Koja korist da se i svi cijepimo kada cjepiva niti štite od virusa niti sprječavaju širenje zaraze – Dokazalo više od 50 milijuna cijepljenih građana UK-a i Izraela

 

Oprostite na izrazu, ali novinarske i znanstvene ‘spodobe’, što bi za vas bio dokaz o neefikasnosti cjepiva, kad činjenica da cijepljeni obolijevaju i šire zarazu, nije?

Ma koliko se novinari i pojedini doktori i znanstvenici trudili, činjenica jest, cijepljeni obolijevaju i mogu zaraziti druge, kako necijepljene tako i cijepljene, tako da priča o cijepljenju u svrhu sprječavanja širenja zaraze, a samim time o kraju pandemije, ne drži vodu, a da ne drži vodu dokaz je 80% cijepljene odrasle populacije Izraela kao i 70% Ujedinjenog Kraljevstva.

Da, u tim zemljama cijepljeni i dalje obolijevaju, i ne samo to, broj oboljelih je isti ili veći, kao primjerice u UK nego u istom razdoblju lani, kada cjepiva nisu bila u opticaju.

Naime, ovo pišemo zato što je za Dnevnik Nove TV progovorio dr. Asher Shalmon, jedan od glavnih izraelskih stratega za borbu protiv pandemije. Na pitanje Kakva je sada situacija, pošto je u Izraelu 80 posto odrasle populacije cijepljeno s obje doze, dr. Asher je odgovorio:

”Nažalost, vidimo porast novih slučajeva u posljednjih nekoliko tjedana. Danas imamo približno 1400 novih slučajeva.”

Kao razlog tome vidi delta ili indijski soj. (u indiji, zemlji delta soja brojevi novo zaraženih nekoliko puta manji nego u UK ili Izraelu na milijun stanovnika)

stani malo, zar nas nisu uvjeravali da cjepiva štite od delta soja te kako se moramo cijepiti ne bi li zaustavili četvrti val koji dolazi na jesen?

Indija 23% cijepljenih te 25 novozaraženih na milijun stanovnika

Ujedinjeno Kraljevstvo 68% cijepljenih te 705 novozaraženih na milijuna stanovnika

Na pitanje koliko je ljudi koji su cijepljeni s obje doze do sada zaraženo, Asher odgovara:

”Kako je većina populacije cijepljena, većina slučajeva novih infekcija je među cijepljenima…”

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kaic-delta-soj-je-5060-posto-zarazniji-ali-dvije-doze-cjepiva-stite/2287511.aspx

Dakle cjepiva ne štite od zaraze ili štite u jako malom postotku, jer brojevi novozaraženih spram prošle godine su gotovo isti?

Ako štite od 70 do 80% kako dr. u nastavku kaže, onda bi se brojke trebale vrtjeti oko 300-400 novozaraženih, a ne 1400, pa i manje, jer mogućnost zaraze svakim cijepljenim bi trebala biti manja.

Na pitanje, a to je sama srž i razlog zašto ovo pišemo i zašto su oni ovo objavili, što možemo naučiti iz trenutačnih podataka – koliko su cjepiva učinkovita, trebamo li cijepiti djecu? Trebamo li treću dozu?

Doktor sa visokim, a ne niskim IQ odgovara:

”Nadamo se da će do kraja godine FDA, EMA i ostale agencije odobriti cijepljenje djece. Što se tiče treće doze, to proučavamo. Vjerujemo da ćemo u nekom trenutku davati i treću dozu, ali ne znam vam reći kad.”

Dakle, dolaze po djecu, jer ona su problem, iako cijepljeni šire zarazu i mogu biti zaraženi.

U tom slučaju, koja je razlika cijepili se svi ili nitko? Nikakva koliko možemo vidjeti.

Jedna doza nije dovoljna pa su propisali dvije. Ispostavilo se da niti dvije doze nisu dovoljne pa sad rade na odobrenju treće i tvrde kako je važno da se cijepe i djeca, ako želimo obuzdati pandemiju.

Da li vidite kuda sve to vodi?

Ako dvije doze nisu osigurale imunitet, koliko moraš bit glup da vjeruješ da će ga osigurati treća, četvrta ili pete doza cjepiva koje nije efikasno?

Ako se cijepljeni mogu zaraziti i širiti zarazu, koliko moraš biti glup da vjeruješ da će cjepiva zaustaviti širenje zaraze i obuzdati pandemiju?

Ako se unatoč cjepivima stanje u usporedbi sa prošlom godinom još i pogoršalo, koliko moraš bit glup da ne vidiš da cjepiva nemaju veze sa virusom ili sprječavanjem širenja zaraze, koliko moraš bit glup i zao da njima želiš cijepiti još i djecu?

A sad čujte prognozu dotičnog za na jesen:

”Da ste me pitali prije godinu dana, rekao bih da će ova pandemija završiti do kraja 2020., 2021., ali više ne mislim tako. Mislim da ćemo vidjeti sve više i više novih sojeva. Cjepiva, čini se, sama po sebi nemaju moć potpuno uništiti pandemiju. Morat ćemo imati širi program cijepljenja diljem svijeta uz druge mjere. Još uvijek ćemo morati držati razmak i zadržati djelomičnu regulaciju međunarodnih putovanja kako bismo došli u situaciju da, nadam se nekad u nadolazećoj godini, ova pandemija završi. Kad će se to dogoditi? Sam Bog zna.”

Kaže: “Morat ćemo imati širi program cijepljenja diljem svijeta uz druge mjere.

Uz druge mjere poput maski, distance, lockdowna koje su, koliko vidimo, u ovih više od godinu dana iskorijenile virus, baš kao što su nas uvjeravali, baš kao što su to učinila i cjepiva u Izraelu i UK.

Dakle, cijepljeni, i dalje ćete nositi maske, držati razmak i biti zatvoreni na jesen kada uvedu lockdown, jedina razlika jest što ćete biti cijepljeni.

Šou ide dalje. Dobra je vijest, da je sve uvijek ovisilo i ovisi samo o nama.
 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.