Uprava KBC-a Osijek poslala dopis necijepljenim djelatnicima: Ako dođe do toga da bolnica mora isplatiti odštetu, isti iznos može se potraživati od necijepljenog radnika

 

Ovdje se ne radi se o zaštiti pacijenata, već o prisili zdravstvenih radnika na cijepljenje, evo i zašto

Naime, uprava KBC-a Osijek poslala je dopis zaposlenicima u kojem ih upozorava kako u slučaju potencijalnih tužbi pacijenata vezanih uz covid-19, ako sud odluči u tužiteljevu korist, postoji mogućnost da odštetu plati djelatnik koji nije bio cijepljen i pritom je zarazio pacijenta.

“Ako liječnici ili medicinske sestre nisu cijepljeni, a pacijent se zarazi covidom-19, onda se može dokazivati kako nisu poduzete sve mjere zaštite koje su zdravstvenoj ustanovi na raspolaganju. Ako dođe do toga da bolnica mora isplatiti odštetu, isti iznos može se potraživati od necijepljenog radnika koji je zarazio pacijenta, budući da je bolnica kao poslodavac omogućila cijepljenje”, stoji u internom dopisu.

Bolnica omogućila cijepljenje? I? Koja korist kada se cijepljeni može zaraziti i može zaraziti druge?

Dakle, najprocjepljenije zemlje svijeta su dokazale kako se cijepljeni mogu zaraziti, te samim time mogu zaraziti druge, što dopise ovog tipa spadaju u skupinu “vjerovali ili ne” je ako nitko drugi, bolnica ili doktori bi trebali biti svjesni ovih činjenica.

Znači, ako si cijepljen i zaraziš nekoga, to je ok, ali ako nisi cijepljen onda te bolnica može teretiti???

Očito je da se ovdje ne radi o zaštiti pacijenata već o metodi prisile zdravstvenih radnika na cijepljenje, što dokazuje i nedavno objavljena studija koju je na svojim stranicama objavio Deutsche Welle,

O ovom pitanju oglasio se i saborski zastupnik Miletić


Stanje u zemljama sa najvećim postotkom cijepljenih


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.