Dok BBC prenosi kako u Walesu 80% hospitaliziranih čine cijepljeni, vlasti u RH uvode covid potvrde u zdravstvu čime omogućuju nesmetano širenje virusa bolničkim sustavom, među najugroženijima

 

Covid potvrde omogućuju nekontrolirano širenje virusa bolničkim sustavom, dakle, među naugroženijima

Ako su vlasti u pravu kada kažu da je koronavirus pandemijski i smrtonosan virus, zar nije nelogično i ludo dozvoliti cijepljenima nekontrolirano kretanje bolničkim hodnicima, među bolesnicima, ako znamo da i cijepljeni obolijevaju i mogu zaraziti druge i, ako znamo da su upravo dugogodišnji bolesnici, a kojih su pune bolnice, najugroženija skupina?

Saborski zastupnik Miletić danas je objavio kako se susreo s liječnicom koja mu je predstavila situaciju kod nje na odjelu i na drugim odjelima: “liječnici cijepljeni dva puta prenose virus COVID-a. Jedna liječnica je sama prenijela zarazu mnogima jer je nekoliko dana dolazila na posao zaražena, a kako je dva puta cijepljena mislila je kako je sigurna. Testirala se i – paf. Eto ga. Njihovi šefovi im prijete i ucjenjuju ih da o tome ne govore.”

Ludo zar ne, naravno da jest kada covid potvrde nemaju veze sa sprečavanjem širenja zaraze.

Iako cijepljeni mogu oboljeti i širiti zarazu, pošto su cijepljeni ne moraju u samoizolaciju ako dođu u kontakt sa zaraženim, već mogu normalno na posao, u slučaju doktora ili medicinske sestre, to znači da se mogu nesmetano kretati među teškim kroničnim bolesnicima na odjelu, a koji spadaju u najrizičnije skupine. Toliko o zaštiti najugroženijih.

BBC Covid-19 u Walesu: Trećina pozitivnih slučajeva je necijepljena

Zanimljiv naslov, mislim, bilo bi za očekivati da će pisati “dvije trećine pozitivnih slučajeva čine cijepljeni”, ali eto, to su mediji u vrijeme “pandemije” i želje da se svi cijepe.

Pa tako BBC prenosi kako je gotovo 13% hospitaliziranih zbog covida, necijepljeno, te nastavlja: “iako je 80% pacijenata cijepljeno s dvije doze, dužnosnici javnog zdravstva rekli su da to nije dokaz da cjepivo ne djeluje.”

O nevjerojatnim vratolomijam i akrobacijama medija/novinara smo pisali, ali ovo je zaslužilo prvo mjesto, Orwell bi se ponosio.

Valja napomenuti kako je u Walesu cijepljeno nešto više od 70% od ukupne populacije. Podsječamo, cijepljeni s dvije doze čine 80% hospitaliziranih u Walesu. Mislim, nisam neki matematičar, ali jasno je da cjepiva ne služe ničem.

Doktori, medicinske sestre, vrijeme je da prekinete šutnju, jer u suprotnom, nosit će te na duši pomor kronično i teško bolesnih, pacijente o kojima ste trebali brinuti.


Dr. Nada Jurinčić, Festival slobode 2.0


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.