ŠTETNOST CIJEPLJENJA DJECE – (2) Autizam i cijepljenje – Postoji li veza?

cjepiva 6Poslovni ‘mogul’ Donald Trump izabrao je obilježavanje Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu kako bi jasno pokazao svoje čvrsto uvjerenje o povezanosti spektra autisničnih poremećaja sa cijepljenjima. „Mi nikada prije nismo imali nešto slično ovome danas. Ovo danas – to je prava epidemija. Broj se povećavao posljednjih deset godina. Povećao se i posljednje dvije godine. Ma znate, kada tako maleno dijete koje jedva teži 5,4 kg odnesete u ordinaciju liječnika koji djetetu ubrizga tako veliku količinu cjepiva odjednom… Jeste li ikada vidjeli tu dozu cjepiva? To je strašno… mislim na dozu.

 

Izvor: hrvatski-fokus.hr

Marija Kuhar, dr. vet. med.

Ja osobno poznajem ljude čija djeca su bila odličnog zdravlja, a nakon cijepljenja ova djeca više nisu bila ista… više nisu bila zdrava“. Donald Trump je naglasio kako njemu nisu potrebne nikakve informacije o provedenim „studijama“ koje navodno dokazuju sigurnost i učinkovitost cjepiva, jer on osobno vjeruje onome što vidi vlastitim očima – a to je da djeca nakon cijepljenja obolijevaju. Stoga poručuje: „Ljudi, ne budite kao ovce. Gledajte… i razmišljajte o onome što vidite!“

hrvatski-fokus.hr

Dr. Leonard Horowitz nije slučajno stvorio novu „kovanicu“ poznatu kao „holokaust cjepivom“. Naime, šestogodišnje dijete u SAD-u ukupno je do ove dobi bilo izloženo 17 cjepivima, primilo 36 injekcija s 50 doza antigena! Slučajno ili ne, epidemija autizma započela je 1989. – dakle, istodobno kada i novi program, odnosno plan cijepljenja. A od 2012. taj broj će se još dodatno povećati. Autizam je bio rijedak još 1980-ih godina, a prema procjenama tada je na 10.000 djece svega šestero bilo autistično. Već krajem 2009. stručnjaci objavljuju zabrinjavajući podatak: u razdoblju od 1990. do 2009. stopa autizma povećana je za nevjerojatnih 1000 posto. Tek sada su mnogi počeli zabrinuto vrtjeti glavama i zbunjeno pitati: „Što se to događa? Koji je uzrok?“ Potrebno je naglasiti da su mnogi stručnjaci već ranije upozoravali o mogućoj vezi između cjepiva i autizma. Svake godine suočeni smo sa sve većim i većim brojem djece kod kojih su dijagnosticirani autizam i poteškoće u učenju. U posljednjih deset godina Velika Britanija je suočena s katastrofalnom epidemijom autizma – bilježi porast od čak 1500 posto.

Općenito, kod djece u SAD-u na 100 djece registrirano je jedno dijete s autizmom. U Kaliforniji jedno dijete od njih 150 ima autizam – samo u razdoblju 2001./2002. zabilježen je porast autizma za 54 posto. No, u nekim područjima stopa autizma je još veća, na svakih 50 djece dolazi jedno autistično dijete!

Stručnjaci Međunarodnoga medicinskog vijeća o cijepljenju proveli su jedno istraživanje u zajednici Amiša koji svoju djecu u pravilu ne cijepe! Djeca u zajednici Amiša izvrsnog su zdravlja: od 19.500 djece samo kod četvero je registriran autizam. No, ističe se kako je od ovih četvero autistične djece jedno dijete bilo izloženo visokoj dozi žive iz elektrane. Preostala tri djeteta bila su cijepljena, s napomenom da je jedno dijete posvojila obitelj iz zajednice Amiša (dijete nije bilo iz zajednice Amiša). U zajednici Amiša iz sjeveroistočnog područja države Ohio registrirano je jedno autistično dijete na 10.000 djece, dok u zajednici Amiša sjevernog područja države Illinois kod 35.000 djece nije registrirano ni jedno dijete s autizmom.

Prema procjenama europske međunarodne organizacije „Autism-Europe aisbl,“ u Europskoj uniji trenutačno je registrirano oko 3,3 milijuna ljudi s autizmom. Ova europska organizacija bori se za unaprjeđenje prava osoba s autizmom kao i za prava njihovih obitelji s namjerom poboljšanja kvalitete njihovog života. Autistične osobe trebaju posebno i prilagođeno obrazovanje, vježbe za stjecanje vještina, kao i posebne psihološke, medicinske i dentalne usluge. Sada se već nazire problem zbrinjavanja autističnih osoba starije životne dobi, jer u većini europskih država ne postoje institucije za njihov smještaj.

 

Cjepivo slabi imunološki sustav

U Hrvatskoj je prema objavljenim podatcima (29. 3. 2012.) registrirano 8000 autistične djece, a isto toliko ih je navodno registrirano i 2009. Točan broj autistične djece i odralih osoba u Hrvatskoj vjerojatno nije poznat, jer se autizam još uvijek teško prepoznaje i dijagnosticira, naročito u manjim lokalnim zajednicama. U razdoblju od samo 24 godine, broj od nekoliko cjepiva povećao se ukupno na čak 50, a uskoro će doći i nova cjepiva. Budući se zdravlje naše djece sve više i više pogoršava, suočeni smo s pravom zdravstvenom krizom, pa se stoga sve više liječnika, pedijatara i roditelja s pravom pita: „koji je pravi učinak svih cjepiva“?

Učinak cjepiva na imunološki sustav djece najvjerojatnije nije dobar i neškodljiv, jer istodobno imamo pojavu sve većeg broja djece s astmom, alergijama, autizmom, autoimunim bolestima, dijabetesom, gojaznošću, određenim kancerogenim bolestima, a na kraju ovog podužeg popisa nalazi se – rastuća epidemija poremećaja u razvoju! Stručnjacima je poznato da navedene zdravstvene probleme i poremećaje mogu uzrokovati i antibiotici, teški metali, kemikalije, osobito kemikalije iz elektronske industrije itd. No, poznata je i činjenica da se u mnogim cjepivima nalazi jedna tvar, točnije kemijski spoj imenom „timerosal“ koji ima ulogu konzervansa u cjepivu, a u čijem sastavu je živa, koja je poznata kao vrlo štetna tvar za organizam, a osobito za živčani sustav!

Navodno postoje cjepiva bez timerosala, pa se savjetuju roditelji i druge odrasle osobe da zahtijevaju cjepivo bez timerosala. Potreban je međutim i dodatni oprez, jer cjepiva protiv gripe za djecu i odrasle još uvijek sadrže timerosal. Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) priznala je moguć neurotoksičan učinak timerosala, te je 2004. izjavila kako su cjepiva koja sadrže timerosal povezana s autizmom.

 

Povezanost cjepiva i autizma

Mnogi stručnjaci i farmaceuti, osobito oni iz farmaceutske industrije tvrdili su donedavno da ne postoji baš nikakva veza između cjepiva i autizma. Međutim, početkom svibnja 2012. na Međunarodnom sastanku o istraživanju autizma održanom u Londonu, objavljeni su rezultati znanstvenog istraživanja o učinku cjepiva na mentalno zdravlje. Istraživanje su proveli znanstvenici Sveučilišta Pittsburgh (University of Pittsburgh) u Pennsylvaniji. Provedeno istraživanje potvrdilo je povezanost cjepiva i autizma. Naime, u svrhu istraživanja mladunčad majmuna makaki (primati) „oboljela“ je od autizma nakon standardne doze cjepiva koja se daju djeci: primijenjen je standardni program cjepljenja kako ga preporučuje američki Centar za kontrolu bolesti i prevenciju (CDC). U istraživanje je bilo uključeno i cjepivo s aditivom timerosal, kao i trovalentno cjepivo ospice-zaušnjaci-rubeola, koje se pokazalo najkontroverznijim cjepivom. Rezultati ovog istraživanja tako su srušili mit o sigurnosti cjepiva kao i njegovoj navodnoj ne povezanosti s poteškoćama u razvoju i autizmom.

(Nastavak slijedi)

 

Izvor: hrvatski-fokus.hr

Marija Kuhar, dr. vet. med.

Comments are closed.