Diljem Hrvatske organiziraju se prosvjedi! Prvi na redu Split…

 

U priopćenju koje potpisuju Slobodni građani Hrvatske, najavljen je niz prosvjeda protiv Covid terora pod imenom “Krik za slobodu”, a koji će se održati u Splitu 21.08.2021. 11.9.2021. na Obali Hrvatskog Narodnog Preporoda (Riva, zapadni dio) s početkom u 17:00 sati, te na Narodnom trgu u Zadru, 11.09.2021. u 11:00 sati, prenosi provjeri.hr

“Covid teror je u Hrvatskoj prisutan od pojave virusa od kojeg je na globalnoj razini broj preživjelih 99,97%, dakle 0,03% su šanse da ćete umrijeti od ovog virusa. Mjere koje Stožer nameće, osim što nemaju nikakvo logičko ni znanstveno uporište, su protuustavne i zakidaju sva neprikosnovena prava i slobode ljudi i djece, zajamčena po svim međunarodnim konvencijama i deklaracijama. Djeci je onemogućen slobodan psihofizički i socijalni razvoj zbog nametanja nošenja štetnih i neučinkovitih maski, distanciranja, nemogućnosti bavljenja sportskim aktivnostima te nametanje krivnje za eventualnu smrt baka i djedova zbog neodgovornog ponašanja dok se istovremeno oni koji donose takve odredbe ne pridržavaju istih čemu smo svjedočili na brojnim primjerima kroz gotovo dvije protekle godine.

Ciljevi (zahtjevi) prosvjeda su:

SLOBODA IZBORA
STOP POKUŠAJU UVOĐENJA OBVEZNOG CIJEPLJENJA PROTIV COVIDA-19  U ŠKOLAMA
STOP ONLINE NASTAVI
STOP MASKAMA
STOP PRISILNOM TESTIRANJU
UKIDANJE SVIH DOSADAŠNJIH ZABRANA KOJE SU IZRAVAN UDAR NA LJUDSKA PRAVA I SLOBODE, tj. POVRATAK NA STARO NORMALNO

„Budući da nam je najvažniji cilj pravo na izbor, na prosvjed pozivamo sve slobodne, cijepljene, necijepljene te prisilno cijepljene (one koji su se bili primorani cijepiti jer im se prijetilo otkazom). Svi su dobrodošli. Vrijeme je da ovom Covid-teroru, koji podsjeća na najmračnije doba ljudske povijesti, stanemo na kraj!“, poručuju anonimni organizatori koji se nazivaju Slobodnim građanima Hrvatske.

Kako doznajemo od organizatora, u pripremi su organizirani prosvjedi u Rijeci i Istri, a koji bi se također trebali dogoditi 11.09.2021., na isti dan kao i prosvjed u Zadru.

Napomenimo i da se društvenim mrežama širi informacija o još jednom prosvjedu u Zagrebu i to 28.08.2021., na Trgu Josipa Bana Jelačića u 16:00 sati.

provjeri.hr


A mi svima zainteresiranima donosimo nekoliko primjeraka plakata/letka za tisak u svrhu prosvjeda ili dijeljenja po sandučićima…


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.