6.000 znanstvenika protiv novog ZAKLJUČAVANJA zbog korone, dr. Heiko uhapšen pa pušten

dr heiko
 

Dr. Heiko koji je okupio doktore na internacionalnoj razini u borbi protiv korona mafije uhapšen je 26.09.2020. uoči govora u Hyde Parku u Londonu, prilikom čega mu je policija oduzela računalo, mobitel i knjigu naziva – “Korona lažni alarm – baziranu na činjenicama i znanstvenim podacima.

Dr. Heiko je 27.09.2020 pušten iz zatvora te je održao kratak ali značajan govor koji možete pogledati u nastavku.


ZNANSTVENICI PROTIV NOVOG ZAKLJUČAVANJA

Nekoliko tisuća svjetskih znanstvenika i zdravstvenih stručnjaka potpisalo je izjavu protiv ponovnog uvođenja karantene, odnosno zaključavanja zemalja.

Gotovo 6.000 stručnjaka, uključujući desetine iz Velike Britanije, vjeruje da bi takva mjera mogla imati poguban utjecaj na fizičko i mentalno zdravlje pojedinca, kao i na samo društvo. Zahtijevaju da zaštita bude usmjerena na najugroženije grupe i da zdravi ljudi nastave sa svojim životima, piše BBC.

Stručnjaci su pisali britanskom ministru zdravlja sa namjerom da ukažu na negativne efekte ponovnog zaključavanja.

“AKO SE OVAKO NASTAVI IMAT ĆEMO PANDEMIJU PSIHIČKIH BOLESTI” – STRUČNJACI POSLALI JASNU PORUKU STOŽERU I VLADI POVODOM SVJETSKOG DANA MENTALNOG ZDRAVLJA!

-30 posto djece više nego prije godinu dana pokazuje znakove narušenog mentalnog zdravlja

-Svaki peti građanin nakon karantene pokazao ozbiljne simptome depresije, anksioznosti, stresa

-Neke bolnice potpuno zatvorile ili smanjile pojedine odjele psihijatrije (KB Dubrava, KBC Zagreb itd.)

Svakodnevno brojanje zaraženih i mrtvih, socijalna distanca, izolacija/ samoizolacija, karantena, kao i otkazi, ekonomska nesigurnost, manja kupovna moć i povećano obiteljsko nasilje – uzroci i posljedice pandemije o kojima se premalo govori i razmišlja – smatraju neki psiholozi i psihijatri

🤔

S Odsjeka za psihologiju FFZG-a poručuju: “Ako ovako nastavimo, imat ćemo pandemiju anksioznosti i depresije, više suicida i posttraumatskih psihičkih poremećaja”, dok s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta: “Očekujemo porast problema anksiozno – depresivne simptomatologije i do 30 posto”.


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.