Da li se sjećate izjave znanstvenice vezane uz sastav cjepiva koju su prenijeli svi mediji: “Toliko je prirodno da možete od njega napraviti bakin kolač”

 

Zbog iznošenja službenih podataka o broju umrlih od covid cjepiva, “od kojih možete napraviti kolač”, profesor dr. sc. Krešimir Pavelić doživio je dosad neviđeno medijsko cipelarenje, nakon kojeg je podnio ostavku.

Mediji su ga nazivali lažovom i antivakserom dok ga je pulmolog Srića, veliki zagovaratelj mjera i lockdowna nazvao bioteroristom.

Da li je dr. Pavelić govorio istinu? Mislim da objavljeni demant na Jutarnjem, Index-u, Slobodnoj dalmaciji … govori sve.

Demanti je ispravak netočne informacije čijom su objavom povrijeđena nečija prava ili interesi. Pravo na objavu demantija zajamčeno je brojnim međunarodnim ugovorimaUstavom Republike Hrvatske i domaćim pravnim propisima među kojima je najvažniji Zakon o medijima.

DemantI je objavljen bez komentara ili bilo koje vrste osvrta, isprike… samo pismo odvjetnika, ali to govori sve.

Zakon o medijima

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/odvjetnik-biliskov-gosp-prof-dr-sc-kresimir-pavelic-dr-med-nije-nikakav-teoreticar-zavjere-a-sve-sto-je-iznio-u-svojim-izlaganjima-je-tocno-i-istinito-1113782?fbclid=IwAR228obgdMU6vQVE7WRLv0H2rx_5Oyx2j1cnnLzMFln5a7Jiqi4GqdDqOxs

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/prof-dr-sc-kresimir-pavelic-iznio-sam-tocne-istinite-i-strucne-podatke-15089655

https://www.index.hr/vijesti/clanak/reagiranje-kresimira-pavelica-nisam-sirio-teorije-zavjere-i-sam-sam-podnio-ostavku/2292968.aspx

Pošto su informacije javne i lako dostupne, očito je da su mediji svjesno i ciljano lagali i manipulirali javnošću, što je protuzakonito, a što nas navodi na pitanje, kako im uopće išta možemo vjerovati vezano uz cjepiva i koronavirus kada je pristranost političkim i farmaceutskim ciljevima i interesima samih medija toliko očita?

“Toliko je prirodno da možete od njega napraviti bakin kolač”

Koje je to istine dr. Pavelić izrekao u svome izlaganju.

‘Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda, pa sve do ozbiljnih, sistemskih. 

Europska medicinska agencija na dan 10. svibnja spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja’, kazao je dr. Pavelić te dodao kako istraživanja pokazuju kako je u četiri mjeseca ove godine bilo više umrlih od covid cjepiva nego ukupno umrlih od svih cjepiva od 1990. godine.

‘To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Izrael se u medijima vezuje uz visoku procijepljenost, ali njihovo državno vijeće za covid krizu šalje otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva u kojem taži hitnu zabranu cijepljenja osoba mlađih od 30 godina. Službeni podaci za mlade od 20-24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti’, govorio je Pavelić u videu koji je proglašen prepunim lažima te je potom izbrisan sa youtuba i cenzuriran na facebooku.


Cijelo obraćanje možete pogledati u nastavku


Dakle, uzmemo li u obzir samo trenutne kratkoročne štetne posljedice cjepiva, a koje je iznio dr. Pavelić, teško je za vjerovati da itko iole pametan može ova i ovakva cjepiva propagirati. Cjepiva kako kaže dr. Pavelić treba uistinu hitno maknuti, a protagoniste propagande privesti pravdi.


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.