EVO KOLIKO JE PRIRODNI IMUNITET JAČI: Dok cijepljeni čine i 25% od ukupnog broja zaraženih, preboljeli čine tek 0,54%

 

Prema podacima HZJZ-a, prirodni imunitet je 46 puta jači od “imuniteta” dobivenoga cijepljenjem

“U razdoblju od početka pandemije do 13.10.2021. bilo je ukupno 1.892 osobe u kojih je utvrđena reinfekcija prema kriterijima PCR pozitivitet nakon najmanje 90 dana poslije inicijalnog PCR pozitiviteta što čini 0.54 % oboljelih. To je metodologija koja je korištena i u UK i podaci su nešto viši ali usporedivi”, kažu iz HZJZ-a, prenosi N1

Dodaju i kako se radi o toliko malom broju reinfekcija da prethodno oboljele osobe jednostavno nisu prikazivali u izvješćima jer bi se radilo o pojedinačnim slučajevima.

Vjerujemo da bi još zanimljivije bilo za čuti koliki postotak čine preboljeli, a hospitalizirani i umrli od covida, ako postoje.

Izgleda da je Lauc itekako bio u pravu kada je izjavi da je ljeti trebalo ukinuti sve mjere kako bi se ljudi, kada virus nije toliko opasan i kada bolnice nisu opterećene, što više zarazili i stekli imunitet.

Zbog podataka koji se javnosti daju na kapaljku. a vezano uz postotak cijepljenih, a zaraženih covidom, teško je izračunati koliko je prirodni imunitet jači, a da ne govorimo dugotrajniji od onoga dobivenog kroz iglu.

Međutim, prema zadnjim podacima stožera udio cijepljenih, a zaraženih iznosio je 26%, što prirodno stečeni imunitet čini 46 puta učinkovitijim ili jačim.

U vide je zamijenjen postotak cijepljenih sa necijepljenima, dakle zaraženi, a cijepljeni čine 26%. No postotak hospitaliziranih, a cijepljenih 05. ovog mjeseca je točan. Brojke/postoci su poražavajući, a evo i zašto.

AKO STE 05. 11. BILI CIJEPLJENI, A ZARAŽENI, IMALI STE GOTOVO TRI PUTA VEĆE ŠANSE DA BUDETE HOSPITALIZIRANI

Naime, Capak nas je u obraćanju obavijestio kako od 307 hospitaliziranih njih 158 nije bilo cijepljeno, odnosno kako je 149 ili gotovo 50% hospitaliziranih bilo cijepljeno.

Isto tako Capak nas je (naknadno) informirao kako su na taj dan necijepljeni činili 74%, a cijepljeni 26% novozaraženih.

Ili drugim riječima, cca 5129 novozaraženih je BILO necijepljeno, dok je 1803 bilo cijepljeno.

I sada dolazimo do onog najbitnijeg. Od 5129 novozaraženih, a necijepljenih, hospitalizirano je 3%, dok je od 1803 novozaražena, a cijepljena hospitalizirano čak 8% zaraženih, gotovo tri puta više.

Ako ste 05. 11. bili pozitivni a cijepljeni, imali ste gotovo tri puta veće šanse da budete hospitalizirani.

Ponavljamo opet, ovo su postoci za taj dan, žao nam je što ne možemo izračunati mjerodavniji postotak ali vlasti jednostavno ove bitne informacije na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj razini ne dijele sa javnosti.


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.