Evo zašto nema javne rasprava, odnosno sučeljavanja mišljenja, a po pitanju aktualne korone

 

ZAŠTO JE U MEDIJIMA ZAVLADALO JEDNOUMLJE

Mansmann vs. Bhakdi

Na ovoj videosnimci s hrvatskim prijevodom gledamo sučeljavanje dvojice vrhunskih njemačkih znanstvenika koje je objavljeno 6. listopada 2020. godine na Deutsche Welle-u, njemačkoj javnoj državnoj međunarodnoj televiziji. Bhakdi dominira argumentima, a navodno se nakon toga više niti jedan glavnostrujaški znanstvenik s njim nije htio javno suočiti. Bhakdi je u jednom drugom intervjuu najavio da nakon svega napušta Njemačku, i vraća se na Thailand… Govorio je o tome da više ne vidi stručnost medicine i da ne želi završiti u zatvoru kao neki njegove kolege koji savjesno obavljaju svoj medicinski poziv, prenosi dokumentarac.hr

Pandemija koronavirusa dijeli Njemačku. Neki zagovaraju stroge mjere, poput obaveznih maski i zaključavanja, ostali se zalažu za slobodu. Tina Gerhäusser razgovarala je sa ponajboljim njemačkim znanstvenicima priznatima u cijelom svijetu iz područja epidemiologije, imunologije i infektologije Prof. dr. sc. Ulrichom Mansmannom i Prof. dr. sc. Sucharitom Bhakdijem. Po pitanju koronavirusa, oni se ne slažu uvijek….

U videosnimci obrađene teme:

  • SARS-CoV-2 je u smislu opasnosti usporediv s umjerenom gripom.
  • U tom su svjetlu socijalne mjere sa svim svojim ekonomskim i psihosocijalnim učincima destruktivne i vrlo upitne.
  • Usuglašeni su oko toga da je masovno testiranje zdravih ljudi potpuna glupost.
  • Prema Bhakdiju, razgovor o dugoročnim posljedicama COVIDA-19 preuranjen je i nije zasnovan na dokazima (referenca na Püschela).
  • Maske: Opasne i neučinkovite ili znak poštovanja? Ovdje se mišljenja razlikuju.

Izvor: dokumentarac.hr

Vezani postovi: 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.