Znanstvenici dokazali – zračenje mobitela izaziva stres i promjene DNK

DNA elektromagnetsko zračenje

.

Već dvosatna izloženost elektromagnetskim poljima na frekvenciji mobilnih telefona u glista je izazvala opći stres organizma i promjene u DNK, zaključak je znanstvenog istraživanja francuskog profesora Jean-Paula Bourdineauda i njegovih suradnika iz Hrvatske, prenosi večernji.hr

Do takvog je rezultata istraživački tim došao nakon izlaganja Eisenia fetida glista konkretnoj frekvenciji elektromagnetskih polja od 900 MHz (megaherca), što odgovara zračenju mobitela. Time su dokazali, kaže prof. Bourdineaud, da je ono okidač oksidativnog stresa u tkivu izloženih glista i povećane koncentracije slobodnih radikala u usporedbi s glistama koje nisu bile izložene frekvenciji mobitela.

Rast slobodnih radikala 

To je dokazano u našoj studiji povećanom aktivnošću gena uključenih u odgovor na oksidativni i opći stres te povećanom proizvodnjom proteina zaduženih za obranu od stresa. Slobodni radikali molekularni su ili kemijski entiteti koji razdvajaju elektrone na izvorne komponente stanica (proteini, lipidi i nukleinska kiselina, uključujući DNK) i uništavaju sve te male “cigle” stanica. Kad je taj razmjer štete velik, stanica može umrijeti i funkcija organa biti kompromitirana – opisuje profesor Europskog Instituta za kemiju i biologiju Sveučilišta u Bordeauxu.

Izuzev rasta koncentracije slobodnih radikala u glista izloženih 900 MHz utvrđeni su mutagenski učinci poput mutacija unutar DNK i takvi učinci su ostali i u vremenu nakon prekida izlaganja elektromagnetskim poljima. Na naše pitanje možemo li ovakav rezultat i u kojoj mjeri “preslikati” i na ljudski organizam, prof. Bourdineaud je odgovorio:

– Naravno da netko može reći kako mi nismo gliste, ali zapravo svi mehanizmi stvaranja slobodnih radikala i svi elementi molekularne obrane isti su u svih životinja. U toksikologiji i farmakologiji koristimo životinje kao modele fiziologije i biologije ljudskih bića, imitiramo u životinja što se može dogoditi u ljudi. Slobodni radikali generirani u stanicama jednaki su u svih životinja i njihov oksidirajući i uništavajući učinak na DNK jednak je neovisno o vrsti. Da dodam, koristili smo frekvenciju elektromagnetskih polja proporcionalnu razini s kojom se susrećemo u svojoj svakodnevnici i stoga smatramo da se naša otkrića mogu primijeniti i na ljude koji koriste svoje mobilne telefone više sati dnevno.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/techsci/znanstvenici-gliste-mobitel-istrazivanje-1185765 – www.vecernji.hr

KOMENTAR Transformacija Svijesti

 

Ovo znanstveno istraživanje bazirano je na dvosatnom, odnosno višesatnom izlaganju mobilnom elektromagnetskom polju. Uvođenjem mreže pete generacije (5G), odnosno sa postavljanjem milijuna novih 5G baznih stanica na Zemlji,  izloženost elektromagnetskim poljima ne samo da će se produžiti sa nekoliko sati na 24 sata dnevno, 365 dana u godini, već će se elektromagnetsko zračenje i drastično povećati!!!

 

244 Znanstvenika iz 41 zemlje svijeta tvrdi da ako planovi telekomunikacijske industrije za 5G budu ostvareni, niti jedna osoba, životinja, ptica, kukac i biljka na Zemlji neće moći izbjeći izloženost razinama  zračenja koje su desetine do stotina puta veće od onih koje danas postoje, bez ikakve mogućnosti bijega bilo gdje na planeti.

 

Moramo postati svjesni da bi ovi 5G planovi mogli ozbiljno ugroziti te nepovratno utjecati na ljude i trajno oštetiti ekosustav Zemlje! Vrijeme je za buđenje!

.


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg
medija i bez obzira na granice.