnu ulogu u međustaničnoj komunikaciji. Stanicama daje naputke što da učine s tim hranjivim tvarima i kako da ih pravilno koriste. FGF ima još jednu važnu ulogu- njeguje matične stanice tijela.

Proto-embrionalni ekstrakt (PESE)

To je još jedna ključna komponenta Laminine. On je vrlo balansirana aminokiselina i faktor rasta. Taj je ekstrakt odgovoran za pravilan razvoj pilića. FGF i PESE se nalaze unutar jaja i to u najvećoj koncentraciji devetog dana nakon oplodnje. Zbog toga ekstrakcija u to doba daje optimalne količine svih esencijalnih hranjivih tvari i kemikalija.

Aminokiseline i druge hranjive tvari sadržane u ptičjem jajetu su građevni blokovi života. FGF je odgovoran za pravilno korištenje ovih građevnih blokova. Isti faktor rasta je otkriven u ljudskoj posteljici.

Postojanje FGF otkriveno je u sedamdesetim godinama prošlog stoljeće. U kasnim 1980-tim vode se opsežne studije koje dovode do saznanja da FGF igra ključnu ulogu u razvoju svakog embrija, uključujući i čovjeka. Nakon što rane faze razvoju embrija budu dovršene, FGF posve nestaje iz ljudskog tijela.

Istraživanja pokazuju da FGF igra vitalnu ulogu u razvoju krvnih žila. Krvožilni sustav pomaže distribuciju hranjivih tvari do svih dijelova tijela, uključujući i mozak. FGF utječe i na rast neurita (to su dijelovi neurona koji primaju i šalju informacije). Prisutnost FGF omogućuje bržu apsorpciju hranjivih tvari. To je razlog zašto je embrionalni rast tako brz.

Mnogi timovi znanstvenika pokušali su shvatiti kako FGF može utjecati na organizam odrasle osobe. FGF sudjeluje u procesima koji zaustavljaju propadanje stanica i dovode do prirodnog oporavka. Matične stanice mogu nadomjestiti stanice tkiva koje je oštećeno pa tako i neurone, što čini FGF važnim faktorom u liječenju neuroloških bolesti. Uz FGF dodani su i biljni proteini u Laminine, a oni sadrže niz vrlo važnih aminokiselina koje igraju važnu ulogu u ljudskom zdravlju. Oni su izolirani posebnim postupkom koji poboljšava apsorpciju. Laminine je izvrstan izvor glutaminske kiseline koja je neophodna za pravilan rad ljudskog mozga. Lizin, koji se također nalazi u Laminine, kontrolira proizvodnju serotonina, a arginin je potreban za formiranje hormona rasta. Svi oni zajedno poboljšavaju aktivnost mozga, raspoloženje i pomažu u borbi protiv kroničnog stresa.

U Laminine je dodan posebno ekstrahiran morski protein (Marine protein). Glicin poboljšava funkciju mozga. Taj neurotransmiter kontrolira razinu glutamata koji poboljšava pamćenje. Osim glicina i glutamata Laminine sadrži i leucin i izoleucin koji stimuliraju djelovanje gornjeg mozga. A taj dio mozga je odgovoran za bolji fokus i višu razinu budnosti. Postoje izvješća o ljudima oboljelima od Alzheimerove bolesti koji su doživjeli pozitivne rezultate nakon uzimanja Laminine.

U Laminine se nalazi i cistein koji je prekursor glutationa snažnog antioksidanta koji štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala. Slobodni radikali mogu imati štetne učinke na staničnim membranama kao i na DNK. Mnogi toksini mogu dovesti do nakupljanja slobodnih radikala u organizmu. Prema istraživanjima, slobodni radikali dovode do preranog starenja i niza zdravstvenih problema, uključujući i rak. Cistein štiti stanice od svih toksina. Ovaj snažan antioksidant također sudjeluje u razgradnji sluzi što može biti korisno  za osobe koje pate od respiratornih bolesti i infekcija kao što su bronhitis i KOPB. Pušači će neutralizirati neke toksine koje unose sa Laminine. Studije pokazuju da kada se uzima duže vrijeme cistein neutralizira negativne učinke toksina i teških metala.

Laminine ima i anti-aging učinke. Za to je prvenstveno odgovoran glicin koji poboljšava učinke glutationa .

Glutation je neesencijalna aminokiselina, ali je izuzetno važan jer je snažan prirodni antioksidant.  Smatra se majkom svih antioksidanata.  Glutation predstavlja glavni obrambeni mehanizam tijela, čisti ga od otrova, teških metala, posebno žive. Regenerira stanice i cijeli organizam, usporava starenje i štiti od svih poremećaja i bolesti. Glutation se sastoji od glicina, cisteina i glutaminske kiseline.   Kako starimo nivo glutationa u tijelu opada te ga treba nadoknađivati. Laminine je bogat izvor i glicina i cisteina.

 L-cistein je aminokiselina koja je odgovorna za zdrav rast kose i noktiju. Zahvaljujući njegovom djelovanju kosa postaje jaka i lijepa.

Glicin gradi kolagen koji daje koži elastičnost i mladost.

Tijelu su kvalitetne aminokiseline neophodno potrebne za nekoliko važnih procesa i funkcija. Kao prvo aminokiseline su građevni blokovi proteina koji grade tkiva.  Laminine je super hrana upravo zbog jedinstvene kombinacije aminokiselina koju sadrži.

Fitnes treneri, bodybuilderi, sportaši,  svi oni imaju velike koristi od Laminine. Postižu bolje rezultate i imaju veću snagu i izdržljivost. Aminokiseline koje sadrži Laminine podižu razinu energije i izdržljivost sportaša što daje veću sposobnost za dovršetak naporne vježbe, a djeluje i na motivaciju.

Protein je sastavni dio svake stanice i tkiva u ljudskom tijelu.  Kosa i nokti su uglavnom sastavljeni od bjelančevina.  Popravak oštećenog tkiva ovisi o dostupnosti proteina.  Proteini su neophodni za proizvodnju enzima i hormona u ljudskom tijelu. Prehrana bogata proteinima održava mišiće u dobrom stanju,a i od vitalnog je značaja za zdravlje kostiju.

Protein je građen od više peptida, a peptidi su građeni od aminokiselina. Laminine je odličan izvor peptida i aminokiselina. Ove molekule su građevni blokovi života i imaju regulatornu ulogu u raznim vitalnim procesima. U njihovoj odsutnosti tijelo je nesposobno za borbu protiv štetnih utjecaja i ne može se, ili se vrlo teško može samo obnavljati.

Izvor: drroso.com

Kako kupiti Laminine?
Laminine – dodatak prehrani proizvodi tvrtka Lifepharm iz SAD-a. Prodaje se preko online distributora diljem svijeta. U Republici Hrvatskoj proizvode Lifepharm-a možete kupiti preko web stranice: mylifepharm.com klikom na “Join now” (pridruži se)
Ako ima netko zainteresiran za LAMININE slobodno me može kontaktirati putem poruke ili facebooka pa ću mu detaljno objasniti  kako ga može kupiti (naručiti).

Laminine Testimonial ( svjeodčanstvo poznatog glumca kojem je Laminine pomogo riješiti problem s aneurizmom i moždanim udarom …)| Kevin Sorbo | Brain Aneurysm & Stroke Recovery.

Na you tube naći ćete i mnoga druga svjedočanstva…

https://www.youtube.com/watch?v=bm8myXQwxXk

https://www.youtube.com/watch?v=UfaUAglRzfg

https://www.youtube.com/watch?v=2hl9gI0nqCI

https://www.youtube.com/watch?v=9g0ha8GvC0M