Zastupnik Miletić na konfernciji za medije: Inflacija je direktna posljedica epidemioloških mjera

 

Saborski zastupnik Marin Miletić u svega nekoliko minuta na konferenciji za medije iznio službene javno dostupne podatke i informacije o cjepivu i posljedicama korona mjera koje kako vlast tako i mediji uporno ignoriraju

Pogledajte konferenciju


Zastupnik Miletić ističe kako se građane ucjenjuje i uvjetuje kako bi se cijepili, čime vlast ili država uvelike izlazi izvan okvira zakona i ustava. Država je dužna osigurati “lijek”, siguran i dokazano učinkoviti lijek, sve ostalo je stvar izbora svakog ponaosob. Isti tako, u ovom slučaju vlasti direktno krše Rezoluciju Vijeća Europe usvojenu 27. siječnja 2021. godine, a u kojoj jasno stoji:

Članak 7.3.1. osigurati da su građani informirani o tome da cijepljenje NIJE obvezno i da nitko ne vrši politički, socijalni ili drugi pritisak da se cijepe, ako to sami ne žele;

Članak 7.3.2. osigurati da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili zato jer ne želi biti cijepljen;

Što vlasti rade svo ovo vrijeme, pa upravo vrše političke, socijalne, medijske i druge pritiske na građane kako bi se cijepili, te uvode covid potvrde koje ne samo da su direktan čin diskriminacije, već i udar na egzistenciju čovjeka, kojemu se ukoliko se odbije cijepiti, uskraćuje ustavom zajamceno pravo na rad.

Isto tako Miletić ukazuje na činjenicu kako su se zbog korona mjera zanemarile sve takozvane nezarazne bolesti, a koje uzrokuju više od 90% smrti, od ukupnog broja umrlih, poput  krvožilnih i malignih oboljenja, ubojice br. 1 kako kod nas tako i u svijetu. Ne zaboravimo da je u “pandemijskoj” 2020. godini obavljeno 110.957 zahvata i pregleda manje nego u 2019. godini, što preventivnih pregleda, operacija, terapija što drugih zdravstvenih i bolničkih usluga. Katastrofalne posljedice su danas vidljive kako kod nas tako i u cijelom svijetu.

Maletić se dotaknuo i covid potvrda za koje kaže da ih treba odmah ukinuti, iz razloga što je danas dobro poznato da se cijepljeni mogu zaraziti te da mogu zaraziti druge. Problem sa covid potvrdama uz to što se ne koriste u svrhu koja im je namijenjena, a što stoji u članku 7.5.2 spomenute rezolucije:

koriste potvrde o cijepljenju samo u svrhu koja im je predviđena, za praćenje učinkovitosti cjepiva, potencijalnih nuspojava i štetnih događaja;

je i taj što će covid potvrde moguće uzrokovati i zdravstvenu krizu zbog velikog broja zdravstvenog osoblja koje će zasigurno dobiti ili dati otkaz, kao što će i brojni pacijenti koji se odbijaju cijepiti odgoditi preglede i terapije ili se javiti liječniku tek kada bude prekasno.

Valja istaknuti kako je neminovno da će covid potvrde uz dosadašnje mjere, zadati ogroman, možda i završni udarac po ekonomiju države, a i svijeta, čemu već možemo svjedočiti. Globalni lanac opskrbe je pred krahom, dok cijene kako sirovina tako i proizvoda lete u nebo ili čak vlada nestašica istih, a sve zbog korona mjera i covid potvrda koje su primorale radnike u transportnoj industriji i proizvodnji na otkazivanje ugovora o radu.

Rast broja siromašnih i gladnih još su neke od tema kojih se dotaknuo zastupnik Maletić, a na što smo upozoravali svo ovo vrijeme.


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.