Moja sirova avantura

Sirova avanturaZapočela je otprilike prije 2 godine, naravno ne odmah već polaganim otkrivanjem informacija koje su me dovele do današnjeg uspjeha. Cijeli život sam bio pretili, s hrpom zdravstvenih problema, u djetinjstvu sam prebolio laringitis, kasnije upalu pluća a najveći problemi su došli upravo pred par godina za vrijeme studija u Zadru. Imao sam 103 kilograma, hemoroide,  kroničnu konstipaciju, bolove u koljenu, ramenu i morao sam spavati s prstom na jednom oku zbog jakih bolova u lijevoj strani glave.Tada nisam ni znao što su vlakna, njihov potrebiti utjecaj na detoksikaciju i ostale dobrobiti najzdravije prehrane.

Jedina stvar za kojom žalim jest što za ovu prehranu nisam saznao deset godina ranije, ne bih se nikada razbolio i prolazio ovu katarzu koju sam morao proći da bih stigao do ovog gdje sam sad. Vrativši se kući, išao sam od doktora do doktora, od pregleda do pregleda sve u nadi da će mi pomoći. Potrošio sam stotine ako ne i tisuće eura na sve te floskule.

Ali odjednom, jedan dan sasvim slučajno došao sam do rješenja. Bio sam kod jednog prijatelja blizu Rijeke, večerali smo i u prostoriju je ušla jedna njihova prijateljica koja je išla nešto miksati. Kako sam po prirodi znatiželjan, upitao sam ju što radi. Rekla mi je da je pronašla neke knjige o miksanju i sirovoj prehrani od koje se čovjek preporodi ako ju dosljedno i predano slijedi. Dala mi je link na internetu na kojem sam pronašao oko tridesetak knjiga od raznoraznih sirovojelskih autora poput Normana W.Walkera, Victorie Boutenko i ostalih. Pročitavši 7 knjižica džepnog izdanja Normana Walkera shvatio sam da je to to i da je to najzdraviji put i tako sam krenuo. Prvo su se kilogrami jako sporo topili, ali kada sam također slučajno naišao na dvije knjige: Postom do zdravlja-Arnoled Ehret i Želiš li biti zdrav? Zaboravi kuhanje-Helmut Wandmaker kilogrami  su otišli dolje brzinom munje.

U manje od 3 mjeseca 25 kilograma. Bol u lijevoj strani glave je nastala nakon dvije serije posta od po sedam dana. Osam godina mi po tom pitanju nije bilo pomoći, kao što sam prije naveo prošavši cijelu hrpu doktora. Nakon dva tjedna posta sam mogao spavati bez prsta na oku i nikakve bolove više nisam osjećao. Zašto ovo posebno naglašavam? Jer je vaš organizam vaš najbolji liječnik, bolji od bilo kojeg doktora koji će vam samo prepisati sintetsku kemikaliju i potisnuti simptome.

Sledivši upute iz knjige Helmuta Wandmakera nakon posta sam prešao na tu prehranu i nikada u životu se nisam bolje osjećao. Spavam puno manje, imam idealnu težinu, sačuvao sam staru sliku koju kome god pokažem nitko ne vjeruje da sam to ja, bolovi  u koljenu su s vremenom prestali, u ramenu također, prestao sam pušiti nakon 11 godina, jednostavno više ne ide nakon detoksikacije.

Rekli su mi da se više nikada neću moći sportom baviti aktivno zbog uništene patele (najčešći naziv za malu kost sa prednje strane koljena) i ozlijeđenog ramena, nakon pola godine takve prehrane radim i najzahtjevnije vježbe na Street Workoutu bez ikakvih bolova, a ako se i ozlijedim puno brže zacjeljujem nego ikada prije. Jedni razlog što nisam na potpuno jednakoj razini kao i moji kolege vježbači jest taj što ja treniram samo 4 mjeseci, a oni godinu i 4 mjeseci, ali brzo ih stižem. Za razliku od njih treniram 6 puta tjedno, dok oni najviše treniraju 4-5 puta. Tada sam vjerovao da mi je potrebna potpuna bjelančevina (više o tome u drugom članku).

U početku je bilo jako teško i svi su mislili da je to samo faza, ali shvativši da je to najzdravija prehrana na svijetu, odlučio sam ostati na njoj do kraja života.

O samoj prehrani i zašto je najzdravija na svijetu više u drugom članku, a ovaj zaključujem sljedećom rečenicom:

Ako u jednoj ruci imate ljekovitu hranu bez sluzi kao što je jabuka ili banana i koja liječi, čisti i hrani naše stanice enormnom količinom visoko kvalitetnom nutrijentima a u drugoj hranu kao npr. Snickers ili „piletinu“ koja truje organizam, stvara sluz i gnoj, koju biste odabrali. Ja više ne dvojim 🙂

Pozdravljam Vas do slijedećeg susreta!

Filip Baričević, urednik Sporta na sirovom na Sirovahrana.hr

Izvor: sirovahrana.hr

.

Comments are closed.